Artikel top billede

Nexus-nyt: To nye Google-telefoner lanceret

Nexus 5X og Nexus 6P er navnet på Googles to nye Nexus-telefoner, som er udviklet i samarbejde med LG og Huawei. Se de spændende nyheder om telefonerne her

Google har i samarbejde med LG og Huawei lanceret to nye Android-telefoner, Nexus 5X og 6P.

Begge telefoner er en del af Googles Nexus-serie, som er en serie af telefoner, for systemproducenten Google selv er inde over telefonens design og system.

Telefonerne skal give den "reneste" oplevelse af Android, hvor producenterne af hardwaren ikke har lov til at fylde telefonerne med software.

Det betyder at både Nexus 6P og 5X er telefoner, som bedst fremviser de nye funktioner og egenskaber i den nye version af Android 6.0, Marshmallow.

5X fra LG
Nexus 5X er en 5,2 tommer telefon fra koreanske LG.

Nexus 5X har Android 6.0, Marshmallow, og intet andet ekstra software, hvilket må siges at være en ny oplevelse med Huawei-telefoner.

Den kommer desuden med en Snapdragon 808 processor fra Qualcomm, 1080p-opløsning på skærmen, der er beskyttet af Gorilla Glass 3, et 12-megapixel kamera og en USB-c port.

Telefonen har desuden en fingerskanner på bagsiden af telefonen, ligesom du finder på en Huawei Mate S, Huaweis egen flagskibsmodel.

Fingerskanneren kaldes "Nexus Imprint" og kan registrere dit fingeraftryk på under 600 millisekunder.

Ligeledes får telefonen en dualflash og laser-autofokussystem, som du finder på LG's egne flagskibsmodeller.  

Nexus 5X skal være den "overkommelige" af de to nye telefoner og prisen bliver på 3590 kroner. Lanceringsdato kommer på et senere tidspunkt.

6P fra Huawei
Det er første gang, at kinesiske Huawei skal være med til at lave en telefon med Google.

En af grundene er nok, at Google i højere grad vil ind på det kinesiske marked med sine Google-applikationer, da Kina benytter andre App-butikker i højere grad end Googles Play Store.

Firmaet er notorisk kendt for at lave udmærkede, og billige Androidtelefoner, men som ofte får hug for en for altdominerende software.

Det sker dog ikke med P6, som kører en "ren" version af Android, uden indblanding fra Huawei selv.

P6 er en 5,7 tommer stor telefon med alle de vildeste specifikationer, som du kan forestille dig.

Den er 7,3 mm "tyk", har en WQHD-opløsning på en AMOLED-skærm (oversat til dansk: 2560 x 1440 pixels bred på en meget farverig skærm med skarp kontrast).

Google kalder P6 for den mest "premium" telefon til dato. Der er samme type fingerskanner som på X5, to frontvendte højtalere og USB-type C-port i bunden.

Inde i telefonen sidder en Snapdragon 810 v2.1 octacore-processor (2.0 GHz 64-bit) samt 3 LDDR4 RAM, og den har ligeledes 12 megapixel kamera med laser-fokussystem lånt fra X5. Både X5 og P6 kan filme i 4K-formatet.

Prisen for en P6 starter på 4.999 kroner for en 32 GB version og op til 5.999 kroner for 128 GB. P5 bliver sat til salg i løbet af november i Danmark, og vil kunne købes hos de fleste teleudbydere samt blandt andet Elgiganten.

Læs også: Førstehåndsindtryk: Nexus 9 leverer flydende animationer og masser af hestekræfter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen