Foto: Kickstarter.

Open source-undervandsdrone smadrer gennem crowdfunding-loftet

Nu får du mulighed for at udforske verden fra et helt nyt perspektiv i form af en undervandsdrone baseret på åben kildekode. Interessen er enorm, og du kan se den her.

De fleste forbinder nok kameradrone med flyvende maskiner, men flere producenter er faktisk begyndt at vende blikket i den modsatte retning.

Interessen for produkter, der arbejder og filmer under vandets overflade, er således begyndt at pible frem.

Nu er der så dukket en ny undervandsdrone op på finansieringssiden Kickstarter, som mildest talt har braget interessen op gennem loftet.

Dronen er blevet døbt Trident, og den er ifølge udviklerne enkel at bruge og så kompakt, at den kan proppes ned i en lille kuffert eller taske, når du skal afsted og udforske underverdenen.

læs også: Alle taler om crowdfunding - langt færre gider betale til det

Bruger en WiFi-bøje
Trident drives af to små propeller på fartøjets bagside, der giver en topfart på op til to meter per sekund.

Ligeledes er der monteret en propel på toppen til op- og nedstigning.

Kombinationen giver en ganske agil enhed, der kan bevæge sig hurtigt, ser det ud til på videoen, som du kan se nederst i historien.

For at gøre optagelserne gode er der monteret lys i fronten sammen med et HD-kamera, der står for optagelserne.

Selve enheden er fra starten udstyret med et kabel, der giver en bevægelsesradius på 25 meter under vandet.

Kablet er koblet på en WiFi-bøje, der kommunikerer trådløst med eksempelvis en pc eller tablet.

Dronen kan faktisk dykke helt ned på 100 meter, men så kræver det altså, at du anskaffer dig et lidt længere kabel.

OpenROV-software
Softwaren, der anvendes til at kontrollere dronen, er baseret på den åbne kildekode "OpenROV", der er tilgængelig på nettet.

Batterilevetiden er opgivet til at være på tre timer.

Størrelsen er på 40x20x8 centimeter, og den vejer 2,9 kilo.

Målet med Kickstarter-indsamlingen er at indsamle 50.000 dollar, men i skrivende stund er der havnet mere end 10 gange så mange penge på kontoen.

Knap 1.000 personer har doneret over 600.000 dollar - mere end fire millioner kroner, og der er stadig 25 dage tilbage af indsamlingen.

Den endelige forbrugerversion af produktet skal være klar til november næste år til en pris på 1.200 dollar, hvilket svarer til godt 8.000 danske kroner plus moms og fragt. Læs også:
Sådan skaffer du penge med crowdfunding: Fem gode råd fra dansk startup-succes

Crowdfunding-tjenesten Kickstarter på vej med dansk kontor?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.