Foto: Kickstarter.

Open source-undervandsdrone smadrer gennem crowdfunding-loftet

Nu får du mulighed for at udforske verden fra et helt nyt perspektiv i form af en undervandsdrone baseret på åben kildekode. Interessen er enorm, og du kan se den her.

De fleste forbinder nok kameradrone med flyvende maskiner, men flere producenter er faktisk begyndt at vende blikket i den modsatte retning.

Interessen for produkter, der arbejder og filmer under vandets overflade, er således begyndt at pible frem.

Nu er der så dukket en ny undervandsdrone op på finansieringssiden Kickstarter, som mildest talt har braget interessen op gennem loftet.

Dronen er blevet døbt Trident, og den er ifølge udviklerne enkel at bruge og så kompakt, at den kan proppes ned i en lille kuffert eller taske, når du skal afsted og udforske underverdenen.

læs også: Alle taler om crowdfunding - langt færre gider betale til det

Bruger en WiFi-bøje
Trident drives af to små propeller på fartøjets bagside, der giver en topfart på op til to meter per sekund.

Ligeledes er der monteret en propel på toppen til op- og nedstigning.

Kombinationen giver en ganske agil enhed, der kan bevæge sig hurtigt, ser det ud til på videoen, som du kan se nederst i historien.

For at gøre optagelserne gode er der monteret lys i fronten sammen med et HD-kamera, der står for optagelserne.

Selve enheden er fra starten udstyret med et kabel, der giver en bevægelsesradius på 25 meter under vandet.

Kablet er koblet på en WiFi-bøje, der kommunikerer trådløst med eksempelvis en pc eller tablet.

Dronen kan faktisk dykke helt ned på 100 meter, men så kræver det altså, at du anskaffer dig et lidt længere kabel.

OpenROV-software
Softwaren, der anvendes til at kontrollere dronen, er baseret på den åbne kildekode "OpenROV", der er tilgængelig på nettet.

Batterilevetiden er opgivet til at være på tre timer.

Størrelsen er på 40x20x8 centimeter, og den vejer 2,9 kilo.

Målet med Kickstarter-indsamlingen er at indsamle 50.000 dollar, men i skrivende stund er der havnet mere end 10 gange så mange penge på kontoen.

Knap 1.000 personer har doneret over 600.000 dollar - mere end fire millioner kroner, og der er stadig 25 dage tilbage af indsamlingen.

Den endelige forbrugerversion af produktet skal være klar til november næste år til en pris på 1.200 dollar, hvilket svarer til godt 8.000 danske kroner plus moms og fragt. Læs også:
Sådan skaffer du penge med crowdfunding: Fem gode råd fra dansk startup-succes

Crowdfunding-tjenesten Kickstarter på vej med dansk kontor?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.