Foto: Povl D. Rasmussen.

KMD opruster markant på indkøbsområdet - overtager 80 skandinaviske kunder

KMD opruster igen på indkøbsområdet. Denne gang i form af en alliance med analyseeksperterne i Sas Institute. KMD overtager 80 kunder, og skal nu drive Indkøbsanalyse-værktøjet fremover.

Sas Institute og KMD har indgået en stor partnerskabsaftale om SAS Indkøbsanalyse-programmet.

It-programmet bruges til at give overblik over indkøb og til at optimere indkøbsprocesser og udbud.

Sas Indkøbsanalyse er et yndet system til analyse af indkøb i offentlige institutioner, og det anvendes i dag af cirka 80 kommunale instanser i Danmark, Norge og Sverige.

Kunderne spænder bredt fra små danske kommuner til alle landets største, regioner, statslige institutioner, uddannelsessektoren og forsyningssektoren.

Det nye samarbejde betyder, at Sas overdrager alle Indkøbsanalyse-aktiviteter i de tre lande til KMD.

KMD overtager salg og drift
Med alliancen skal KMD fremover stå for driften af alle eksisterende kunder samt salg og markedsføring af produktet fremadrettet.

"Vi er gode til at udvikle nye teknologier, og KMD er godt til at drive it-løsninger, derfor giver det rigtig god mening," siger pressechef i Sas Institute, Per Hyldborg.

Samtidig er produktet en naturlig forlængelse af KMD's Opus-paraply, og intentionen er da også, at Indkøbsanalyse lægges ind i den it-pakke.

"E-handel og kontraktstyring i Opus bliver således forsynet med et tredje ben i form af indkøbsstyring," siger Per Hyldborg til Computerworld.

Udover selve løsningen kan KMD også sige velkommen til syv nye medarbejdere i koncernen, der følger med fra Sas.

Med den nye Sas-alliance får KMD ikke kun tilført nye kompetencer og teknologi, men også en ny kundeportefølje i form af de 80 kunder. 

"Markedet efterspørger i højere og højere grad totalløsninger, suite og sammenhæng på indkøbsområdet. KMD har gennem en længere periode oprustet på området, og det nye partnerskab med Sas giver endnu flere muligheder for at hjælpe vores kunder med at opnå de ønskede effektiviseringer inden for indkøb," siger Helle Huss, Executive Vice President i KMD.

KMD annoncerede tidligere på året et samarbejde med e-procurement specialisten Comcare, hvor KMD blandt andet fik indkøbsløsningen Rakat.

Sas sørger for analysen
Sas i Danmark skal dog stadig biddrage udviklingen af den teknologiske og analytiske platform til it-løsningen.

"Jeg er sikker på, at vi med den nye konstellation kan imødekomme efterspørgslen på en fuld integreret tilgang til indkøb netop ved at bringe e-handel, kontraktstyring og analyse sammen," lyder det fra direktør i Sas Institute, Keld Zornig.

Læs også:
Sådan får du forretning ud af dine data: Byg en tænketank

I skovens dybe stille ro: På besøg hos den ukendte it-mangemilliardær Jim Goodnight

Dansk læge bygger nyt it-system - sladrer om sygdom hos patienterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.