Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

KMD opruster markant på indkøbsområdet - overtager 80 skandinaviske kunder

KMD opruster igen på indkøbsområdet. Denne gang i form af en alliance med analyseeksperterne i Sas Institute. KMD overtager 80 kunder, og skal nu drive Indkøbsanalyse-værktøjet fremover.

Sas Institute og KMD har indgået en stor partnerskabsaftale om SAS Indkøbsanalyse-programmet.

It-programmet bruges til at give overblik over indkøb og til at optimere indkøbsprocesser og udbud.

Sas Indkøbsanalyse er et yndet system til analyse af indkøb i offentlige institutioner, og det anvendes i dag af cirka 80 kommunale instanser i Danmark, Norge og Sverige.

Kunderne spænder bredt fra små danske kommuner til alle landets største, regioner, statslige institutioner, uddannelsessektoren og forsyningssektoren.

Det nye samarbejde betyder, at Sas overdrager alle Indkøbsanalyse-aktiviteter i de tre lande til KMD.

KMD overtager salg og drift

Med alliancen skal KMD fremover stå for driften af alle eksisterende kunder samt salg og markedsføring af produktet fremadrettet.

"Vi er gode til at udvikle nye teknologier, og KMD er godt til at drive it-løsninger, derfor giver det rigtig god mening," siger pressechef i Sas Institute, Per Hyldborg.

Samtidig er produktet en naturlig forlængelse af KMD's Opus-paraply, og intentionen er da også, at Indkøbsanalyse lægges ind i den it-pakke.

"E-handel og kontraktstyring i Opus bliver således forsynet med et tredje ben i form af indkøbsstyring," siger Per Hyldborg til Computerworld.

Udover selve løsningen kan KMD også sige velkommen til syv nye medarbejdere i koncernen, der følger med fra Sas.

Med den nye Sas-alliance får KMD ikke kun tilført nye kompetencer og teknologi, men også en ny kundeportefølje i form af de 80 kunder. 

"Markedet efterspørger i højere og højere grad totalløsninger, suite og sammenhæng på indkøbsområdet. KMD har gennem en længere periode oprustet på området, og det nye partnerskab med Sas giver endnu flere muligheder for at hjælpe vores kunder med at opnå de ønskede effektiviseringer inden for indkøb," siger Helle Huss, Executive Vice President i KMD.

KMD annoncerede tidligere på året et samarbejde med e-procurement specialisten Comcare, hvor KMD blandt andet fik indkøbsløsningen Rakat.

Sas sørger for analysen

Sas i Danmark skal dog stadig biddrage udviklingen af den teknologiske og analytiske platform til it-løsningen.

"Jeg er sikker på, at vi med den nye konstellation kan imødekomme efterspørgslen på en fuld integreret tilgang til indkøb netop ved at bringe e-handel, kontraktstyring og analyse sammen," lyder det fra direktør i Sas Institute, Keld Zornig.

Læs også:
Sådan får du forretning ud af dine data: Byg en tænketank

I skovens dybe stille ro: På besøg hos den ukendte it-mangemilliardær Jim Goodnight

Dansk læge bygger nyt it-system - sladrer om sygdom hos patienterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere