Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD opruster markant på indkøbsområdet - overtager 80 skandinaviske kunder

KMD opruster igen på indkøbsområdet. Denne gang i form af en alliance med analyseeksperterne i Sas Institute. KMD overtager 80 kunder, og skal nu drive Indkøbsanalyse-værktøjet fremover.

Sas Institute og KMD har indgået en stor partnerskabsaftale om SAS Indkøbsanalyse-programmet.

It-programmet bruges til at give overblik over indkøb og til at optimere indkøbsprocesser og udbud.

Sas Indkøbsanalyse er et yndet system til analyse af indkøb i offentlige institutioner, og det anvendes i dag af cirka 80 kommunale instanser i Danmark, Norge og Sverige.

Kunderne spænder bredt fra små danske kommuner til alle landets største, regioner, statslige institutioner, uddannelsessektoren og forsyningssektoren.

Det nye samarbejde betyder, at Sas overdrager alle Indkøbsanalyse-aktiviteter i de tre lande til KMD.

KMD overtager salg og drift

Med alliancen skal KMD fremover stå for driften af alle eksisterende kunder samt salg og markedsføring af produktet fremadrettet.

"Vi er gode til at udvikle nye teknologier, og KMD er godt til at drive it-løsninger, derfor giver det rigtig god mening," siger pressechef i Sas Institute, Per Hyldborg.

Samtidig er produktet en naturlig forlængelse af KMD's Opus-paraply, og intentionen er da også, at Indkøbsanalyse lægges ind i den it-pakke.

"E-handel og kontraktstyring i Opus bliver således forsynet med et tredje ben i form af indkøbsstyring," siger Per Hyldborg til Computerworld.

Udover selve løsningen kan KMD også sige velkommen til syv nye medarbejdere i koncernen, der følger med fra Sas.

Med den nye Sas-alliance får KMD ikke kun tilført nye kompetencer og teknologi, men også en ny kundeportefølje i form af de 80 kunder. 

"Markedet efterspørger i højere og højere grad totalløsninger, suite og sammenhæng på indkøbsområdet. KMD har gennem en længere periode oprustet på området, og det nye partnerskab med Sas giver endnu flere muligheder for at hjælpe vores kunder med at opnå de ønskede effektiviseringer inden for indkøb," siger Helle Huss, Executive Vice President i KMD.

KMD annoncerede tidligere på året et samarbejde med e-procurement specialisten Comcare, hvor KMD blandt andet fik indkøbsløsningen Rakat.

Sas sørger for analysen

Sas i Danmark skal dog stadig biddrage udviklingen af den teknologiske og analytiske platform til it-løsningen.

"Jeg er sikker på, at vi med den nye konstellation kan imødekomme efterspørgslen på en fuld integreret tilgang til indkøb netop ved at bringe e-handel, kontraktstyring og analyse sammen," lyder det fra direktør i Sas Institute, Keld Zornig.

Læs også:
Sådan får du forretning ud af dine data: Byg en tænketank

I skovens dybe stille ro: På besøg hos den ukendte it-mangemilliardær Jim Goodnight

Dansk læge bygger nyt it-system - sladrer om sygdom hos patienterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere