Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen.

Ved du hvilke HDMI-kabler der bedst understøtter 4K?

Ny certificering skal sikre, at du kommer hjem med det rigtige HDMI-kabel til dit fjernsyn. Her kan du se hvad, du skal kigge efter.

Du går næppe helt galt i byen, hvis du forventer, at dit nye HDMI-kabel understøtter 4K, for det er faktisk tilfældet med langt de fleste kabler.

Men der er forskel på kvaliteten, og det kan være svært at orientere sig og finde lige præcis den kvalitet, man er på jagt efter.

Det forsøger HDMI Licensing, der ejer rettighederne til formatet, nu at gøre lettere.

Læs også: Trådløs HDMI-løsning på vej fra dansk firma: "Vi havde slet ikke forventet så megen global interesse"

Premium HDMI

Overskueligheden skal ske gennem en certificeringsordning, hvor kabler, der opfylder en række testkriterier for 4K/UltraHD-opløsningen, vil blive markeret som Premium HDMI-kabler.

Du kan se mærkatet her til højre.

Jeff Park, der er teknologimand i HDMI licensing, forklarer det på denne måde:

"Med den hurtige udvikling af indhold til 4K/UltraHD-skærmene er det kritisk for alle komponenter i et HDMI-koblet system, at de er i stand til at levere den forventede oplevelse. Derfor har vi startet dette program, der skal give kunderne sikkerhed for kvaliteten."

For at kablerne kan få klistret mærkatet med Premium HDMI på, skal det have en stabil båndbredde på mindst 18 gigabyte per sekund.

Ligeledes testes der for, hvor godt kablet er skærmet, så der ikke opstår forstyrrelser fra eksempelvis trådløse netværk.

Ifølge HDMI Licensing skal HDMI 2.0-specifikationerne støttes fuldt ud.

Dette specifikationssæt blev introduceret tidligere i år.

Læs også:

Nu kommer afløseren til dit HDMI-kabel

Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film

Spar masser af penge på HDMI-kablet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere