Artikel top billede

Foto: Mikkel William Nielsen.

Ved du hvilke HDMI-kabler der bedst understøtter 4K?

Ny certificering skal sikre, at du kommer hjem med det rigtige HDMI-kabel til dit fjernsyn. Her kan du se hvad, du skal kigge efter.

Du går næppe helt galt i byen, hvis du forventer, at dit nye HDMI-kabel understøtter 4K, for det er faktisk tilfældet med langt de fleste kabler.

Men der er forskel på kvaliteten, og det kan være svært at orientere sig og finde lige præcis den kvalitet, man er på jagt efter.

Det forsøger HDMI Licensing, der ejer rettighederne til formatet, nu at gøre lettere.

Læs også: Trådløs HDMI-løsning på vej fra dansk firma: "Vi havde slet ikke forventet så megen global interesse"

Premium HDMI

Overskueligheden skal ske gennem en certificeringsordning, hvor kabler, der opfylder en række testkriterier for 4K/UltraHD-opløsningen, vil blive markeret som Premium HDMI-kabler.

Du kan se mærkatet her til højre.

Jeff Park, der er teknologimand i HDMI licensing, forklarer det på denne måde:

"Med den hurtige udvikling af indhold til 4K/UltraHD-skærmene er det kritisk for alle komponenter i et HDMI-koblet system, at de er i stand til at levere den forventede oplevelse. Derfor har vi startet dette program, der skal give kunderne sikkerhed for kvaliteten."

For at kablerne kan få klistret mærkatet med Premium HDMI på, skal det have en stabil båndbredde på mindst 18 gigabyte per sekund.

Ligeledes testes der for, hvor godt kablet er skærmet, så der ikke opstår forstyrrelser fra eksempelvis trådløse netværk.

Ifølge HDMI Licensing skal HDMI 2.0-specifikationerne støttes fuldt ud.

Dette specifikationssæt blev introduceret tidligere i år.

Læs også:

Nu kommer afløseren til dit HDMI-kabel

Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film

Spar masser af penge på HDMI-kablet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.