Artikel top billede

Fortalt til: Henrik Rasch

Mennesker i IT
Udgivet 9. oktober 2015 kl. 10.02

Selvom du har verdens stærkeste password på 40 tegn og en masse kryptiske tegn, bygger meget sikkerhed på, at du stoler på andre mennesker.

Du stoler på din kollega. Du stoler på den hjemmeside, hvor du logger ind. Du stoler på netudbyderen og netværket på den cafe, du sidder på. Du stoler på den, der har ansvaret for serveren. Du stoler på datacenteret.

Mange husker sikkert virus-ormen Loveletter i år 2000. Når du klikkede på den vedhæftede fil, sendte den en kopi af sig selv til alle i dit adressekartotek.

En ansat i en virksomhed modtog den inficerede mail, men hun kunne ikke åbne den, fordi hun havde en Mac-computer.

Så gemte hun filen på en diskette og gik ind på chefens pc og åbnede filen, der så spredte sig videre til alle i firmaet.

Jeg plejer at sige: "Life finds a way". Det er en pointe, jeg igen og igen får bekræftet i mit arbejde med it-sikkerhed.

Brugeren ville virkelig gerne åbne den her fil, for hun troede jo, at det var et kærlighedsbrev og ville vide, hvad det var.

Så uanset hvor meget man uddanner folk, beskytter sig og sætter sikkerhed op, så findes der altid en vej udenom, som vi ikke har tænkt på.

Anders Nilsson
It-sikkerhedsekspert, CTO, Eurosecure/Eset.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.