Artikel top billede

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Med en investering på 440 milliarder kroner i opkøbet af EMC skal Dell positionere sig selv i toppen af enterprisemarkedet, vurderer it-analytiker. Dell og EMC har allerede en samlet omsætning på 525 milliarder kroner.

Med opkøbet af storage-giganten EMC for 440 milliarder kroner har Dell sikret sig en stærk position på fire af de vigtigste områder indenfor it-markedet:

Virtualisering, servere, storage og PC'er.
 
Det skal udnyttes i kampen om de helt store enterprise-kunder, vurderer it-analytiker i IDC, Anders Elbak.

"Dell har i flere år forsøgt at gøre sig til for store virksomheder, og selskabet har jo også tidligere købt storagesoftware og enterprisemanagement systemer. Men med købet af EMC bliver Dell en mere ligeværdig konkurrent for HP og IBM. For med købet af EMC kan Dell levere en komplet infrastrukturplatform," siger Anders Elbak til Computerworld. 

En halv billion i omsætning

Med opkøbet af EMC skaber Michael Dell en virksomhed med en samlet omsætning på 525 milliarder kroner og en stærk position på flere markeder.

Den nye position skal blandt andet opnås ved at sammenlægge Dell og EMC's afdelinger for servere, storage og relaterede områder i  EMC's nuværende Combined Enterprise Systems Business afdeling i Massachusetts, fortæller direktør for EMC, Joe Tucci i en meddelelse på EMC's hjemmeside.

Læs også: Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC

I meddelesen understreger Joe Tucci, at Dell og EMC har styrker, som sammen vil skabe en stærk ny spiller på it-markedet.

"Det samlede firma vil være ledende på en række af de mest attraktive og hurtigst voksende dele af et it- marked på to billioner dollar. Firmaet vil have komplementerende produktporteføljer, øget rækkevidde på markedet, og dække fire af verdens største teknologimarkeder: servere, storage, virtualisering og PC'er."

Der er noget om snakken

Det er ikke kun en hurratale til de aktionærer, som snart bliver købt ud af EMC, når Michael Dell overtager styringen. 

For der er noget om snakken, mener Anders Elbak fra IDC.

"Dell vil få nogle bedre og mere komplette løsninger. Mange af deres storage- og serverløsninger er gode på den lave del af markedet, og nu bliver Dell i stand til også at konkurrere i den høje del af markedet. Dell kommer til at kunne tilbyde en komplet datacenterløsning højt oppe i enterprisemarkedet," siger han. 

Læs også: 
Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere