Artikel top billede

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Med en investering på 440 milliarder kroner i opkøbet af EMC skal Dell positionere sig selv i toppen af enterprisemarkedet, vurderer it-analytiker. Dell og EMC har allerede en samlet omsætning på 525 milliarder kroner.

Med opkøbet af storage-giganten EMC for 440 milliarder kroner har Dell sikret sig en stærk position på fire af de vigtigste områder indenfor it-markedet:

Virtualisering, servere, storage og PC'er.
 
Det skal udnyttes i kampen om de helt store enterprise-kunder, vurderer it-analytiker i IDC, Anders Elbak.

"Dell har i flere år forsøgt at gøre sig til for store virksomheder, og selskabet har jo også tidligere købt storagesoftware og enterprisemanagement systemer. Men med købet af EMC bliver Dell en mere ligeværdig konkurrent for HP og IBM. For med købet af EMC kan Dell levere en komplet infrastrukturplatform," siger Anders Elbak til Computerworld. 

En halv billion i omsætning

Med opkøbet af EMC skaber Michael Dell en virksomhed med en samlet omsætning på 525 milliarder kroner og en stærk position på flere markeder.

Den nye position skal blandt andet opnås ved at sammenlægge Dell og EMC's afdelinger for servere, storage og relaterede områder i  EMC's nuværende Combined Enterprise Systems Business afdeling i Massachusetts, fortæller direktør for EMC, Joe Tucci i en meddelelse på EMC's hjemmeside.

Læs også: Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC

I meddelesen understreger Joe Tucci, at Dell og EMC har styrker, som sammen vil skabe en stærk ny spiller på it-markedet.

"Det samlede firma vil være ledende på en række af de mest attraktive og hurtigst voksende dele af et it- marked på to billioner dollar. Firmaet vil have komplementerende produktporteføljer, øget rækkevidde på markedet, og dække fire af verdens største teknologimarkeder: servere, storage, virtualisering og PC'er."

Der er noget om snakken

Det er ikke kun en hurratale til de aktionærer, som snart bliver købt ud af EMC, når Michael Dell overtager styringen. 

For der er noget om snakken, mener Anders Elbak fra IDC.

"Dell vil få nogle bedre og mere komplette løsninger. Mange af deres storage- og serverløsninger er gode på den lave del af markedet, og nu bliver Dell i stand til også at konkurrere i den høje del af markedet. Dell kommer til at kunne tilbyde en komplet datacenterløsning højt oppe i enterprisemarkedet," siger han. 

Læs også: 
Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere