Artikel top billede

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Med en investering på 440 milliarder kroner i opkøbet af EMC skal Dell positionere sig selv i toppen af enterprisemarkedet, vurderer it-analytiker. Dell og EMC har allerede en samlet omsætning på 525 milliarder kroner.

Med opkøbet af storage-giganten EMC for 440 milliarder kroner har Dell sikret sig en stærk position på fire af de vigtigste områder indenfor it-markedet:

Virtualisering, servere, storage og PC'er.
 
Det skal udnyttes i kampen om de helt store enterprise-kunder, vurderer it-analytiker i IDC, Anders Elbak.

"Dell har i flere år forsøgt at gøre sig til for store virksomheder, og selskabet har jo også tidligere købt storagesoftware og enterprisemanagement systemer. Men med købet af EMC bliver Dell en mere ligeværdig konkurrent for HP og IBM. For med købet af EMC kan Dell levere en komplet infrastrukturplatform," siger Anders Elbak til Computerworld. 

En halv billion i omsætning

Med opkøbet af EMC skaber Michael Dell en virksomhed med en samlet omsætning på 525 milliarder kroner og en stærk position på flere markeder.

Den nye position skal blandt andet opnås ved at sammenlægge Dell og EMC's afdelinger for servere, storage og relaterede områder i  EMC's nuværende Combined Enterprise Systems Business afdeling i Massachusetts, fortæller direktør for EMC, Joe Tucci i en meddelelse på EMC's hjemmeside.

Læs også: Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC

I meddelesen understreger Joe Tucci, at Dell og EMC har styrker, som sammen vil skabe en stærk ny spiller på it-markedet.

"Det samlede firma vil være ledende på en række af de mest attraktive og hurtigst voksende dele af et it- marked på to billioner dollar. Firmaet vil have komplementerende produktporteføljer, øget rækkevidde på markedet, og dække fire af verdens største teknologimarkeder: servere, storage, virtualisering og PC'er."

Der er noget om snakken

Det er ikke kun en hurratale til de aktionærer, som snart bliver købt ud af EMC, når Michael Dell overtager styringen. 

For der er noget om snakken, mener Anders Elbak fra IDC.

"Dell vil få nogle bedre og mere komplette løsninger. Mange af deres storage- og serverløsninger er gode på den lave del af markedet, og nu bliver Dell i stand til også at konkurrere i den høje del af markedet. Dell kommer til at kunne tilbyde en komplet datacenterløsning højt oppe i enterprisemarkedet," siger han. 

Læs også: 
Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere