Artikel top billede

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Med en investering på 440 milliarder kroner i opkøbet af EMC skal Dell positionere sig selv i toppen af enterprisemarkedet, vurderer it-analytiker. Dell og EMC har allerede en samlet omsætning på 525 milliarder kroner.

Med opkøbet af storage-giganten EMC for 440 milliarder kroner har Dell sikret sig en stærk position på fire af de vigtigste områder indenfor it-markedet:

Virtualisering, servere, storage og PC'er.
 
Det skal udnyttes i kampen om de helt store enterprise-kunder, vurderer it-analytiker i IDC, Anders Elbak.

"Dell har i flere år forsøgt at gøre sig til for store virksomheder, og selskabet har jo også tidligere købt storagesoftware og enterprisemanagement systemer. Men med købet af EMC bliver Dell en mere ligeværdig konkurrent for HP og IBM. For med købet af EMC kan Dell levere en komplet infrastrukturplatform," siger Anders Elbak til Computerworld. 

En halv billion i omsætning

Med opkøbet af EMC skaber Michael Dell en virksomhed med en samlet omsætning på 525 milliarder kroner og en stærk position på flere markeder.

Den nye position skal blandt andet opnås ved at sammenlægge Dell og EMC's afdelinger for servere, storage og relaterede områder i  EMC's nuværende Combined Enterprise Systems Business afdeling i Massachusetts, fortæller direktør for EMC, Joe Tucci i en meddelelse på EMC's hjemmeside.

Læs også: Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC

I meddelesen understreger Joe Tucci, at Dell og EMC har styrker, som sammen vil skabe en stærk ny spiller på it-markedet.

"Det samlede firma vil være ledende på en række af de mest attraktive og hurtigst voksende dele af et it- marked på to billioner dollar. Firmaet vil have komplementerende produktporteføljer, øget rækkevidde på markedet, og dække fire af verdens største teknologimarkeder: servere, storage, virtualisering og PC'er."

Der er noget om snakken

Det er ikke kun en hurratale til de aktionærer, som snart bliver købt ud af EMC, når Michael Dell overtager styringen. 

For der er noget om snakken, mener Anders Elbak fra IDC.

"Dell vil få nogle bedre og mere komplette løsninger. Mange af deres storage- og serverløsninger er gode på den lave del af markedet, og nu bliver Dell i stand til også at konkurrere i den høje del af markedet. Dell kommer til at kunne tilbyde en komplet datacenterløsning højt oppe i enterprisemarkedet," siger han. 

Læs også: 
Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.