Artikel top billede

Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag

Ifølge flere store amerikanske medier bliver Dells opkøb af storagegiganten EMC en realitet senere i dag en af de største tech-handler nogensinde. Opkøbet placerer sig formentligt på en solid andenplads over de største tech-opkøb nogensinde.

Den skulle være god nok.

Efter jungletrommerne i sidste uge buldrede om, at it-selskabet Dell køber storagegiganten EMC, melder flere amerikanske medier om, at handlen rent faktisk bliver annonceret senere i dag. 

New York Times rapporterer, at handlen løber op i svimlende 65 milliarder dollar svarende til 426 milliarder kroner.

Dermed bliver Dells opkøb af EMC det næststørste tech-opkøb nogensinde, efter AOL købte Time Warner for svimlende 1.285 milliarder kroner tilbage i de glade dage, før dotcom-boblen bristede for alvor i 2001. 

Læs også:
Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC


Svinger ind på service-vejen

Dells opkøb varsler nye tider for it-selskabet, som har taget navn efter sin stifter og direktør Michael Dell.

For med EMC-købet svinger Dell for alvor ind på markedet for it-services, som andre traditionelle hardware-giganter som IBM og HP også har valgt for nogle år siden. 

Læs også:
Dell er ikke længere Dell

Samtidig får Dell også kontrol over EMC's datterselskaber som virtualiseringskæmpen VMware, sikkerhedsfirmaet RSA og cloudselskabet Pivotal, som EMC helt eller delvist ejer. 

Det kunne have været HP

At EMC bliver solgt er i sig selv ikke den helt store overraskelse, efter selskabet i længere tid har gjort sig lækker til et salg.

For et år siden gik rygterne på, at Dell-konkurrenten HP stod klar til at købe EMC.

Hvis det opkøb var gået igennem, ville det have skabt et selskab med en markedsværdi på 750 milliarder kroner.

Også it-giganter som Cisco og Oracle har kigget sultent på at købe dele af EMC, som dog ifølge flere af de førende amerikanske tidsskrifter altså senere i dag ryger i armene på Dell. 

Læs også: 

De vildeste og de værste it-opkøb gennem tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.