Artikel top billede

Et af de største tech-opkøb nogensinde kan blive en realitet i dag

Ifølge flere store amerikanske medier bliver Dells opkøb af storagegiganten EMC en realitet senere i dag en af de største tech-handler nogensinde. Opkøbet placerer sig formentligt på en solid andenplads over de største tech-opkøb nogensinde.

Den skulle være god nok.

Efter jungletrommerne i sidste uge buldrede om, at it-selskabet Dell køber storagegiganten EMC, melder flere amerikanske medier om, at handlen rent faktisk bliver annonceret senere i dag. 

New York Times rapporterer, at handlen løber op i svimlende 65 milliarder dollar svarende til 426 milliarder kroner.

Dermed bliver Dells opkøb af EMC det næststørste tech-opkøb nogensinde, efter AOL købte Time Warner for svimlende 1.285 milliarder kroner tilbage i de glade dage, før dotcom-boblen bristede for alvor i 2001. 

Læs også:
Dell i forhandlinger med verdens største storagefirma: Vil købe mægtige EMC


Svinger ind på service-vejen

Dells opkøb varsler nye tider for it-selskabet, som har taget navn efter sin stifter og direktør Michael Dell.

For med EMC-købet svinger Dell for alvor ind på markedet for it-services, som andre traditionelle hardware-giganter som IBM og HP også har valgt for nogle år siden. 

Læs også:
Dell er ikke længere Dell

Samtidig får Dell også kontrol over EMC's datterselskaber som virtualiseringskæmpen VMware, sikkerhedsfirmaet RSA og cloudselskabet Pivotal, som EMC helt eller delvist ejer. 

Det kunne have været HP

At EMC bliver solgt er i sig selv ikke den helt store overraskelse, efter selskabet i længere tid har gjort sig lækker til et salg.

For et år siden gik rygterne på, at Dell-konkurrenten HP stod klar til at købe EMC.

Hvis det opkøb var gået igennem, ville det have skabt et selskab med en markedsværdi på 750 milliarder kroner.

Også it-giganter som Cisco og Oracle har kigget sultent på at købe dele af EMC, som dog ifølge flere af de førende amerikanske tidsskrifter altså senere i dag ryger i armene på Dell. 

Læs også: 

De vildeste og de værste it-opkøb gennem tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere