Artikel top billede

Her er to mulige forklaringer på IBM Danmarks pludselige direktør-exit

Der kan egentlig kun være to forklaringer på, at IBM Danmark i går som et lyn fra en klar himmel sagde farvel til sin administrerende direktør efter kun et halvt år på posten. Læs de to muligheder her.

I går formiddags klokken 11:30 blev IBM Danmark-medarbejderne orienteret om, at selskabet administrerende direktør Lars Clausen bliver afløst af Henrik Bodskov.

Der var ingen konkrete forklaringer på vagtskiftet, selvom Lars Clausen kun har siddet i direktørstolen hos it-gigantens danske afdeling i et halvt år, erfarer Computerworld. 

Cirka en halv time efter røg der en pressemeddelelse af sted til flere danske redaktioner om direktørskiftet. Heller ikke i denne meddelelse var der informationer om baggrunden for mandagens direktørskifte.

Da Computerworld efterfølgende ringer til IBM Danmark, ønsker it-giganten ikke at uddybe noget som helst om årsagen til vagtskiftet i direktørstolen.

Heller ikke selvom, den nu forhenværende IBM Danmark-direktør i disse spalter tidligere på året har fortalt om sine store planer for fremtiden i virksomheden.  

Læs også: IBM Danmarks nye direktør: Sådan skal IBM se ud i fremtiden

Den positive forklaring

Derfor har Computerworld spurgt ledelsesekspert Anders Drejer, som er professor ved Aalborg Universitets Institut for Økonomi og Ledelse, om en vurdering af baggrunden for, at IBM får ny direktør om mandagen i efterårsferien.

"Som jeg ser det, så kan der kun være to muligheder," indleder Anders Drejer og fortsætter:

"Den ene og positive forklaring kan være, at den tidligere direktør har fået et bedre jobtilbud, som han ikke har kunnet sige nej til. Han er simpelthen rendt af pladsen, som man siger på jysk, selvom det måske er svært at finde et bedre job end IBM-direktør," lyder vurderingen fra ledelseseksperten.

Hvis denne mulighed står til troende, siger Anders Drejer, at der formentlig inden længe vil dukke en pressemeddelelse op, der fortæller alt om, hvor fantastisk det nye job er.

"Det kan man så undre sig over, at IBM ikke skriver noget om i sin pressemeddelelse om direktørskiftet," siger Anders Drejer.

Den negative forklaring

Den anden og mere dystre forklaring på det pludselige ledelsesskifte er ifølge Anders Drejer, at noget er gået helt galt hos IBM Danmark, hvilket så har kostet direktøren jobbet.

"Hvis noget er gået galt, så er han blevet fyret, selvom folk kalder det alt muligt andet. Det kan dreje sig om mange ting, han kan eksempelvis være blevet meget uenig med nogle medarbejdere. Han behøver jo ikke nødvendigvis at have taget af kassen," lyder det fra Anders Drejer.

Han peger på, at timingen omkring mødet med medarbejderne og udsendelsen af pressemeddelelsen er orkestreret som landgangen ved Normandiet på D-dag, men at der givetvis har været travlt op til offentliggørelsen af skiftet.
.
At IBM ikke ønsker at kommentere på årsagen bag afskeden med Lars Clausen, tolker ledelseseksperten fra Aalborg Unversitet på følgende måde:

"Parterne har formentligt aftalt, at der en kompensation, hvis alle holder mund. Så det gør de."

Computerworld har foreholdt IBM Danmark de to muligheder - at enten har Lars Clausen fået nyt, spændende job, ellers er han fyret på gråt papir med en pose penge under armene.

IBM Danmark har ingen kommentarer til de to muligheder.

Læs også:
Mystisk vagtskifte: IBM Danmark får ny administrerende direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere