Artikel top billede

Her er to mulige forklaringer på IBM Danmarks pludselige direktør-exit

Der kan egentlig kun være to forklaringer på, at IBM Danmark i går som et lyn fra en klar himmel sagde farvel til sin administrerende direktør efter kun et halvt år på posten. Læs de to muligheder her.

I går formiddags klokken 11:30 blev IBM Danmark-medarbejderne orienteret om, at selskabet administrerende direktør Lars Clausen bliver afløst af Henrik Bodskov.

Der var ingen konkrete forklaringer på vagtskiftet, selvom Lars Clausen kun har siddet i direktørstolen hos it-gigantens danske afdeling i et halvt år, erfarer Computerworld. 

Cirka en halv time efter røg der en pressemeddelelse af sted til flere danske redaktioner om direktørskiftet. Heller ikke i denne meddelelse var der informationer om baggrunden for mandagens direktørskifte.

Da Computerworld efterfølgende ringer til IBM Danmark, ønsker it-giganten ikke at uddybe noget som helst om årsagen til vagtskiftet i direktørstolen.

Heller ikke selvom, den nu forhenværende IBM Danmark-direktør i disse spalter tidligere på året har fortalt om sine store planer for fremtiden i virksomheden.  

Læs også: IBM Danmarks nye direktør: Sådan skal IBM se ud i fremtiden

Den positive forklaring

Derfor har Computerworld spurgt ledelsesekspert Anders Drejer, som er professor ved Aalborg Universitets Institut for Økonomi og Ledelse, om en vurdering af baggrunden for, at IBM får ny direktør om mandagen i efterårsferien.

"Som jeg ser det, så kan der kun være to muligheder," indleder Anders Drejer og fortsætter:

"Den ene og positive forklaring kan være, at den tidligere direktør har fået et bedre jobtilbud, som han ikke har kunnet sige nej til. Han er simpelthen rendt af pladsen, som man siger på jysk, selvom det måske er svært at finde et bedre job end IBM-direktør," lyder vurderingen fra ledelseseksperten.

Hvis denne mulighed står til troende, siger Anders Drejer, at der formentlig inden længe vil dukke en pressemeddelelse op, der fortæller alt om, hvor fantastisk det nye job er.

"Det kan man så undre sig over, at IBM ikke skriver noget om i sin pressemeddelelse om direktørskiftet," siger Anders Drejer.

Den negative forklaring

Den anden og mere dystre forklaring på det pludselige ledelsesskifte er ifølge Anders Drejer, at noget er gået helt galt hos IBM Danmark, hvilket så har kostet direktøren jobbet.

"Hvis noget er gået galt, så er han blevet fyret, selvom folk kalder det alt muligt andet. Det kan dreje sig om mange ting, han kan eksempelvis være blevet meget uenig med nogle medarbejdere. Han behøver jo ikke nødvendigvis at have taget af kassen," lyder det fra Anders Drejer.

Han peger på, at timingen omkring mødet med medarbejderne og udsendelsen af pressemeddelelsen er orkestreret som landgangen ved Normandiet på D-dag, men at der givetvis har været travlt op til offentliggørelsen af skiftet.
.
At IBM ikke ønsker at kommentere på årsagen bag afskeden med Lars Clausen, tolker ledelseseksperten fra Aalborg Unversitet på følgende måde:

"Parterne har formentligt aftalt, at der en kompensation, hvis alle holder mund. Så det gør de."

Computerworld har foreholdt IBM Danmark de to muligheder - at enten har Lars Clausen fået nyt, spændende job, ellers er han fyret på gråt papir med en pose penge under armene.

IBM Danmark har ingen kommentarer til de to muligheder.

Læs også:
Mystisk vagtskifte: IBM Danmark får ny administrerende direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje