Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Kapitalfonden EQT mener, at de tidligere ejere af softwarefirmaet Tia Technology skjulte centrale informationer om selskabets økonomi. Nu skal sagen afgøres ved en voldgift.

Et skuffende regnskab i softwarefirmaet Tia Technology har ifølge finans.dk udløst et juridisk slagsmål mellem de kapitalfonde EQT og det tidligere Dansk Kapitalanlæg.

I 2014 lagde EQT ifølge finans.dk op mod en halv milliard på bordet, da man købte Tia Technology. Men i det første regnskab efter overtagelsen måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet. På bundlinien betyder det, at overskuddet efter skat faldt fra 30 til 5 millioner kroner.

Den væsentligste forklaring på nedturen er en voldsom stigning i såkaldt eksterne omkostninger, som steg fra 29 til 52 millioner kroner. Men regnskabet giver ikke noget forklaring på, hvad der har udløst den store ekstraregning.

Det betyder, at EQT nu pludselig står med et dyrt betalt selskab, der har svært ved at leve op til de gyldne løfter om vækst og overskud.

Ifølge finans.dk mener kapitalfonden EQT, at de tidligere ejere forud for handelen har tilbageholdt vigtig viden om tilstandene i Tia Technology.

Derfor har EQT nu anlagt en voldgiftssag mod de tidligere ejere, fordi man mener, at prisen for Tia Technology har været sat for højt i forhold til de reelle resultater i selskabet.

EQT kræver ifølge finans.dk et tocifret millionbeløb tilbagebetalt.

Hos EQT ønsker partner Jannik Kruse Petersen ikke at kommentere sagen over for Computerworld. Samme melding kommer fra Tia Technologys direktør Jakob Schou Meding og de tidligere ejere af selskabet.

Tia Technology vandt i 2014 Computerworlds top 100 i kategorien "branchesoftware".

 
Læs også:

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger

Softwarefirma: Vores kunder er for konservative
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere