Artikel top billede

Millionslagsmål ender i retten: Kapitalfond føler sig snydt efter køb af dansk it-virksomhed

Kapitalfonden EQT mener, at de tidligere ejere af softwarefirmaet Tia Technology skjulte centrale informationer om selskabets økonomi. Nu skal sagen afgøres ved en voldgift.

Et skuffende regnskab i softwarefirmaet Tia Technology har ifølge finans.dk udløst et juridisk slagsmål mellem de kapitalfonde EQT og det tidligere Dansk Kapitalanlæg.

I 2014 lagde EQT ifølge finans.dk op mod en halv milliard på bordet, da man købte Tia Technology. Men i det første regnskab efter overtagelsen måtte Tia Technology lægge ryg til et dramatisk fald i driftsresultatet. På bundlinien betyder det, at overskuddet efter skat faldt fra 30 til 5 millioner kroner.

Den væsentligste forklaring på nedturen er en voldsom stigning i såkaldt eksterne omkostninger, som steg fra 29 til 52 millioner kroner. Men regnskabet giver ikke noget forklaring på, hvad der har udløst den store ekstraregning.

Det betyder, at EQT nu pludselig står med et dyrt betalt selskab, der har svært ved at leve op til de gyldne løfter om vækst og overskud.

Ifølge finans.dk mener kapitalfonden EQT, at de tidligere ejere forud for handelen har tilbageholdt vigtig viden om tilstandene i Tia Technology.

Derfor har EQT nu anlagt en voldgiftssag mod de tidligere ejere, fordi man mener, at prisen for Tia Technology har været sat for højt i forhold til de reelle resultater i selskabet.

EQT kræver ifølge finans.dk et tocifret millionbeløb tilbagebetalt.

Hos EQT ønsker partner Jannik Kruse Petersen ikke at kommentere sagen over for Computerworld. Samme melding kommer fra Tia Technologys direktør Jakob Schou Meding og de tidligere ejere af selskabet.

Tia Technology vandt i 2014 Computerworlds top 100 i kategorien "branchesoftware".

 
Læs også:

Softwarehus skovler penge ind på forsikringsløsninger

Softwarefirma: Vores kunder er for konservative
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere