Artikel top billede

Test: Lille, vandtæt bluetooth-højtaler er perfekt til køkkenet, poolen, stranden og badeværelset

Den lille tablet-formede bluetooth-højtaler, Roll, fra Ultimate Ears, er lige din højtaler, hvis du vil have en, som godt må blive lidt beskidt.

Kabler er så passé for den almindelige musiklytter. I hvert fald sælger små og store bluetooth-høtalere som aldrig hør, og der er et hav af produkter på markedet lige fra billige kineserkopier til B&O Plays' A6.

UE Roll er også en bluetooth-højtaler. En af de mindre af slagsen.

Den fylder ikke meget mere end en lille dyb tallerken, hvis overflade er dækket af et slidstærkt stykke stof.

Faktisk minder den meget om en lille pude, med sine påsyede plus- og minus-symboler, som selvfølgelig styrer lydstyrken.

Den findes i en række af forskellige farver og versioner - nogle mere skrigende end andre - og bagpå sidder en tyk elastiksnor, som du kan bruge til at hænge Roll fast på en knage eller til at sætte fast på en stolpe. Det er en lille funktion, som fungerer godt.

I testperioden har Roll primært været at finde i mit køkken, men har også hængt på mit brusehoved under morgenbadet, og den har også haft en tur med i regnvejret. Bare for at prøve det af.

Og det virker. Den er så absolut vandtæt med en IPX7-certificering.

Lyden
Lyden i den lille højtaler er overraskende god, højttalerens størrelse tageet i betragtning.

Værende en lille bluetooth-højtaler er det ikke meningen, at en Roll skal spille op til en havefest alene, men er mere tiltænkt til at give baggrundsmusik.

Bassen er overraskende god og vokaler kommer klart og tydeligt igennem.

Den er forbundet via bluetooth og kan holde forbindelsen i op til 60 meter. Det er større end min lejlighed, hvilket betyder, at jeg kan have telefonen i lommen, uden at jeg skal tænke på, at forbindelsen ryger, hvis jeg går ind i et andet rum.

Der er faktisk kun få mangler på UE Roll. Der mangler en start/stop-knap. Alt interaktion med musikken skal ske via telefonen. Andre bluetooth-enheder har disse knapper. Ligeledes er prisen for en transportabel bluetooth-højtaler lidt høj. Vi ender på mindst 1.000 kroner.

Alligevel vil vi foreslå UE Roll som en god bluetooth-afspiller. Specielt hvis du kan se fordelen i at kunne tage bluetooth-afspilleren med i våde omgivelser, eller kan vaske den af for mel efter bagningen i køkkenet.

Læs også: Test af LG G4: Det her kan en læderindbundet supertelefon


Loading ikon