Test: Lille, vandtæt bluetooth-højtaler er perfekt til køkkenet, poolen, stranden og badeværelset

Den lille tablet-formede bluetooth-højtaler, Roll, fra Ultimate Ears, er lige din højtaler, hvis du vil have en, som godt må blive lidt beskidt.

Kabler er så passé for den almindelige musiklytter. I hvert fald sælger små og store bluetooth-høtalere som aldrig hør, og der er et hav af produkter på markedet lige fra billige kineserkopier til B&O Plays' A6.

UE Roll er også en bluetooth-højtaler. En af de mindre af slagsen.

Den fylder ikke meget mere end en lille dyb tallerken, hvis overflade er dækket af et slidstærkt stykke stof.

Faktisk minder den meget om en lille pude, med sine påsyede plus- og minus-symboler, som selvfølgelig styrer lydstyrken.

Den findes i en række af forskellige farver og versioner - nogle mere skrigende end andre - og bagpå sidder en tyk elastiksnor, som du kan bruge til at hænge Roll fast på en knage eller til at sætte fast på en stolpe. Det er en lille funktion, som fungerer godt.

I testperioden har Roll primært været at finde i mit køkken, men har også hængt på mit brusehoved under morgenbadet, og den har også haft en tur med i regnvejret. Bare for at prøve det af.

Og det virker. Den er så absolut vandtæt med en IPX7-certificering.

Lyden
Lyden i den lille højtaler er overraskende god, højttalerens størrelse tageet i betragtning.

Værende en lille bluetooth-højtaler er det ikke meningen, at en Roll skal spille op til en havefest alene, men er mere tiltænkt til at give baggrundsmusik.

Bassen er overraskende god og vokaler kommer klart og tydeligt igennem.

Den er forbundet via bluetooth og kan holde forbindelsen i op til 60 meter. Det er større end min lejlighed, hvilket betyder, at jeg kan have telefonen i lommen, uden at jeg skal tænke på, at forbindelsen ryger, hvis jeg går ind i et andet rum.

Der er faktisk kun få mangler på UE Roll. Der mangler en start/stop-knap. Alt interaktion med musikken skal ske via telefonen. Andre bluetooth-enheder har disse knapper. Ligeledes er prisen for en transportabel bluetooth-højtaler lidt høj. Vi ender på mindst 1.000 kroner.

Alligevel vil vi foreslå UE Roll som en god bluetooth-afspiller. Specielt hvis du kan se fordelen i at kunne tage bluetooth-afspilleren med i våde omgivelser, eller kan vaske den af for mel efter bagningen i køkkenet.

Læs også: Test af LG G4: Det her kan en læderindbundet supertelefon
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.