Artikel top billede

Fortalt til: Mads Elkær og Sean Reenberg | Foto: Sean Reenberg

Mennesker i IT
Udgivet 27. oktober 2015 kl. 13.03

"Jeg havde brugt otte år på at opbygge sikkerhedsfirmaet BullGuard fra to mennesker til 100 folk, og fra 0 kroner i omsætning til 150 millioner kroner.

Det var en superhård og lang rejse, som tog så lang tid, at jeg var begyndt at blive ret træt af det hele. Samtidig var sikkerhedsbranchen også begyndt at miste sin x-faktor på grund af gratis online-produkter.

Jeg følte mig låst, fordi man som iværksætter ikke bare kan forlade det hele, især ikke når det drejer sig om ens eget "barn", så det var ret svært at komme ud af BullGuard igen.

Endelig i 2009 endte jeg så med, hvad jeg plejer at kalde, verdens mindste exit. Her fik jeg 2,5 millioner kroner med ud af firmaet, som jeg efterfølgende skulle aflevere halvdelen af i skat.

Det var selvfølgelig rart med den slags penge på kontoen, men faktisk var det lidt af et anti-klimaks at tjene den første million kroner som iværksætter, fordi jeg tre år forinden havde siddet med BullGuard-aktier, der var 20 eller 40 millioner kroner værd.

Samtidig var det jo også et utroligt privilegium, at jeg havde penge nok til at starte noget nyt.

For heldigvis havde min partner Heini hamret lidt i nogle taster nede i en kælder i et års tid, og han havde også penge med ud af BullGuard, så vi havde en lille startkapital til at begynde arbejdet med Vivino for."

Theis Søndergaard, COO og medstifter af Vivino og tidligere medstifter af BullGuard


Flere mennesker i IT Om mennesker i it