Fortalt til: Mads Elkær og Sean Reenberg | Foto: Sean Reenberg

Mennesker i IT

Udgivet 27. oktober 2015 kl. 13.03
"Jeg havde brugt otte år på at opbygge sikkerhedsfirmaet BullGuard fra to mennesker til 100 folk, og fra 0 kroner i omsætning til 150 millioner kroner.

Det var en superhård og lang rejse, som tog så lang tid, at jeg var begyndt at blive ret træt af det hele. Samtidig var sikkerhedsbranchen også begyndt at miste sin x-faktor på grund af gratis online-produkter.

Jeg følte mig låst, fordi man som iværksætter ikke bare kan forlade det hele, især ikke når det drejer sig om ens eget "barn", så det var ret svært at komme ud af BullGuard igen.

Endelig i 2009 endte jeg så med, hvad jeg plejer at kalde, verdens mindste exit. Her fik jeg 2,5 millioner kroner med ud af firmaet, som jeg efterfølgende skulle aflevere halvdelen af i skat.

Det var selvfølgelig rart med den slags penge på kontoen, men faktisk var det lidt af et anti-klimaks at tjene den første million kroner som iværksætter, fordi jeg tre år forinden havde siddet med BullGuard-aktier, der var 20 eller 40 millioner kroner værd.

Samtidig var det jo også et utroligt privilegium, at jeg havde penge nok til at starte noget nyt.

For heldigvis havde min partner Heini hamret lidt i nogle taster nede i en kælder i et års tid, og han havde også penge med ud af BullGuard, så vi havde en lille startkapital til at begynde arbejdet med Vivino for."
Theis Søndergaard, COO og medstifter af Vivino og tidligere medstifter af BullGuard

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?