Fortalt til: Mads Elkær og Sean Reenberg | Foto: Sean Reenberg

Mennesker i IT

Udgivet 27. oktober 2015 kl. 13.03
"Jeg havde brugt otte år på at opbygge sikkerhedsfirmaet BullGuard fra to mennesker til 100 folk, og fra 0 kroner i omsætning til 150 millioner kroner.

Det var en superhård og lang rejse, som tog så lang tid, at jeg var begyndt at blive ret træt af det hele. Samtidig var sikkerhedsbranchen også begyndt at miste sin x-faktor på grund af gratis online-produkter.

Jeg følte mig låst, fordi man som iværksætter ikke bare kan forlade det hele, især ikke når det drejer sig om ens eget "barn", så det var ret svært at komme ud af BullGuard igen.

Endelig i 2009 endte jeg så med, hvad jeg plejer at kalde, verdens mindste exit. Her fik jeg 2,5 millioner kroner med ud af firmaet, som jeg efterfølgende skulle aflevere halvdelen af i skat.

Det var selvfølgelig rart med den slags penge på kontoen, men faktisk var det lidt af et anti-klimaks at tjene den første million kroner som iværksætter, fordi jeg tre år forinden havde siddet med BullGuard-aktier, der var 20 eller 40 millioner kroner værd.

Samtidig var det jo også et utroligt privilegium, at jeg havde penge nok til at starte noget nyt.

For heldigvis havde min partner Heini hamret lidt i nogle taster nede i en kælder i et års tid, og han havde også penge med ud af BullGuard, så vi havde en lille startkapital til at begynde arbejdet med Vivino for."
Theis Søndergaard, COO og medstifter af Vivino og tidligere medstifter af BullGuard

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.