Artikel top billede

Kun få dage til: Nu kommer Drupal 8 - og det nye CMS får stor betydning

Efter mange måneders udvikling og test er den endelige version af Drupal 8 nu på trapperne. Den nye version får stor betydning for alle Drupal-brugere og -udviklerne.

Et af verdens mest populære CMS'er, open source-systemet Drupal, er nu på vej i version 8.

Man har længe kunnet downloade diverse test-versioner og release candidates, men nu kommer den færdige udgave.

Den konkrete dato bliver den 19. november, lyder beskeden til Drupal-miljøet.

Drupul 8.0.0 bliver en af de mere markante Drupal-opgraderinger og kommer ikke mindst til at kræve lidt ekstra arbejde hos udviklerne, hvis de ønsker at opgradere virksomhedens web-løsninger til den nye version.

"Fordi Drupal 7 til 8 repræsenterer adskillige API-ændringer, skal dem, der vedligeholder moduler, temaer og distribueringer portere deres projekter fra Drupal 7 til Drupal 8," fremgår det blandt andet på Drupal.org.

Drupal er et af de mest anvendte CMS'er herhjemme, hvor det anvendes i rigtig mange offentlige og private virksomheder og organisationer, ligesom det i de senere år har været det mest populære CMS i danske medievirksomheder.

Mange danske CMS-brugere og -udviklere kommer derfor også til at stifte bekendtskab med det nye Drupal 8.

"Der er ikke ret meget tid tilbage, hvis du ønsker at have dit modul, tema eller din oversættelse klar til den store dag," lyder beskeden fra Drupal-organisationen.

Nye funktioner

Drupal 8 betyder dog ikke bare ekstra arbejdsopgaver for Drupal-folket. Der er naturligvis en idé med hele opgraderingen til den nye version.

Konkret indeholder Drupal 8 over 200 nye funktioner og forbedringer, blandt andet i forhold til editoren.

Der vil især kunne mærkes en forskel i forhold til brugervenligheden, når nye websider og webstrukturer skal designes, lyder løftet.

Samtidig er understøttelsen af de mobile løsninger i fokus fra Drupal-udviklernes side, ligesom der i det hele taget bliver talt om en mere lean og effektiv kode i denne version af Drupal.

Du kan læse meget mere om Drupal 8 her.

Global open source-succes

Drupal.org skriver, at næsten 3.300 mennesker verden over har bidraget til kodebasen i Drupal 8, ligesom mange andre har hjulpet til med diverse events, brugervenlighedstest og andet. 

Det er netop denne type arbejde, der kendetegner et velfungerende open source-projekt, som man må sige, at Drupal i den grad er.

Det var belgiske Dries Buytaert, i sin tid startede Drupal-CMS'et, der idag anvendes på millioner af websider verden over - og heriblandt også på en stor del af de mest besøgte danske websider.

Han er tidligere blevet fremhævet som en af verdens mest markante it-innovatører af både MIT Technology Review og Businessweek. 

Med en Ph.d. i datalogi og Drupals verdensomspændende succes på CV'et er belgieren med andre ord ikke en hvem som helst i WWW-sammenhæng.

Derfor skabte det også en del debat, der han tidligere i år postede et ganske opsigtsvækkende indlæg om, hvordan fremtidens internet kan komme til at se ud og fungere.

Det kan bedst betegnes som et 'push-baseret' internet.

Læs mere om det herunder:

Drupal-stifter: En kæmpe omvæltning på vej på internettet

Drupal-stifter rammer plet med 'fremtidens push-internet' - men det er et internet fyldt med problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere