Kun få dage til: Nu kommer Drupal 8 - og det nye CMS får stor betydning

Efter mange måneders udvikling og test er den endelige version af Drupal 8 nu på trapperne. Den nye version får stor betydning for alle Drupal-brugere og -udviklerne.

Et af verdens mest populære CMS'er, open source-systemet Drupal, er nu på vej i version 8.

Man har længe kunnet downloade diverse test-versioner og release candidates, men nu kommer den færdige udgave.

Den konkrete dato bliver den 19. november, lyder beskeden til Drupal-miljøet.

Drupul 8.0.0 bliver en af de mere markante Drupal-opgraderinger og kommer ikke mindst til at kræve lidt ekstra arbejde hos udviklerne, hvis de ønsker at opgradere virksomhedens web-løsninger til den nye version.

"Fordi Drupal 7 til 8 repræsenterer adskillige API-ændringer, skal dem, der vedligeholder moduler, temaer og distribueringer portere deres projekter fra Drupal 7 til Drupal 8," fremgår det blandt andet på Drupal.org.

Drupal er et af de mest anvendte CMS'er herhjemme, hvor det anvendes i rigtig mange offentlige og private virksomheder og organisationer, ligesom det i de senere år har været det mest populære CMS i danske medievirksomheder.

Mange danske CMS-brugere og -udviklere kommer derfor også til at stifte bekendtskab med det nye Drupal 8.

"Der er ikke ret meget tid tilbage, hvis du ønsker at have dit modul, tema eller din oversættelse klar til den store dag," lyder beskeden fra Drupal-organisationen.

Nye funktioner
Drupal 8 betyder dog ikke bare ekstra arbejdsopgaver for Drupal-folket. Der er naturligvis en idé med hele opgraderingen til den nye version.

Konkret indeholder Drupal 8 over 200 nye funktioner og forbedringer, blandt andet i forhold til editoren.

Der vil især kunne mærkes en forskel i forhold til brugervenligheden, når nye websider og webstrukturer skal designes, lyder løftet.

Samtidig er understøttelsen af de mobile løsninger i fokus fra Drupal-udviklernes side, ligesom der i det hele taget bliver talt om en mere lean og effektiv kode i denne version af Drupal.

Du kan læse meget mere om Drupal 8 her.

Global open source-succes
Drupal.org skriver, at næsten 3.300 mennesker verden over har bidraget til kodebasen i Drupal 8, ligesom mange andre har hjulpet til med diverse events, brugervenlighedstest og andet. 

Det er netop denne type arbejde, der kendetegner et velfungerende open source-projekt, som man må sige, at Drupal i den grad er.

Det var belgiske Dries Buytaert, i sin tid startede Drupal-CMS'et, der idag anvendes på millioner af websider verden over - og heriblandt også på en stor del af de mest besøgte danske websider.

Han er tidligere blevet fremhævet som en af verdens mest markante it-innovatører af både MIT Technology Review og Businessweek. 

Med en Ph.d. i datalogi og Drupals verdensomspændende succes på CV'et er belgieren med andre ord ikke en hvem som helst i WWW-sammenhæng.

Derfor skabte det også en del debat, der han tidligere i år postede et ganske opsigtsvækkende indlæg om, hvordan fremtidens internet kan komme til at se ud og fungere.

Det kan bedst betegnes som et 'push-baseret' internet.

Læs mere om det herunder:

Drupal-stifter: En kæmpe omvæltning på vej på internettet

Drupal-stifter rammer plet med 'fremtidens push-internet' - men det er et internet fyldt med problemer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.