Artikel top billede

Microsoft skruer ned for opgraderings-tempo for Windows 10

Der kommer færre opgraderinger af Windows 10 end først antaget. Se her, hvor mange du nu kan forvente om året.

Microsoft har netop udsendt den første store opgradering af Windows 10 med navnet '1511, som altså kommer tre en halv måned efter lanceringen af Windows 10.

Nu kommer der til at gå en rum tid, inden den næste store opgradering af Windows 10 kommer.

Sådan lyder det fra forskellige brancheanalytikere, der peger på, at Microsoft er gået væk fra den oprindelige plan om at udsende store opgraderinger hver fjerde måned.

Ifølge Gartner-analytiker Steve Kleynhans vil Microsoft i de kommende år nemlig kun udsende en opgradering af Windows 10 to gange om året.

Derefter kan det meget vel være, at kadencen vil blive skruet op til opgraderinger tre gange om året.

Den kendte Microsoft-kommentator Mary Jo Foley fra ZDNet er på samme spor. Ifølge hende vil den næste store Windows 10-opgradering komme til sommer - altså om syv-otte måneder.

Meget tyder da også på, at Microsoft har skruet ned for selskabets oprindelige ambitioner om at udsende store opgraderinger af det nye Windows 10 tre gange årligt.

Eksempelvis skriver selskabet i en revideret teknisk oversigt over Windows 10, at målet med styresystemet er, at "levere nye features to til tre gange om året."

Bærende ide

Udsendelserne af store opgraderinger er en af de bærende ideer under Windows 10, som dermed bliver den sidste af Microsofts store relanceringer af Windows gennem årene.

Disse store relanceringer - af eksempelvis Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og så videre - har fundet sted med nogle års mellemrum og har hver især været kæmpe-satsninger for Microsoft.

Det har Windows 10 ændret på. Her vil Microsoft i stedet løbende ændre og opgradere systemet, så det hele tiden er opdateret efter en "Windows as a Service"-model.

Den kan du læse mere om her: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model

Det kan meget vel betyde, at Windows 10 over tid vil komme til at ændre sig en del. Men ændringerne vil blive indført i mindre bidder end tidligere.

Det har længe været uklart, hvor ofte Microsoft egentlig vil opgradere Windows 10.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har Microsoft imidlertid siden foråret arbejdet med tre opgraderinger om året i den såkaldte 'Current Branch,' der er Microsofts opgraderings-plan for private og mindre virksomheder.

Du kan læse mere om Current Branch her: Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set

Mellemstore og større virksomheder bliver opgraderet efter en anden plan, nemlig 'Current Branch for Business,' der tidligere ligeledes har været skemalagt efter store opgraderinger hver fjerde måned - altså i november, marts, juli og så videre.

Microsoft skriver imidlertid nu, at opgraderingerne af Windows 10 ikke kommer til at køre efter kalender-måneder, men derimod efter behov.

Selskabet vil således udgive 'omkring to til tre feature-opgraderinger om året, men den faktiske frekvens og det faktiske tidspunkt vil variere" hedder det.

Gartner-analytiker Steve Kleynhans siger til Computerworlds amerikanske nyhedsmagasin, at tre opgraderinger om året hurtigt kan blive en intern belastning i Microsoft.

Her har udviklerne hidtil været vant til at kunne arbejde på et nyt styresystem i årevis inden udgivelsen, og derfor kan skabe uro, hvis udgivelses-kadencen nu pludselig skal være meget hurtig.

"De er nødt til at få erfaring først," siger han til avisen.

Læs også: Snart ingen vej uden om: Microsoft på vej med automatisk download af Windows 10 på de fleste pc'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere