Artikel top billede

Teambuilding hvor alle ansatte i fællesskab skulle få ballonen op og flyve. Foto: Exerp.

Her er Danmarks bedste lille it-arbejdsplads med landets gladeste it-folk

Exerp er kongerigets gladeste it-virksomhed med under 50 medarbejdere, og det er ikke raketvidenskab at gøre personalet godt tilfreds. Værktøjerne er velafprøvede dyder som respekt og viljen til god stemning.

På Kalvebod Brygge i det indre København ligger software-huset Exerp.

Firmaet er blevet kåret som den bedste it-arbejdsplads i Danmark med under 50 medarbejdere.

Det sker i forbindelse med den årlige Great Place To Work-konkurrence. 

Navnet Exerp kender du måske ikke, men hvis du er medlem i et fitnesscenter, så har du med stor sandsynlighed mødt firmaets produkt.

De små 50 ansatte har nemlig specialiseret sig i software til medlemshåndtering i fitness-branchen.

På kundelisten finder du de store kæder i Danmark, eksempelvis FitnessWorld, men også udenlandske giganter som den Richard Branson-inspirerede Virgin Active, der hører til blandt verdens største fitnessudbydere.

I udvikler i et nicheområde. Er konkurrencen hård på medlemssystemer til fitness-verdenen?

"Vores fordel er, at vi var tidligt ude på det danske marked. Fitness-verdenen har haltet noget efter i digitaliseringsgraden især i udlandet i forhold til andre brancher, men vi har været en af de første virksomheder til at tage den udfordring op, og nu er branchen helt klar til elektronisk medlemshåndtering," fortæller Charlotte Bering, der er HR-chef i Exerp.

I har vundet kategorien for bedste mindre it-virksomhed. Er det speciel sjovt, at udvikle fitness-systemer eller gør I noget specielt?

"Vi gør en dyd ud af traditionelle værdier som respekt for hinanden. Vi vil rigtig gerne gøre medarbejderne glade fordi, de er det vigtigste aktiv, og vi er helt klar til at bruge de nødvendige ressourcer på mandskabet," fortæller hun.

Exerp bærer i høj grad præg af at være en international arbejdsplads med over 40 procent udlændinge og mere end ni forskellige nationaliteter.

"Vi rekrutterer internationalt fordi, det er svært at få danskere med de rette kompetencer. Samtidig biddrager denne strategi til en dynamik og kreativitet, som er bemærkelsesværdig. Det er absolut sundt at blande nationaliteter."

Chef uden glasbur

Den flade struktur i Exerp, der ikke placerer cheferne i glasbure men blandt resten af personalet, handler ligeledes om respekten for hinanden.

"Det er et vigtigt signal, at vi er lige meget værd og bedst sammen."

Arbejdspladsens store fokus på anerkendelse og påskønnelse af den enkelte er meget central, hvilket eksempelvis afspejles i den kollektive bonusordning, som er affødt af princippet om en fair fordeling af goderne i Exerp.

Så det handler mere om respekt og lighed end om teambuilding og bonusordninger i jeres virksomhed?

"Det gør det helt sikkert. Men det handler også om teambuilding og om at få glæde af hinanden uden for selve arbejdspladsens rammer. Vi gør vores bedste for at ramme hele paletten," lyder opskriften på glade medarbejdere fra vindervirksomheden i 2015.

Læs også:
Google er verdens bedste arbejdsplads: Sådan bliver en virksomhed elsket af medarbejderne

Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: "Folk kan bare ringe"

Store forandringer i Microsoft Danmarks nye hovedkvarter: Sådan bliver hverdagen for de ansatte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere