Teambuilding hvor alle ansatte i fællesskab skulle få ballonen op og flyve. Foto: Exerp.

Her er Danmarks bedste lille it-arbejdsplads med landets gladeste it-folk

Exerp er kongerigets gladeste it-virksomhed med under 50 medarbejdere, og det er ikke raketvidenskab at gøre personalet godt tilfreds. Værktøjerne er velafprøvede dyder som respekt og viljen til god stemning.

På Kalvebod Brygge i det indre København ligger software-huset Exerp.

Firmaet er blevet kåret som den bedste it-arbejdsplads i Danmark med under 50 medarbejdere.

Det sker i forbindelse med den årlige Great Place To Work-konkurrence. 

Navnet Exerp kender du måske ikke, men hvis du er medlem i et fitnesscenter, så har du med stor sandsynlighed mødt firmaets produkt.

De små 50 ansatte har nemlig specialiseret sig i software til medlemshåndtering i fitness-branchen.

På kundelisten finder du de store kæder i Danmark, eksempelvis FitnessWorld, men også udenlandske giganter som den Richard Branson-inspirerede Virgin Active, der hører til blandt verdens største fitnessudbydere.

I udvikler i et nicheområde. Er konkurrencen hård på medlemssystemer til fitness-verdenen?

"Vores fordel er, at vi var tidligt ude på det danske marked. Fitness-verdenen har haltet noget efter i digitaliseringsgraden især i udlandet i forhold til andre brancher, men vi har været en af de første virksomheder til at tage den udfordring op, og nu er branchen helt klar til elektronisk medlemshåndtering," fortæller Charlotte Bering, der er HR-chef i Exerp.

I har vundet kategorien for bedste mindre it-virksomhed. Er det speciel sjovt, at udvikle fitness-systemer eller gør I noget specielt?

"Vi gør en dyd ud af traditionelle værdier som respekt for hinanden. Vi vil rigtig gerne gøre medarbejderne glade fordi, de er det vigtigste aktiv, og vi er helt klar til at bruge de nødvendige ressourcer på mandskabet," fortæller hun.

Exerp bærer i høj grad præg af at være en international arbejdsplads med over 40 procent udlændinge og mere end ni forskellige nationaliteter.

"Vi rekrutterer internationalt fordi, det er svært at få danskere med de rette kompetencer. Samtidig biddrager denne strategi til en dynamik og kreativitet, som er bemærkelsesværdig. Det er absolut sundt at blande nationaliteter."

Chef uden glasbur
Den flade struktur i Exerp, der ikke placerer cheferne i glasbure men blandt resten af personalet, handler ligeledes om respekten for hinanden.

"Det er et vigtigt signal, at vi er lige meget værd og bedst sammen."

Arbejdspladsens store fokus på anerkendelse og påskønnelse af den enkelte er meget central, hvilket eksempelvis afspejles i den kollektive bonusordning, som er affødt af princippet om en fair fordeling af goderne i Exerp.

Så det handler mere om respekt og lighed end om teambuilding og bonusordninger i jeres virksomhed?

"Det gør det helt sikkert. Men det handler også om teambuilding og om at få glæde af hinanden uden for selve arbejdspladsens rammer. Vi gør vores bedste for at ramme hele paletten," lyder opskriften på glade medarbejdere fra vindervirksomheden i 2015.

Læs også:
Google er verdens bedste arbejdsplads: Sådan bliver en virksomhed elsket af medarbejderne

Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: "Folk kan bare ringe"

Store forandringer i Microsoft Danmarks nye hovedkvarter: Sådan bliver hverdagen for de ansatte

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.