Artikel top billede

Teambuilding hvor alle ansatte i fællesskab skulle få ballonen op og flyve. Foto: Exerp.

Her er Danmarks bedste lille it-arbejdsplads med landets gladeste it-folk

Exerp er kongerigets gladeste it-virksomhed med under 50 medarbejdere, og det er ikke raketvidenskab at gøre personalet godt tilfreds. Værktøjerne er velafprøvede dyder som respekt og viljen til god stemning.

På Kalvebod Brygge i det indre København ligger software-huset Exerp.

Firmaet er blevet kåret som den bedste it-arbejdsplads i Danmark med under 50 medarbejdere.

Det sker i forbindelse med den årlige Great Place To Work-konkurrence. 

Navnet Exerp kender du måske ikke, men hvis du er medlem i et fitnesscenter, så har du med stor sandsynlighed mødt firmaets produkt.

De små 50 ansatte har nemlig specialiseret sig i software til medlemshåndtering i fitness-branchen.

På kundelisten finder du de store kæder i Danmark, eksempelvis FitnessWorld, men også udenlandske giganter som den Richard Branson-inspirerede Virgin Active, der hører til blandt verdens største fitnessudbydere.

I udvikler i et nicheområde. Er konkurrencen hård på medlemssystemer til fitness-verdenen?

"Vores fordel er, at vi var tidligt ude på det danske marked. Fitness-verdenen har haltet noget efter i digitaliseringsgraden især i udlandet i forhold til andre brancher, men vi har været en af de første virksomheder til at tage den udfordring op, og nu er branchen helt klar til elektronisk medlemshåndtering," fortæller Charlotte Bering, der er HR-chef i Exerp.

I har vundet kategorien for bedste mindre it-virksomhed. Er det speciel sjovt, at udvikle fitness-systemer eller gør I noget specielt?

"Vi gør en dyd ud af traditionelle værdier som respekt for hinanden. Vi vil rigtig gerne gøre medarbejderne glade fordi, de er det vigtigste aktiv, og vi er helt klar til at bruge de nødvendige ressourcer på mandskabet," fortæller hun.

Exerp bærer i høj grad præg af at være en international arbejdsplads med over 40 procent udlændinge og mere end ni forskellige nationaliteter.

"Vi rekrutterer internationalt fordi, det er svært at få danskere med de rette kompetencer. Samtidig biddrager denne strategi til en dynamik og kreativitet, som er bemærkelsesværdig. Det er absolut sundt at blande nationaliteter."

Chef uden glasbur

Den flade struktur i Exerp, der ikke placerer cheferne i glasbure men blandt resten af personalet, handler ligeledes om respekten for hinanden.

"Det er et vigtigt signal, at vi er lige meget værd og bedst sammen."

Arbejdspladsens store fokus på anerkendelse og påskønnelse af den enkelte er meget central, hvilket eksempelvis afspejles i den kollektive bonusordning, som er affødt af princippet om en fair fordeling af goderne i Exerp.

Så det handler mere om respekt og lighed end om teambuilding og bonusordninger i jeres virksomhed?

"Det gør det helt sikkert. Men det handler også om teambuilding og om at få glæde af hinanden uden for selve arbejdspladsens rammer. Vi gør vores bedste for at ramme hele paletten," lyder opskriften på glade medarbejdere fra vindervirksomheden i 2015.

Læs også:
Google er verdens bedste arbejdsplads: Sådan bliver en virksomhed elsket af medarbejderne

Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: "Folk kan bare ringe"

Store forandringer i Microsoft Danmarks nye hovedkvarter: Sådan bliver hverdagen for de ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere