Artikel top billede

Google er verdens bedste arbejdsplads: Sådan bliver en virksomhed elsket af medarbejderne

Søgegiganten Google er for tredje gang i træk kåret som verdens bedste arbejdsplads blandt de multinationale selskaber. Læs her, hvad der kendetegner toppen af poppen, når det kommer til medarbejdstilfredshed.

Konsulent- og rådgivningsvirksomheden Great Place to Work kårer i dag it-giganten Google som den bedste multinationale arbejdsplads.

Dermed topper Google for tredje gang i træk de 25 selskaber, der udgør listen over de bedste globale arbejdspladser.

På denne top 25-liste finder man foruden Google helt i top også en hel række andre it-selskaber som SAS Institute, NetApp, Telefónica, EMC, Microsoft, Autodesk, Cisco, Atento og Cadence.

En enkelt dansk virksomhed er der også blevet plads til, da Novo Nordisk lige akkurat klemmer sig ind på 25.pladsen.

De stolte medarbejdere

Great Place to Work angiver i en pressemeddelelse inden uddelingen af titlen som den bedste multinationale arbejdsplads, flere årsager til, at netop disse 25 virksomheder er fremhævet som toppen af poppen.

Blandt andet er de bedste arbejdspladser kendetegnet ved en høj grad af medarbejderstolthed.

"For eksempel er 91 procent af medarbejderne på de 25 arbejdspladser på listen stolte af at fortælle andre, hvor de arbejder. 89 procent af medarbejderne er stolte af de resultater, arbejdspladsen opnår. 88 procent er stolte af den måde, arbejdspladsen bidrager til samfundet på," lyder det fra Great Place to Work.

At Google helt i top også kan få økonomien til at hænge rigtig fornuftigt sammen med en omsætningsforøgelse på 19 procent til 433 milliarder kroner, spiller velsagtens også ind på medarbejder-stoltheden.

"De gode resultater er imponerende og stoltheden blandt medarbejderne er også vigtig", udtaler, vicedirektør i Great Place to Work, Liselotte Jensen, i arbejdskonsulentvirksomhedens pressemeddelelse..

Ledelsen motiverer medarbejderne

Hun peger desuden på, at også god ledelse spiller ind på de gode resultater for Google og kompagni.

Eksempelvis peger 87 procent af medarbejderne fra top 25-listen på, at ledelsen giver dem meget ansvar. 86 procent af de adspurgte ansatte i de 25 bedste virksomheder nævner desuden, at de oplever deres ledelse som værende kompetent.

"At blive vist tillid og at have tillid til sin leder er grundlæggende noget, som motiverer medarbejdere verden over og danner grundlag for gode resultater, uanset hvor på kloden du befinder dig", forklarer Liselotte Jensen fra Great Place to Work i pressemeddelelsen.

Top 25-listen i Great Place to Work-undersøgelsen er baseret på medarbejderinterviews og kulturanalyser blandt i alt 685 multinationale selskaber verden over.

Læs også: 
It-selskaber er de mest værdifulde i verden - hvorfor mangler it-branchen så folk?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere