Artikel top billede

Google er verdens bedste arbejdsplads: Sådan bliver en virksomhed elsket af medarbejderne

Søgegiganten Google er for tredje gang i træk kåret som verdens bedste arbejdsplads blandt de multinationale selskaber. Læs her, hvad der kendetegner toppen af poppen, når det kommer til medarbejdstilfredshed.

Konsulent- og rådgivningsvirksomheden Great Place to Work kårer i dag it-giganten Google som den bedste multinationale arbejdsplads.

Dermed topper Google for tredje gang i træk de 25 selskaber, der udgør listen over de bedste globale arbejdspladser.

På denne top 25-liste finder man foruden Google helt i top også en hel række andre it-selskaber som SAS Institute, NetApp, Telefónica, EMC, Microsoft, Autodesk, Cisco, Atento og Cadence.

En enkelt dansk virksomhed er der også blevet plads til, da Novo Nordisk lige akkurat klemmer sig ind på 25.pladsen.

De stolte medarbejdere

Great Place to Work angiver i en pressemeddelelse inden uddelingen af titlen som den bedste multinationale arbejdsplads, flere årsager til, at netop disse 25 virksomheder er fremhævet som toppen af poppen.

Blandt andet er de bedste arbejdspladser kendetegnet ved en høj grad af medarbejderstolthed.

"For eksempel er 91 procent af medarbejderne på de 25 arbejdspladser på listen stolte af at fortælle andre, hvor de arbejder. 89 procent af medarbejderne er stolte af de resultater, arbejdspladsen opnår. 88 procent er stolte af den måde, arbejdspladsen bidrager til samfundet på," lyder det fra Great Place to Work.

At Google helt i top også kan få økonomien til at hænge rigtig fornuftigt sammen med en omsætningsforøgelse på 19 procent til 433 milliarder kroner, spiller velsagtens også ind på medarbejder-stoltheden.

"De gode resultater er imponerende og stoltheden blandt medarbejderne er også vigtig", udtaler, vicedirektør i Great Place to Work, Liselotte Jensen, i arbejdskonsulentvirksomhedens pressemeddelelse..

Ledelsen motiverer medarbejderne

Hun peger desuden på, at også god ledelse spiller ind på de gode resultater for Google og kompagni.

Eksempelvis peger 87 procent af medarbejderne fra top 25-listen på, at ledelsen giver dem meget ansvar. 86 procent af de adspurgte ansatte i de 25 bedste virksomheder nævner desuden, at de oplever deres ledelse som værende kompetent.

"At blive vist tillid og at have tillid til sin leder er grundlæggende noget, som motiverer medarbejdere verden over og danner grundlag for gode resultater, uanset hvor på kloden du befinder dig", forklarer Liselotte Jensen fra Great Place to Work i pressemeddelelsen.

Top 25-listen i Great Place to Work-undersøgelsen er baseret på medarbejderinterviews og kulturanalyser blandt i alt 685 multinationale selskaber verden over.

Læs også: 
It-selskaber er de mest værdifulde i verden - hvorfor mangler it-branchen så folk?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere