Artikel top billede

Microsoft i gang med test af gør-det-selv-apps til virksomheder: Så nemt bliver det at skrue apps sammen selv

"Power Apps" er navnet på en ny cloudbaseret service, som Microsoft netop har løftet sløret for. Nu kan virksomheder selv bygge deres egne apps til at udveksle data med kunder og kolleger.

Barcelona: Med et nyt cloudbaseret byggesæt åbner Microsoft nu for, at virksomheder selv kan skrue deres egne apps sammen.

Den nye service er en del af Microsoft forsøg på at booste udviklingen af business apps, som længe har haltet efter de eksisterende forbrugerbaserede app-universer.

Det nye værktøj, som markedsføres under navnet "Power Apps" er netop blevet frigivet i en prøveversion. Ambitionen er at gøre det nemt for både udviklere og almindelige it-brugere at udveksle data både intern og eksternt.

Power Apps er netop udsendt i en preview-version, hvor digitale selvbyggere på tværs af devices får adgang til en række skabeloner som kan bruges til eksempelvis produktpræsentationer baseret på eksisterende - for eksempel fra Sharepoint.

Det nye app-byggesæt blev mandag i denne uge demonstreret ved Microsofts kundekonference Convergence i Barcelona. Det fremgik af demonstrationen, at Power Apps er bygget på en backend fra Azure-platformen.

Kan også snakke med Android og iOS

De selvbyggede løsninger kan ifølge Microsoft køre på Windows-platformen såvel som på Android og Apples iOS. Og den nye type gør-det-selv-apps kan også deles med andre brugere på samme måde som almindelige filer.

"Med Power Apps vil virksomheder på meget kort tid kunne bygge nye apps, der kan understøtte deres forretning på mobile platforme," lød det fra Microsofts globale marketingchef Chris Caposella ved demonstrationen.

Power Apps er desuden integreret med andre af Microsofts cloud-software som eksempelvis Office 365.

Den nuværende preview-version er gratis, men det blev ikke oplyst, om Microsoft vil kræve betaling for at bruge den endelige version, som forventes klar til foråret.

Læs også:

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Skal du være rig? Så glem alt om at udvikle apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft lukker efter få dage for gratis Windows 365 efter enorm interesse
Efterspørgslen på at prøve Windows 365 har været så stor, at Microsoft har været nødsaget til at sætte pause på prøvemodel på grund af kapacitet, lyder det fra Microsoft.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.