Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Microsoft i gang med test af gør-det-selv-apps til virksomheder: Så nemt bliver det at skrue apps sammen selv

"Power Apps" er navnet på en ny cloudbaseret service, som Microsoft netop har løftet sløret for. Nu kan virksomheder selv bygge deres egne apps til at udveksle data med kunder og kolleger.

Barcelona: Med et nyt cloudbaseret byggesæt åbner Microsoft nu for, at virksomheder selv kan skrue deres egne apps sammen.

Den nye service er en del af Microsoft forsøg på at booste udviklingen af business apps, som længe har haltet efter de eksisterende forbrugerbaserede app-universer.

Det nye værktøj, som markedsføres under navnet "Power Apps" er netop blevet frigivet i en prøveversion. Ambitionen er at gøre det nemt for både udviklere og almindelige it-brugere at udveksle data både intern og eksternt.

Power Apps er netop udsendt i en preview-version, hvor digitale selvbyggere på tværs af devices får adgang til en række skabeloner som kan bruges til eksempelvis produktpræsentationer baseret på eksisterende - for eksempel fra Sharepoint.

Det nye app-byggesæt blev mandag i denne uge demonstreret ved Microsofts kundekonference Convergence i Barcelona. Det fremgik af demonstrationen, at Power Apps er bygget på en backend fra Azure-platformen.

Kan også snakke med Android og iOS

De selvbyggede løsninger kan ifølge Microsoft køre på Windows-platformen såvel som på Android og Apples iOS. Og den nye type gør-det-selv-apps kan også deles med andre brugere på samme måde som almindelige filer.

"Med Power Apps vil virksomheder på meget kort tid kunne bygge nye apps, der kan understøtte deres forretning på mobile platforme," lød det fra Microsofts globale marketingchef Chris Caposella ved demonstrationen.

Power Apps er desuden integreret med andre af Microsofts cloud-software som eksempelvis Office 365.

Den nuværende preview-version er gratis, men det blev ikke oplyst, om Microsoft vil kræve betaling for at bruge den endelige version, som forventes klar til foråret.

Læs også:

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Skal du være rig? Så glem alt om at udvikle apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere