Microsoft på vej med datacentre helt sikret mod NSA-overvågning - siger Microsoft

Nye datacentre er kun første skridt i en større plan for at sikre kunderne mod overvågning, lyder det fra Microsofts amerikanske marketingchef.

Microsoft har planer om at bygge en hel stribe datacentre med det formål at beskytte kundernes data i Microsofts cloud-løsninger mod overvågning fra amerikanske efterretningstjenester som NSA.

Det afslørede Microsofts globale marketingschef (CMO), Chris Caposella, i en tale ved Microsofts Convergence-konference i Barcelona mandag i denne uge.

I sidste måned annoncerede Microsoft, at selskabet sammen med lokale partnere som eksempelvis Deutsche Telekom vil bygge nye datacentre i Tyskland og Storbritannien. Men planerne stopper ifølge Microsoft-chefen ikke her.

"Vi vil udbrede vores planer i Storbritannien og Tyskland til resten af verden," sagde Chris Caposella til en forsamling af flere tusinde kunder og partnere.

Caposella kom i sin tale ikke ind på antallet eller den geografisk placering af de kommende datacentre.

Han nævnte heller ikke direkte bekymringen for amerikanske efterretningstjenesters overvågning eller den nu nedlagte Safe Harbor-dataoverførselsmetode mellem USA og Europa.

Læs også: EU og USA knokler på højtryk om ny dataaftale efter kvælningen af Safe Harbor

I stedet nøjedes han med at henvise til "problemer med data-politikker i forskellige dele af verden".

Vil ud af juridisk klemme
USA's myndigheder mener, at den amerikanske lovgivning giver dem ret til at kræve data fra amerikanske selskaber udleveret, uanset hvor i verden data er lagret.

Microsoft har ved flere lejligheder rejst sager ved amerikanske domstole for at få den praksis underkendt.

Men ved at overlade det juridiske ansvar for håndteringen af data til nationale selskaber i Europa eller andre dele af verden, håber Microsoft at slippe definitivt ud af den juridiske klemme.

Men selskabet har tidligere oplyst, at man vil kræve højere priser af kunderne for at benytte de kommende britiske og tyske datacentre.

Microsoft driver i forvejen selv datacenter i Dublin i Irland og i Holland, hvor data fra europæiske kunder lagres, og hvorfra der leveres forskellige cloudydelser.

Usikkerheden om beskyttelsen af kundedata er ikke blevet mindre, efter at EU-Domstolen i oktober i år afsagde en dom, som underkendte den såkaldte "Safe Harbor"-aftale mellem EU og USA.

Ifølge domstolen er aftalen ugyldig, fordi den ikke kan sikre EU-borgere mod, at deres data bliver overvåget af de amerikanske spion-tjenester.

Læs også:
Microsoft vil bygge NSA-sikre datacentre i Europa: Kunderne betaler

NSA-whistleblower: Stort angreb på World Trade Center kunne være afværget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.