Artikel top billede

Microsoft på vej med datacentre helt sikret mod NSA-overvågning - siger Microsoft

Nye datacentre er kun første skridt i en større plan for at sikre kunderne mod overvågning, lyder det fra Microsofts amerikanske marketingchef.

Microsoft har planer om at bygge en hel stribe datacentre med det formål at beskytte kundernes data i Microsofts cloud-løsninger mod overvågning fra amerikanske efterretningstjenester som NSA.

Det afslørede Microsofts globale marketingschef (CMO), Chris Caposella, i en tale ved Microsofts Convergence-konference i Barcelona mandag i denne uge.

I sidste måned annoncerede Microsoft, at selskabet sammen med lokale partnere som eksempelvis Deutsche Telekom vil bygge nye datacentre i Tyskland og Storbritannien. Men planerne stopper ifølge Microsoft-chefen ikke her.

"Vi vil udbrede vores planer i Storbritannien og Tyskland til resten af verden," sagde Chris Caposella til en forsamling af flere tusinde kunder og partnere.

Caposella kom i sin tale ikke ind på antallet eller den geografisk placering af de kommende datacentre.

Han nævnte heller ikke direkte bekymringen for amerikanske efterretningstjenesters overvågning eller den nu nedlagte Safe Harbor-dataoverførselsmetode mellem USA og Europa.

Læs også: EU og USA knokler på højtryk om ny dataaftale efter kvælningen af Safe Harbor

I stedet nøjedes han med at henvise til "problemer med data-politikker i forskellige dele af verden".

Vil ud af juridisk klemme

USA's myndigheder mener, at den amerikanske lovgivning giver dem ret til at kræve data fra amerikanske selskaber udleveret, uanset hvor i verden data er lagret.

Microsoft har ved flere lejligheder rejst sager ved amerikanske domstole for at få den praksis underkendt.

Men ved at overlade det juridiske ansvar for håndteringen af data til nationale selskaber i Europa eller andre dele af verden, håber Microsoft at slippe definitivt ud af den juridiske klemme.

Men selskabet har tidligere oplyst, at man vil kræve højere priser af kunderne for at benytte de kommende britiske og tyske datacentre.

Microsoft driver i forvejen selv datacenter i Dublin i Irland og i Holland, hvor data fra europæiske kunder lagres, og hvorfra der leveres forskellige cloudydelser.

Usikkerheden om beskyttelsen af kundedata er ikke blevet mindre, efter at EU-Domstolen i oktober i år afsagde en dom, som underkendte den såkaldte "Safe Harbor"-aftale mellem EU og USA.

Ifølge domstolen er aftalen ugyldig, fordi den ikke kan sikre EU-borgere mod, at deres data bliver overvåget af de amerikanske spion-tjenester.

Læs også:
Microsoft vil bygge NSA-sikre datacentre i Europa: Kunderne betaler

NSA-whistleblower: Stort angreb på World Trade Center kunne være afværget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere