Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft på vej med datacentre helt sikret mod NSA-overvågning - siger Microsoft

Nye datacentre er kun første skridt i en større plan for at sikre kunderne mod overvågning, lyder det fra Microsofts amerikanske marketingchef.

Microsoft har planer om at bygge en hel stribe datacentre med det formål at beskytte kundernes data i Microsofts cloud-løsninger mod overvågning fra amerikanske efterretningstjenester som NSA.

Det afslørede Microsofts globale marketingschef (CMO), Chris Caposella, i en tale ved Microsofts Convergence-konference i Barcelona mandag i denne uge.

I sidste måned annoncerede Microsoft, at selskabet sammen med lokale partnere som eksempelvis Deutsche Telekom vil bygge nye datacentre i Tyskland og Storbritannien. Men planerne stopper ifølge Microsoft-chefen ikke her.

"Vi vil udbrede vores planer i Storbritannien og Tyskland til resten af verden," sagde Chris Caposella til en forsamling af flere tusinde kunder og partnere.

Caposella kom i sin tale ikke ind på antallet eller den geografisk placering af de kommende datacentre.

Han nævnte heller ikke direkte bekymringen for amerikanske efterretningstjenesters overvågning eller den nu nedlagte Safe Harbor-dataoverførselsmetode mellem USA og Europa.

Læs også: EU og USA knokler på højtryk om ny dataaftale efter kvælningen af Safe Harbor

I stedet nøjedes han med at henvise til "problemer med data-politikker i forskellige dele af verden".

Vil ud af juridisk klemme

USA's myndigheder mener, at den amerikanske lovgivning giver dem ret til at kræve data fra amerikanske selskaber udleveret, uanset hvor i verden data er lagret.

Microsoft har ved flere lejligheder rejst sager ved amerikanske domstole for at få den praksis underkendt.

Men ved at overlade det juridiske ansvar for håndteringen af data til nationale selskaber i Europa eller andre dele af verden, håber Microsoft at slippe definitivt ud af den juridiske klemme.

Men selskabet har tidligere oplyst, at man vil kræve højere priser af kunderne for at benytte de kommende britiske og tyske datacentre.

Microsoft driver i forvejen selv datacenter i Dublin i Irland og i Holland, hvor data fra europæiske kunder lagres, og hvorfra der leveres forskellige cloudydelser.

Usikkerheden om beskyttelsen af kundedata er ikke blevet mindre, efter at EU-Domstolen i oktober i år afsagde en dom, som underkendte den såkaldte "Safe Harbor"-aftale mellem EU og USA.

Ifølge domstolen er aftalen ugyldig, fordi den ikke kan sikre EU-borgere mod, at deres data bliver overvåget af de amerikanske spion-tjenester.

Læs også:
Microsoft vil bygge NSA-sikre datacentre i Europa: Kunderne betaler

NSA-whistleblower: Stort angreb på World Trade Center kunne være afværget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere