Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fransk politi vil forbyde alle åbne WiFi-netværk og blokere for Tor-netværket

Fransk politi vil have lukket alle offentlgie WiFi-netværk samt Tor-netværket.

Frankrig blev sat i undtagelsestilstand i tre måneder efter terrror-angrebet i Paris 13. november, og diskussionen om antiterror-foranstaltninger, lovændringer og lignende pågår for fuld kraft i landet.

Fransk politi deltager også i debatten. Politiet fik med undtagelsestilstanden stærkt udvidede beføjelser til at ransage, udstede udgangsforbud, gennemsøge mobiltelefoner og computere og gennemgå cloud-tjenester uden forudgående dommerkendelser.

Det franske politi ønsker ifølge avisen Le Monde, at beføjelserne bliver udvidet yderligere.

Politiet lobbyer ifølge Le Monde således for, at det franske parlament skal forbyde alle åbne og delte WiFi-forbindelser, ligesom politiet mener, at det skal gøres strafbart at drive en åben WiFi-forbindelse.

Fransk politi argumenterer med, at det er meget vanskeligt at identificere brugere, der er koblet op på åbne netværk.

Har kig på Tor-netværket

Franske politi har også et godt øje til Tor-netværket, der er et netværk til anonymiseret kommunikation.

Det er noget, som mange kriminelle benytter sig af, har tidligere gennemgange af netværket afsløret, hvilket du kan læse mere om her: Tag med på en rejse ned i det dybe, sorte internet, hvor kriminelle og aktivister holder hof.

Politiet ønsker således beføjelser til enten at forbyde eller blokere for al brug af Tor-netværket i Frankrig, da politiet mener, at netværket kan anvendes til at organisere og planlægge terror-handlinger.

Fransk politi ønsker også udvidede beføjelser til at overvåge og registrere trafikken. I dag overvåges franske veje af et netværk af radar-baserede fartfælder.

På grund af fransk privacy-lovgivning registreres imidlertid kun nummerpladen på køretøjer, der kører for stærkt. Fransk politi ønsker, at registreringen udvides til alle køretøjer, der kører forbi fartfælderne, da det vil gøre det muligt hurtigt at finde eftersøgte køretøjer.

Det er endnu uklart, hvorvidt fransk politi får medhold i ønskerne. Det skal den lovgivende forsamling tage stillinge til i januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere