Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fransk politi vil forbyde alle åbne WiFi-netværk og blokere for Tor-netværket

Fransk politi vil have lukket alle offentlgie WiFi-netværk samt Tor-netværket.

Frankrig blev sat i undtagelsestilstand i tre måneder efter terrror-angrebet i Paris 13. november, og diskussionen om antiterror-foranstaltninger, lovændringer og lignende pågår for fuld kraft i landet.

Fransk politi deltager også i debatten. Politiet fik med undtagelsestilstanden stærkt udvidede beføjelser til at ransage, udstede udgangsforbud, gennemsøge mobiltelefoner og computere og gennemgå cloud-tjenester uden forudgående dommerkendelser.

Det franske politi ønsker ifølge avisen Le Monde, at beføjelserne bliver udvidet yderligere.

Politiet lobbyer ifølge Le Monde således for, at det franske parlament skal forbyde alle åbne og delte WiFi-forbindelser, ligesom politiet mener, at det skal gøres strafbart at drive en åben WiFi-forbindelse.

Fransk politi argumenterer med, at det er meget vanskeligt at identificere brugere, der er koblet op på åbne netværk.

Har kig på Tor-netværket

Franske politi har også et godt øje til Tor-netværket, der er et netværk til anonymiseret kommunikation.

Det er noget, som mange kriminelle benytter sig af, har tidligere gennemgange af netværket afsløret, hvilket du kan læse mere om her: Tag med på en rejse ned i det dybe, sorte internet, hvor kriminelle og aktivister holder hof.

Politiet ønsker således beføjelser til enten at forbyde eller blokere for al brug af Tor-netværket i Frankrig, da politiet mener, at netværket kan anvendes til at organisere og planlægge terror-handlinger.

Fransk politi ønsker også udvidede beføjelser til at overvåge og registrere trafikken. I dag overvåges franske veje af et netværk af radar-baserede fartfælder.

På grund af fransk privacy-lovgivning registreres imidlertid kun nummerpladen på køretøjer, der kører for stærkt. Fransk politi ønsker, at registreringen udvides til alle køretøjer, der kører forbi fartfælderne, da det vil gøre det muligt hurtigt at finde eftersøgte køretøjer.

Det er endnu uklart, hvorvidt fransk politi får medhold i ønskerne. Det skal den lovgivende forsamling tage stillinge til i januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.