Artikel top billede

Satya Nadella: Derfor skal Microsofts app-stategi nok blive en succes

Microsofts CEO, Satya Nadella, forklarer app-strategi efter en noget hård kommentar fra Steve Balmer.

Universal Apps er Microsofts svar på den store mangel af apps til Windows-telefoner.

Det er apps, som fungerer på tværs af Microsofts mange platforme, så du som udvikler kun skal udvikle en app én gang for, at den kan fungere i Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox One, Continuum og HoloLens.

Men det er ikke alle, som ser Universal Apps som løsningen på Windows' app-problem på smartphones.

Tidligere CEO og Microsofts største enkeltaktionær, Steve Ballmer, har ytret, at Satya Nadela & Co i langt højere grad bør gå Android-vejen.

Windows-telefoner - Windows 10-styresystemet eller ej - bør køre Android Apps for at lukke hullet af manglende apps.

Læs også: Steve Ballmer: Microsofts cloudtal er "bullshit"

Microsoft var faktisk i færd med at tillade en let overførsel af Android-apps via en integreret Android-emulator i Windows 10 Mobile, men det projekt lukkede sidste måned uden en officiel grund.

Dog forlyder det, at det var for nemt at piratkopiere apps og på den måde stjæle andres værk.

Satya: Giv det tid
Microsoft nuværende CEO, Satya Nadella, er hurtigt ude med en kommentar om Universal Apps.

Svaret minder meget om det, som Satya Nadella tidligere har udtalt, nemlig at for at Windows 10 skal blive en succes, kræver det en samlet app-platform.

"Fordelen for udviklerne og ikke mindst for virksomhederne er, at de én gang kan kode én app, og så har du apps til alle vores platforme, og på den måde kan du hurtigt få investeringen tilbage," siger Satya Nadella og tilføjer:

"Det er nyt. Giv os tid til at holde fokus på det, og vi kan allerede nu se fra store udviklere som for eksempel Netflix, at der er mere engagement i Netflix-appen i Windows 10, end der er fra web-playeren. Det er et godt tegn."

Windows 10 har været i gang snart et halvt år, men Windows 10 Mobile-systemet har kun været aktivt i lidt over en måned - og kun på to telefoner, Lumia 950 og 950XL.

Derfor giver det fint mening, at mange udviklere ikke har set sig fristet til at udvikle apps dertil endnu.

Læs også: Her er Lumia 950 og 950XL og et kort kig på Continuum for Phones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere