Artikel top billede

Satya Nadella: Derfor skal Microsofts app-stategi nok blive en succes

Microsofts CEO, Satya Nadella, forklarer app-strategi efter en noget hård kommentar fra Steve Balmer.

Universal Apps er Microsofts svar på den store mangel af apps til Windows-telefoner.

Det er apps, som fungerer på tværs af Microsofts mange platforme, så du som udvikler kun skal udvikle en app én gang for, at den kan fungere i Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox One, Continuum og HoloLens.

Men det er ikke alle, som ser Universal Apps som løsningen på Windows' app-problem på smartphones.

Tidligere CEO og Microsofts største enkeltaktionær, Steve Ballmer, har ytret, at Satya Nadela & Co i langt højere grad bør gå Android-vejen.

Windows-telefoner - Windows 10-styresystemet eller ej - bør køre Android Apps for at lukke hullet af manglende apps.

Læs også: Steve Ballmer: Microsofts cloudtal er "bullshit"

Microsoft var faktisk i færd med at tillade en let overførsel af Android-apps via en integreret Android-emulator i Windows 10 Mobile, men det projekt lukkede sidste måned uden en officiel grund.

Dog forlyder det, at det var for nemt at piratkopiere apps og på den måde stjæle andres værk.

Satya: Giv det tid
Microsoft nuværende CEO, Satya Nadella, er hurtigt ude med en kommentar om Universal Apps.

Svaret minder meget om det, som Satya Nadella tidligere har udtalt, nemlig at for at Windows 10 skal blive en succes, kræver det en samlet app-platform.

"Fordelen for udviklerne og ikke mindst for virksomhederne er, at de én gang kan kode én app, og så har du apps til alle vores platforme, og på den måde kan du hurtigt få investeringen tilbage," siger Satya Nadella og tilføjer:

"Det er nyt. Giv os tid til at holde fokus på det, og vi kan allerede nu se fra store udviklere som for eksempel Netflix, at der er mere engagement i Netflix-appen i Windows 10, end der er fra web-playeren. Det er et godt tegn."

Windows 10 har været i gang snart et halvt år, men Windows 10 Mobile-systemet har kun været aktivt i lidt over en måned - og kun på to telefoner, Lumia 950 og 950XL.

Derfor giver det fint mening, at mange udviklere ikke har set sig fristet til at udvikle apps dertil endnu.

Læs også: Her er Lumia 950 og 950XL og et kort kig på Continuum for Phones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.