Artikel top billede

Steve Ballmer: Microsofts cloudtal er "bullshit"

Microsofts største enkelt-aktionær - den tidligere CEO, Steve Ballmer - kræver større åbenhed om økonomien i Microsofts cloud-forretning.

Det er to år siden, at Steve Ballmer forlod posten som øverste chef for Microsoft-koncernen. Med en aktiebeholdning på fire procent er Ballmer i dag den største enkeltaktionær i Redmond-koncernen.

Ved selskabets årlige aktionærmøde i sidste uge brugte den notorisk åbenhjertige ex-CEO den position til at fyre et par regulære bredsider af mod sin gamle arbejdsgiver og efterfølgeren Satya Nadella, som afløste Ballmer i 2014.

Steve Ballmer pegede på det besynderlige i, at Microsoft trods sin erklærede supersatsning på cloud og hardware, ikke offentliggør tal for omsætning og profit for de to vitale forretningsområder.

Nøjes med prognoser

I stedet nøjes Microsoft med at offentliggøre prognoser for, hvordan cloud-forretningen forventes at udvikle sig frem til og med 2018.

Redmond-firmaet har på det grundlag lovet, at det årlige salg af cloud-ydelser til den tid vil runde 20 milliarder dollar.

Den måde at skrue regnskabet på sammen betegnede Ballmer ifølge Bloomberg som rent "bullshit".

"Det er vel en slags nøgletal. Hvis de betragter disse forretningsområder som afgørende for selskabet, burde de også afrapportere tallene," lød det syrligt fra Steve Ballmer.

"De burde oplyse (den reelle, red.) omsætning og ikke fremskrivninger," lød det fra den tidligere CEO, som også pegede på, at indtjeningsmargener for software er meget høje, mens de er langt lavere for hardware og cloudydelser.

Dermed er investorer som han selv overladt til det rene gætværk i forhold til at gennemskue, hvordan Microsofts forretning reelt er skruet sammen, mener Ballmer.

Luk Android ind i varmen

Ballmer kritiserede også Microsofts strategi for, hvordan apps skal fungere på de forskellige hardwareplatforme til Windows 10.

Microsoft satser på et såkaldt "Universal Apps"-koncept, hvor apps skal kodes, så de automatisk tilpasser sig brugerfladen på henholdsvis pc'er, tablet, Xbox, mobiltelefoner og andre devices.

Det projekt har hidtil kørt under kodenavnet "Astoria" , som der længe har været meget stille omkring.

"Det kommer ikke til at virke," lød kommentaren fra Steve Ballmer midt under Satya Nadellas tale.

I stedet må Microsoft ifølge Ballmer gøre Windows-mobiler i stand til at køre Android-apps.

Læs også:

Næste teknologi-spring er her (næsten): Står iOS og Android til at blive kørt bag af dansen?

Microsoft tester gør-det-selv-apps til virksomheder: Så nemt bliver det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere