Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Steve Ballmer: Microsofts cloudtal er "bullshit"

Microsofts største enkelt-aktionær - den tidligere CEO, Steve Ballmer - kræver større åbenhed om økonomien i Microsofts cloud-forretning.

Det er to år siden, at Steve Ballmer forlod posten som øverste chef for Microsoft-koncernen. Med en aktiebeholdning på fire procent er Ballmer i dag den største enkeltaktionær i Redmond-koncernen.

Ved selskabets årlige aktionærmøde i sidste uge brugte den notorisk åbenhjertige ex-CEO den position til at fyre et par regulære bredsider af mod sin gamle arbejdsgiver og efterfølgeren Satya Nadella, som afløste Ballmer i 2014.

Steve Ballmer pegede på det besynderlige i, at Microsoft trods sin erklærede supersatsning på cloud og hardware, ikke offentliggør tal for omsætning og profit for de to vitale forretningsområder.

Nøjes med prognoser

I stedet nøjes Microsoft med at offentliggøre prognoser for, hvordan cloud-forretningen forventes at udvikle sig frem til og med 2018.

Redmond-firmaet har på det grundlag lovet, at det årlige salg af cloud-ydelser til den tid vil runde 20 milliarder dollar.

Den måde at skrue regnskabet på sammen betegnede Ballmer ifølge Bloomberg som rent "bullshit".

"Det er vel en slags nøgletal. Hvis de betragter disse forretningsområder som afgørende for selskabet, burde de også afrapportere tallene," lød det syrligt fra Steve Ballmer.

"De burde oplyse (den reelle, red.) omsætning og ikke fremskrivninger," lød det fra den tidligere CEO, som også pegede på, at indtjeningsmargener for software er meget høje, mens de er langt lavere for hardware og cloudydelser.

Dermed er investorer som han selv overladt til det rene gætværk i forhold til at gennemskue, hvordan Microsofts forretning reelt er skruet sammen, mener Ballmer.

Luk Android ind i varmen

Ballmer kritiserede også Microsofts strategi for, hvordan apps skal fungere på de forskellige hardwareplatforme til Windows 10.

Microsoft satser på et såkaldt "Universal Apps"-koncept, hvor apps skal kodes, så de automatisk tilpasser sig brugerfladen på henholdsvis pc'er, tablet, Xbox, mobiltelefoner og andre devices.

Det projekt har hidtil kørt under kodenavnet "Astoria" , som der længe har været meget stille omkring.

"Det kommer ikke til at virke," lød kommentaren fra Steve Ballmer midt under Satya Nadellas tale.

I stedet må Microsoft ifølge Ballmer gøre Windows-mobiler i stand til at køre Android-apps.

Læs også:

Næste teknologi-spring er her (næsten): Står iOS og Android til at blive kørt bag af dansen?

Microsoft tester gør-det-selv-apps til virksomheder: Så nemt bliver det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.