Nu svarer Microsoft på OneDrive-kritikken: Du kan få noget af den gratis plads igen

Microsoft giver en halv undskyldning til sine cloud-brugere. Se hvordan du kan beholde dele af din gratis lagerplads på Microsofts cloud-tjeneste OneDrive efter nye stramninger.

I den sidste måneds tid har Microsoft høstet en massiv kritik for at ændre på vilkårene for lagringstjenesten OneDrive.

Ubegrænset lagerplads er fortid for betalende kunder, og gratister mister 75 procent af deres dataplads.

Sådan lyder Microsofts beslutning i begyndelsen af november.

Den kan du læse mere om her: Microsoft skruer kraftigt ned for lagerplads i OneDrive: Du kan miste to tredjedele af din lagerplads

Men den beslutning er ikke faldet i god jord hos brugerne.

Det kan man se på siden OneDrive UserVoice, hvor brugerne af Microsofts cloud-tjeneste kan komme med gode ideer og ønsker til tjenesten.

Og det har de sandelig gjort.

Et opslag, der foreslår, at Microsoft sløjfer de nye og strammere regler for tjenesten, har fået mere end 72.000 likes og 4.200 kommentarer, hvilket har medført, at tråden nu er blevet lukket ned.

Tråden er blevet lukket med en besked fra Microsoft.

Her fortæller firmaet, at "Microsoft beklager den frustration som beslutningen har medført, og måden beslutningen er kommunikeret ud på."

I indledningen gøres det klart, at beslutningen (næsten) står ved magt. Ubegrænset lagerplads til Office 365-kunder kommer ikke tilbage.

Det begrundes med, at Microsoft har taget en "forretningsbeslutning" og firmaet giver udtryk for, at denne løsning ikke vender tilbage.

Med hensyn til den gratis lagerplads får piben dog en lidt anden lyd, og der placeres et lille plaster på såret.

Du skal selv spørge
Microsoft har således besluttet at givet lidt mere til OneDrive-gratisterne.

I en tidsbegrænset periode frem til udgangen af januar 2016 kan alle brugere få gratis lagerplads på 15 gigabyte.

Brugere, der har taget de ekstra 15 gigabyte i brug, der tidligere har stået til rådighed under navnet "Camera roll", kan ligeledes beholde pladsen, men denne plads tildeles altså ikke til nye brugere.

Du kan dog kun beholde den ekstra lagerplads, hvis selv går til en speciel webside, og klikker på "Keep your free storage".

Hvis du ikke gør det, må du nøjes med de fem gigabyte gratis plads som den nye plan lyder på.

Læs også: Microsoft skruer kraftigt ned for lagerplads i OneDrive: Du kan miste to tredjedele af din lagerplads

Voldsomt prisdyk på online-storage: Nu kan du få ubegrænset storage for 35 kroner om året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.