Artikel top billede

Nu svarer Microsoft på OneDrive-kritikken: Du kan få noget af den gratis plads igen

Microsoft giver en halv undskyldning til sine cloud-brugere. Se hvordan du kan beholde dele af din gratis lagerplads på Microsofts cloud-tjeneste OneDrive efter nye stramninger.

I den sidste måneds tid har Microsoft høstet en massiv kritik for at ændre på vilkårene for lagringstjenesten OneDrive.

Ubegrænset lagerplads er fortid for betalende kunder, og gratister mister 75 procent af deres dataplads.

Sådan lyder Microsofts beslutning i begyndelsen af november.

Den kan du læse mere om her: Microsoft skruer kraftigt ned for lagerplads i OneDrive: Du kan miste to tredjedele af din lagerplads

Men den beslutning er ikke faldet i god jord hos brugerne.

Det kan man se på siden OneDrive UserVoice, hvor brugerne af Microsofts cloud-tjeneste kan komme med gode ideer og ønsker til tjenesten.

Og det har de sandelig gjort.

Et opslag, der foreslår, at Microsoft sløjfer de nye og strammere regler for tjenesten, har fået mere end 72.000 likes og 4.200 kommentarer, hvilket har medført, at tråden nu er blevet lukket ned.

Tråden er blevet lukket med en besked fra Microsoft.

Her fortæller firmaet, at "Microsoft beklager den frustration som beslutningen har medført, og måden beslutningen er kommunikeret ud på."

I indledningen gøres det klart, at beslutningen (næsten) står ved magt. Ubegrænset lagerplads til Office 365-kunder kommer ikke tilbage.

Det begrundes med, at Microsoft har taget en "forretningsbeslutning" og firmaet giver udtryk for, at denne løsning ikke vender tilbage.

Med hensyn til den gratis lagerplads får piben dog en lidt anden lyd, og der placeres et lille plaster på såret.

Du skal selv spørge

Microsoft har således besluttet at givet lidt mere til OneDrive-gratisterne.

I en tidsbegrænset periode frem til udgangen af januar 2016 kan alle brugere få gratis lagerplads på 15 gigabyte.

Brugere, der har taget de ekstra 15 gigabyte i brug, der tidligere har stået til rådighed under navnet "Camera roll", kan ligeledes beholde pladsen, men denne plads tildeles altså ikke til nye brugere.

Du kan dog kun beholde den ekstra lagerplads, hvis selv går til en speciel webside, og klikker på "Keep your free storage".

Hvis du ikke gør det, må du nøjes med de fem gigabyte gratis plads som den nye plan lyder på.

Læs også: Microsoft skruer kraftigt ned for lagerplads i OneDrive: Du kan miste to tredjedele af din lagerplads

Voldsomt prisdyk på online-storage: Nu kan du få ubegrænset storage for 35 kroner om året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere