Artikel top billede

Apple indgår forlig: Skal betale royalties til Ericsson for iPhone- og iPad-brug

Apple indgår forlig med svenske Ericsson om brug af patenterede Ericsson-teknologier efter trusler om retssag.

Hver gang Apple fremover sælger en trådløs enhed, skal selskabet betale et beløb til Ericsson.

Sådan lyder det ifølge en aftalte, som Apple og Ericsson netop har indgået.

Med aftalen afslutter de to selskaber en mangeårig tvist mellem sig om retten til at anvende en række trådløse teknologier, som Ericsson hele tiden har ment at have rettighederne til.

Tvistens omdrejningspunkt er en række netværks-baserede teknologi-patenter, som Ericsson mener er afgørende for implementeringen af en stribe forskellige mobile kommunikations-standarder som GSM, UMTS og LTE.

Det svenske selskab har patent-aftaler med flere andre smartphone-producenter om anvendelsen af de pågældende teknologier, mens det har knebet med mere Apple, hvis aftale med Ericsson udløb for et års tid siden.

Lang tid undervejs

De to parter kunne siden ikke blive enige om en ny aftale, og Ericsson sagsøgte i foråret Apple med beskyldninger om, at Apple krænkede en lang række patenter inden for 2G-, 3G- og 4G-netværks-teknologier.

Samtidig forlangte Ericsson, at Apple skulle tvinges til at stoppe med at sælge iPhone og iPad, indtil selskabet begyndte at betale for de pågældende patenter.

Apple og Ericsson vil ikke oplyse, hvor meget Apple skal betale Ericsson for anvendelsen af de pågældende patenter i de syv år, hvor aftalen løber.

Ericsson meddeler dog i en pressemeddelelse, at selskabets omsætning på intellektuelle rettigheder i 2015 vil lande på i alt 13-14 milliarder svenske kroner.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal Apple betale en kompensation nu og her og hertil løbende royalties i de kommende syv år.

Til gengæld dropper Ericsson alle sager mod Apple, som selskabet har sagsøgt i både USA, Storbritannien, Tyskland og Holland i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.