Artikel top billede

Apple indgår forlig: Skal betale royalties til Ericsson for iPhone- og iPad-brug

Apple indgår forlig med svenske Ericsson om brug af patenterede Ericsson-teknologier efter trusler om retssag.

Hver gang Apple fremover sælger en trådløs enhed, skal selskabet betale et beløb til Ericsson.

Sådan lyder det ifølge en aftalte, som Apple og Ericsson netop har indgået.

Med aftalen afslutter de to selskaber en mangeårig tvist mellem sig om retten til at anvende en række trådløse teknologier, som Ericsson hele tiden har ment at have rettighederne til.

Tvistens omdrejningspunkt er en række netværks-baserede teknologi-patenter, som Ericsson mener er afgørende for implementeringen af en stribe forskellige mobile kommunikations-standarder som GSM, UMTS og LTE.

Det svenske selskab har patent-aftaler med flere andre smartphone-producenter om anvendelsen af de pågældende teknologier, mens det har knebet med mere Apple, hvis aftale med Ericsson udløb for et års tid siden.

Lang tid undervejs

De to parter kunne siden ikke blive enige om en ny aftale, og Ericsson sagsøgte i foråret Apple med beskyldninger om, at Apple krænkede en lang række patenter inden for 2G-, 3G- og 4G-netværks-teknologier.

Samtidig forlangte Ericsson, at Apple skulle tvinges til at stoppe med at sælge iPhone og iPad, indtil selskabet begyndte at betale for de pågældende patenter.

Apple og Ericsson vil ikke oplyse, hvor meget Apple skal betale Ericsson for anvendelsen af de pågældende patenter i de syv år, hvor aftalen løber.

Ericsson meddeler dog i en pressemeddelelse, at selskabets omsætning på intellektuelle rettigheder i 2015 vil lande på i alt 13-14 milliarder svenske kroner.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal Apple betale en kompensation nu og her og hertil løbende royalties i de kommende syv år.

Til gengæld dropper Ericsson alle sager mod Apple, som selskabet har sagsøgt i både USA, Storbritannien, Tyskland og Holland i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?