Artikel top billede

Apple indgår forlig: Skal betale royalties til Ericsson for iPhone- og iPad-brug

Apple indgår forlig med svenske Ericsson om brug af patenterede Ericsson-teknologier efter trusler om retssag.

Hver gang Apple fremover sælger en trådløs enhed, skal selskabet betale et beløb til Ericsson.

Sådan lyder det ifølge en aftalte, som Apple og Ericsson netop har indgået.

Med aftalen afslutter de to selskaber en mangeårig tvist mellem sig om retten til at anvende en række trådløse teknologier, som Ericsson hele tiden har ment at have rettighederne til.

Tvistens omdrejningspunkt er en række netværks-baserede teknologi-patenter, som Ericsson mener er afgørende for implementeringen af en stribe forskellige mobile kommunikations-standarder som GSM, UMTS og LTE.

Det svenske selskab har patent-aftaler med flere andre smartphone-producenter om anvendelsen af de pågældende teknologier, mens det har knebet med mere Apple, hvis aftale med Ericsson udløb for et års tid siden.

Lang tid undervejs

De to parter kunne siden ikke blive enige om en ny aftale, og Ericsson sagsøgte i foråret Apple med beskyldninger om, at Apple krænkede en lang række patenter inden for 2G-, 3G- og 4G-netværks-teknologier.

Samtidig forlangte Ericsson, at Apple skulle tvinges til at stoppe med at sælge iPhone og iPad, indtil selskabet begyndte at betale for de pågældende patenter.

Apple og Ericsson vil ikke oplyse, hvor meget Apple skal betale Ericsson for anvendelsen af de pågældende patenter i de syv år, hvor aftalen løber.

Ericsson meddeler dog i en pressemeddelelse, at selskabets omsætning på intellektuelle rettigheder i 2015 vil lande på i alt 13-14 milliarder svenske kroner.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skal Apple betale en kompensation nu og her og hertil løbende royalties i de kommende syv år.

Til gengæld dropper Ericsson alle sager mod Apple, som selskabet har sagsøgt i både USA, Storbritannien, Tyskland og Holland i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere