Artikel top billede

Donald Trump: Apple skal tvinges til at flytte al produktion hjem til USA

Donald Trump vil tvinge Apple til at flytte al produktion hjem til USA med alle landets 'kloge, skarpe og energiske' folk. "Amerika skal være stort igen," lyder det fra Trump.

Den højtråbende præsident-kandidat vil have Apple til at bygge alle selskabets 'damn computers and things' hjemme i USA og ikke i prisbillige Kina.

Den amerikanske præsident-kandidat Donald Trump forlanger, at Apple og andre amerikanske virksomheder trækker deres produktion hjem til USA.

I dag anvender Apple især kinesiske samlefabrikker til den fysiske produktion af blandt andet storsælgende iPhone og iPad-tablet-computere.

På de kinesiske kæmpefabrikker koster produktionen nemlig kun en brøkdel af den pris, som det koster at få samlet apparaterne i lande med højere løn-omkostninger som eksempelvis USA.

Det passer imidlertid ikke den højtråbende Donald Trump, der har markeret sig med en række opsigtsvækkende udtalelser i sine bestræbelser på at blive valgt som republikansk spidskandidat til det kommende præsidentvalg i USA.

Han vil være manden, der sørger for, at hele denne industri - der står for bygningen af millioner af enheder hvert år - kommer hjem til USA.

Amerika skal være stort igen

"Vi har så fantastiske folk i dette land: Kloge, skarpe, energiske, de er fantastiske," lød det fra Donald Trump, da han mandag talte på Liberty University i USA.

"Amerika skal være stort igen, og jeg mener, at vi faktisk kan sige nu - og det her mener jeg virkelig - at det her er på vej: Vi vil få Apple til at bygge deres skide computere og ting i dette land i stedet for i andre lande," lød det fra Donald Trump.

Det er langt fra første gang, at han har luftet dette synspunkt.

Han har tidligere sagt, at 'vi er nødt til at få Apple hjem til Amerika. Det er en af mine store drømme for landet."

Apple har tidligere flyttet en del af selskabets produktion af Mac-computere hjem til USA, hvilket du kan læse mere om her: Slut med Kina: Apple fremstiller ny Mac hjemme i USA

En stor del af selskabets meget høje indtjening per solgt enhed skyldes imidlertid en meget effektiv supply chain i Asien, hvor Apple har tætte forbindelser til sine underleverandører.

Læs også:

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple drosler ned for iPhone-produktionen - usolgte telefoner hober sig op på lagrene

Her er det vanvittige kinesiske Silicon Valley - så vildt er det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere