Artikel top billede

Rigspolitiet ansætter ny it-direktør: Her er den nye topchef

Rigspolitiet har ansat en ny it-direktør, der skal stå i spidsen for it-indsatsen.

Lars Ole Dybdal er navnet på den nye it-direktør Rigspolitiet.

Han kommer fra en stilling som it-direktør i Region Midtjylland.

Det meddeler både regionen og Rigspolitiet.

"Lars Ole Dybdal tiltræder som it-direktør for Rigspolitiet den 1. marts 2016," skriver Rigspolitiet.

Lars Ole Dybdal, der er årgang 1973, begyndte ifølge Rigspolitiet, sin karriere i TDC i 1999, hvor han blandt andet var underdirektør for Business Transformation, før han kom til Region Midtjylland.

Lars Ole Dybdal afløser nu John Vestergaard, der har været konstitueret it-direktør for Rigspolitiets it-afdeling siden juni 2015.

Kritik af Rigspolitiet it-indsats

Det bliver ikke verdens nemmeste CIO-stilling, Lars Ole Dybdal nu overtager. 

Rigspolitiet har flere gange i de senere år fået kritik for indsatsen på it-området.

Datatilsynet var eksempelvis i forbindelse med den store afgørelse om CSC-hackersagen ude med hård kritik af Rigspolitiet, og Rigsrevisionen har også uddelt tørre tæsk til Rigspolitiets for ringe it-sikkerhed. Læs mere om det her.

Der har også tidligere været en del kritik af, at dansk politi generelt er plaget af ekstremt dårlige, ustabile og langsommelige it-systemer. Læs mere om det her.

På det seneste har der været fokus på, at Rigspolitiet i 19 år har set stort på loven og fornyet millionkontrakter med CSC udenom de lovpligtige udbud. Det kan du læse om her.

"De får en dygtig leder"

Lars Ole Dybdal har kun nået at være it-direktør i Region Midtjylland i knap knap to år.

Alligevel får han pæne ord med på vejen mod den nye topstilling: 

"Man kan vælge at være ærgerlig over, at Lars Ole Dybdal forlader Region Midtjylland. Men jeg vil nu meget hellere ønske Rigspolitiet tillykke med, at de får sig en rigtig dygtig leder, som vi forinden nåede at have stor glæde af," udtaler koncerndirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland.

Regionen fremhæver blandt andet stabil drift af vitale patientinformationssystemer, en ny serviceportal for alle regionens ansatte, struktureret udnyttelse af business intelligence og en ny fælles regional it-platform, som de mål, Region Midtjyllands IT har nået, mens Lars Ole Dybdal har været it-direktør.

"Kontorchef Nikolaj Kolte er per 1. marts 2016 konstitueret it-direktør. Stillingen som it-direktør bliver slået op inden længe," lyder det videre fra Region Midtjylland.

Læs også:

Det store CSC-hack: Datatilsynet klar med hård kritik af Rigspolitiet

Rigspolitiet erkender brøler: Her fejlede politiet ved det store CSC-hack

Hård kritik fra Rigsrevisionen: It-sikkerheden sejler hos Rigspolitiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere