Artikel top billede

Dropbox i ny garanti til bekymrede kunder: Vi kan godt gemme jeres data på europæiske servere - hvis I altså selv beder om det

Den populære fildelingstjeneste vil om kort tid tilbyde virksomheder garanti for at data bliver gemt på Amazon-servere i Tyskland.

Dropbox er nu klar med en garanti for, at virksomheders data bliver lagret på europæiske servere.

Den nye service er gratis, men er indtil videre forbeholdt erhvervskunder, som på den måde får sikkerhed for at deres data bliver på europæisk jord.

"I tredje kvartal af 2016 vil vi gøre det muligt for vores virksomhedskunder at få deres data hostet i en europæisk infrastruktur. Det vil ske i samarbejde med Amazon Web Services, som står for at drive det fra datacentre i Tyskland," siger Dropbox' globale salgschef - danskeren Thomas Hansen - til Computerworld.

"Vores kunder her i Europa har i et stykke tid sagt, at de ønskede en mulighed for at få deres data hostet på europæiske lokationer. Det ønske imødekommer vi nu," siger han, og understreger, at kunderne selv aktivt skal bede om at komme ind under den nye datagaranti.

Han spår, at garantien for europæisk datalagring især vil være populær hos offentlige kunder og indenfor sektorer som sundhed, i finansielle virksomheder og advokatfirmaer.

Kunder er optaget af datasikkerhed

Efter afsløringen af den amerikanske efterretningstjeneste NSA's omfattende overvågning af nettet er mange virksomheder blevet ekstremt optaget af at sikre sig mod at uvedkommende øjne kigger i deres data.

Og interessen er ikke blevet mindre efter, at EU-Domstolen i oktober i fjor underkendte den såkaldte Safe Harbor-aftalen mellem EU og USA.

EU og USA er i øjeblikket tæt på at indgå en såkaldt "Privacy Shield"-aftale, som skal erstatte Safe Harbor.

Thomas Hansen afviser dog, at usikkerheden om hvor og hvordan data gemmes er årsagen til, at Dropbox vil garantere europæisk lagring af europæiske data.

"Det handler om at give kunderne et valg, og det er, hvad vi nu tilbyder med muligheden for at vælge, at data bliver hostet enten i Tyskland eller gennem vores amerikanske infrastruktur," siger han.

Ifølge Dropbox egne tal har tjenesten i dag mere end 400 millioner brugere på verdensplan, og tallet stiger med mere end 10 millioner brugere per måned.

Tre ud af fire brugere befinder sig uden for USA, og heraf er et stort antal i Europa. Ifølge Thomas Hansen har mere end 50 procent af de danske internetbrugere i dag en Dropbox-konto.

Læs også:

Hvad betyder den nye persondata-forordning for din virksomhed? Her er overblikket

Microsoft vil bygge NSA-sikre datacentre i Europa: Kunderne betaler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere