Artikel top billede

I en uge har der ikke været adgang til hospitalets it-systemer. Foto: Junkyardsparkle/Wikipedia.

Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware

En hacker forlanger 24 millioner kroner for den ransomware-nøgle, der kan genåbne it-systemerne på et hospital.

Et amerikansk hospital, der ligger i Hollywood i den amerikanske storby Los Angeles, er i øjeblikket tvunget til at bruge pen og papir.

Det skyldes, at et ransomware-angreb har lagt hospitalets it-systemer ned.

I mere end en uge har computerne på Hollywood Presbyterian Memorial Medical Center været uden for personalets rækkevidde, og data har været gemt bag en krypteringsvæg pålagt af it-kriminelle.

Det skriver engadget.com og flere andre medier.

Ud over at læger og sygeplejersker skal føre journaler på papir, står personalet også uden adgang til mail og uden adgang til mange patientjournaler.

Faktisk er patienter blevet overflyttet til andre hospitaler i takt med, at it-udstyr til eksempelvis laboratoriearbejde, medicinering og CT-skanninger ikke længere har virket.

Ligeledes bliver nye patienter indlagt på de omkringliggende hospitaler.

Forlanger 24 millioner

Hospitalets direktør Allen Stefanek fortæller i en officiel udtalelse, at hospitalet samarbejder med politiet og FBI i forbindelse med efterforskningen af hackerangrebet.

Ligeledes har hospitalet hyret et hold sikkerhedsfolk, der skal hjælpe med at genskabe it-systemerne.

Han fortæller også, at patienterne på hospitalet er under sikre forhold.

Flere patienter fortæller dog til amerikanske NBC4 News, at der blandt andet har været forsinkelser i behandlingen.

Foreløbig har det ikke været muligt, at finde frem til de skyldige og ansvarlige for angrebet.

Personerne bag angrebet kræver et beløb på 9.000 bitcoin, eller omkring 24 millioner danske kroner, for at aflevere den nøgler, der kan åbne vejen til de kritiske hospitalsdata og genskabe orden i it-systemerne.

Herunder kan du se et indslag fra amerikanske NBC4 News, der fortæller om episoden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere