Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Spotify dropper selv at styre datacentre - kan ikke længere følge med

Streaminggiganten Spotifys eget datacenter-setup er ikke længere godt nok til at følge med den voldsomme udvikling. I stedet løber Googles Cloud Platform med opgaven.

En af verdens mest populære tjenester til musikstreaming, svenske Spotify, bliver ny storkunde på Googles Cloud Platform. 

Det meddeler Spotify i et blogindlæg.

"Det her er en stor ting. Hos Spotify er vi besatte af at give dig en streaming-oplevelse, der føles som om, at du har al musik i hele verden på din telefon," lyder det fra selskabet.

Spotify har i dag over 75 millioner brugere, der streamer millioner af musiknumre hver eneste dag, og derfor er det heller ikke helt uvæsentligt, om den bagvedliggende infrastruktur kan klare presset.

"Historisk set har vi haft en traditionel tilgang til dette: At købe eller lease plads i datacentre, server-hardware og netværks-grej så tæt på vores kunderne som muligt."

"Men i en virksomhed, der vokser hurtigt i antal kunder, markeder og funktioner, kræver det hele tiden et øget fokus og en øget indsats at holde trit med skalerings-kravene."

En del af Spotifys infrastruktur har været hostet hos Amazon, ligesom selskabet også selv har drevet datacentre. Men det skal være slut nu, meddeler Spotify.

Derfor blev det Googles cloud

Spotify forklarer, at virksomheden længe har overbevist sig selv om, at det var det bedste selv at styre sit datacenter-setup, men at den storage, regnekraft og netværkskapacitet, man kan få fra cloud-leverandørerne nu, er af en så høj kvalitet og til en så lav pris, at det er den rette vej at gå.

"Dette gør skiftet til skyen en no-brainer for os. Google er, efter vores opfattelse, lidt foran her, men det er et konkurrencepræget område, og vi forventer, at store spillere vil kæmpe i fremtiden," skriver Spotify og åbner dermed også en dør på klem for selskaber som Microsoft, Amazon og IBM.

Spotify skriver også, at valget faldt på Google på grund af selskabets data platform og de værktøjer, Google stiller til rådighed..

"God infrastruktur handler ikke bare om at holde ting kørende, det handler om at gøre alle vores teams mere effektive, og Googles data stack gør det perfekt for os."

"Vi har en stor og kompleks backend, så det her er et stort og komplekst projekt, som det vil tage os noget tid at fuldføre," lyder det videre fra Spotify.

Milliarder på spil

Mens Google kan juble over den nye storkunde i form af Spotify, så har videostreamingens konge, Netflix, valgt at satse på Amazons platform til sin infrastruktur.

Der er masser af penge på spil på det globale cloud-marked, hvor især Amazon, Microsoft, IBM og Google kæmper om de helt store kunder.

For nylig blev det vurderet, at der i 2015 blev omsat for 110 milliarder dollars - omkring 754 milliarder danske kroner - på det globale cloud-marked.

Det i forvejen høje beløb ventes at stige ganske markant i de kommende år.

Læs også:

Tjener styrtende med penge: Så mange milliarder skovler cloud-firmaerne ind

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere