Artikel top billede

Sammen med de øvrige medstiftere af Sitecore, står CEO, Michael Seifert, til en kæmpegevinst, hvis et salg af selskabet bliver en realitet. (Foto: Erik Refner)

Avis: Danske Sitecore skal sælges - ejere kan score milliarder

Efter global succes og voldsom vækst forhandler CMS-firmaet Sitecore nu med flere interesserede købere, som vil betale op mod fire milliarder kroner for den danske it-komet.

Efter at have droppet planer om en børsnotering i USA, har ejerne af det danske CMS-firma Sitecore, ifølge dagladet Børsen, sat firmaet til salg.

Ifølge avisen forhandler Sitecore med en række investorer, som blandt andet tæller den svenske kapitalfond EQT, som også har penge i det danske software-firma TIA Technology

Fire milliarder

Prisen for at overtage Sitecore vurderes ifølge Børsen til at ende på omkring fire milliarder kroner, og et salg kan være på plads indenfor få uger.

Det vil forgylde ejerkredsen, som udover flere af de ledende medarbejdere også tæller den amerikanske kapitalfond TCV, som ejere cirka 40 procent af selskabet.

Sitecore har ifølge avisen sat rådgivere fra Morgan Stanley i spidsen for arbejdet med at finde købere til det succesrige selskab, som i sit seneste regnskab kunne rapportere om en vækst i omsætningen på 36 procent til mere end en milliard kroner.

Sitecore er globalt et af de førende firmaer indenfor content management (CMS), og tæller en række store multinationale selskaber blandt sine kunder.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Sitecore.

Læs også:

Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud

Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere