Artikel top billede

KMD's administrerende direktør Eva Berneke har afleveret et nobelt årsregnskab.

KMD skovler penge ind: Har fundet den gyldne opskrift på vækst og indtjening

Efter flere år med fyringsrunder har KMD fået vendt skuden og leverer rekordoverskud og pæn vækst.

En af landets største it-leverandører, KMD, runder for første gang en årlig omsætning på mere end fem milliarder kroner og leverer samtidig det hidtil største overskud i selskabets historie.

Omsætningen endte på 5,2 milliarder, og det er en fremgang på syv procent sammenlignet med året før.

Indtjeningen (EBITDA) passerede samtidig milliarden - en fremgang på 12 procent - mens overskuddet efter skat endte på det halve - 513 millioner kroner.

"Det er meget tilfredsstillende, at vi formår at løfte omsætningen samtidig med, at vi leverer et solidt resultat på bunden."

"Vi har hele vejen rundt i virksomheden formået at løfte forretningen med mange af vores eksisterende kunder, og samtidig har vi tiltrukket en pæn vifte af nye kunder. Kombineret med en sund tilgang til omkostninger giver det et samlet godt billede," siger KMD's administrerende direktør Eva Berneke i en kommentar.

Med det pæne regnskab ser KMD ud til for alvor at have vendt skuden efter en række år, hvor menuen har stået på både fyringsrunder og nyansættelser.

KMD har især været presset på det traditionelle kernemarked af offentlige kunder, hvor selskabet i mange år har lukreret på en noget nær monopollignende position på en række områder.

Store opgaver er sendt i udbud. Det har presset priserne, og fået nye konkurrenter på banen.

Satser på nye markeder

Derfor har KMD satset på at skabe en bredere forretning, hvor man i stigende grad går efter kunder i erhvervslivet og i den statslige sektor.

I 2015 har det blandt andet givet sig udslag i en stribe opkøb, som har styrket KMD's position indenfor sikkerhed og software til blandt andet banker og forsikringsselskaber.

Blandt andet har KMD købt det norske Banqsoft, som efter planerne skal skabe fodfæste også internationalt. Sidst på året indgik KMD også aftale om at overtage it-virksomheden Edlund, der er specialiseret inden for softwareudvikling til liv- og pensionsselskaber.

Desuden har KMD købt sikkerhedsfirmaet Neupart, og virksomheden Avaleo, som skal styrke KMD's forretning på sundhedsområdet.

Satsningen på at skabe en bredere forretning har givet pote på især det statslige marked, hvor salget i 2015 er steget med 35 procent, så de statslige kunder nu står for hver sjette omsætningskrone i KMD.

Tilsvarende står det private marked nu for 22 procent af omsætningen med en vækst i 2015 på mere afdæmpede 12 procent.

Samtidig er det lykkedes KMD at holde fast i en del af de opgaver, som har været sendt i udbud via det kommunale udbudsselskab KOMBIT.

"Vi er ved at være ved vejs ende, når det handler om konkurrenceudsættelsen af vores tidligere monopolområder. Vi er stolte og glade for, at vi fortsat har en betydelig rolle på markedet," lyder det fra Eva Berneke.

Læs også:

Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet

Kommunerne sparer 900 millioner om året på opgør med KMD

KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere