Foto: Robert Hendel

Han stod bag nogle af Apples vigtigste produkter: Nu siger han stop

Vigtig Apple-designer skifter til konkurrent. Skiftet får aktiemarkedet til at gå bananas.

Navnet Danny Coster siger dig måske ikke umiddelbart noget.

Men onsdag var navnet på alles læber, da kamera-producenten GoPro kunne annoncere, at virksomheden har hyret ham som ny designchef.

Danny Coster har gennem mere end 20 år været en helt central del af Apples berømte designteam, der har stået bag legendariske produkter som iPhone, iPad og iPod.

Nyheden om jobskiftet fik ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider GoPros aktie til at stige med 19 procent.

Står bag mange patenter
Siden 1995 har Danny Costers navn figureret på adskillige væsentlige Apple-patenter.

Ifølge Apple-mediet 9to5mac fremgår hans navn blandt andet af designpatenter for iPhone 4 samt Apples nye smart-keyboard til iPad Pro.

Læs også:  Apple fylder 40 år - her er de mest betydningsfulde øjeblikke i virksomhedens historie

Mister sjældent medarbejdere
Tabet af en enkelt medarbejder lyder måske ikke som noget særligt i en koncern, der i forvejen har tusindvis af højtkvalificerede medarbejdere ansat.

Men ikke desto mindre har Danny Costers jobskifte vakt stor opsigt.  

Det skyldes, at Apple succes historisk set har været drevet af design, og at designteamet har haft status som virksomhedens hjertekule.  

Designteamet består af 19 personer, der traditionelt har måtte finde sig i at stå i skyggen af Apple-stifteren Steve Jobs samt chefdesigner Jonathan Ive.

De fleste af teamets medarbejdere har arbejdet sammen i Apple siden midten af 1990'erne, og Danny Coster er den kun tredje person, der har forladt teamet i løbet af de seneste femten år. Den ene af de tre afgange skyldes i øvrigt dødsfald.

Det fremgår blandt andet af en artikel i Apple-mediet The Cult of Mac samt i et portræt af Jonathan Ive i det amerikanske magasin The New Yorker.


Denne form for loyalitet er ganske ekstraordinær i Silicon Valley, hvor de store virksomheder løbende jagter hinandens medarbejdere.

Kommer efter Ives jobskifte
Danny Costers skifte kommer mindre end et år efter, at Apples legendariske designchefen Jonathan Ive fik ny jobtitel.

I stedet overlod han daglige ansvar til Richard Howarth, der blev ny chef Apples industrielle design, og Allan Dye, der overtog ansvaret for Apples brugerflade-design. 

Ifølge Silicon Valley-mediet The Informations oplysningen har ledelsesskifte ændret dynamikken i design-teamet, hvilket kan være en medvirkende årsag til Danny Costers afgang.

Læs også: 
Apples chef-designer får nyt job: Forfremmelse eller retrætepost?

Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.