Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Foto: Robert Hendel (Foto: Robert Hendel)

Han stod bag nogle af Apples vigtigste produkter: Nu siger han stop

Vigtig Apple-designer skifter til konkurrent. Skiftet får aktiemarkedet til at gå bananas.

Navnet Danny Coster siger dig måske ikke umiddelbart noget.

Men onsdag var navnet på alles læber, da kamera-producenten GoPro kunne annoncere, at virksomheden har hyret ham som ny designchef.

Danny Coster har gennem mere end 20 år været en helt central del af Apples berømte designteam, der har stået bag legendariske produkter som iPhone, iPad og iPod.

Nyheden om jobskiftet fik ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider GoPros aktie til at stige med 19 procent.

Står bag mange patenter

Siden 1995 har Danny Costers navn figureret på adskillige væsentlige Apple-patenter.

Ifølge Apple-mediet 9to5mac fremgår hans navn blandt andet af designpatenter for iPhone 4 samt Apples nye smart-keyboard til iPad Pro.

Læs også:  Apple fylder 40 år - her er de mest betydningsfulde øjeblikke i virksomhedens historie

Mister sjældent medarbejdere

Tabet af en enkelt medarbejder lyder måske ikke som noget særligt i en koncern, der i forvejen har tusindvis af højtkvalificerede medarbejdere ansat.

Men ikke desto mindre har Danny Costers jobskifte vakt stor opsigt.  

Det skyldes, at Apple succes historisk set har været drevet af design, og at designteamet har haft status som virksomhedens hjertekule.  

Designteamet består af 19 personer, der traditionelt har måtte finde sig i at stå i skyggen af Apple-stifteren Steve Jobs samt chefdesigner Jonathan Ive.

De fleste af teamets medarbejdere har arbejdet sammen i Apple siden midten af 1990'erne, og Danny Coster er den kun tredje person, der har forladt teamet i løbet af de seneste femten år. Den ene af de tre afgange skyldes i øvrigt dødsfald.

Det fremgår blandt andet af en artikel i Apple-mediet The Cult of Mac samt i et portræt af Jonathan Ive i det amerikanske magasin The New Yorker.

Denne form for loyalitet er ganske ekstraordinær i Silicon Valley, hvor de store virksomheder løbende jagter hinandens medarbejdere.

Kommer efter Ives jobskifte

Danny Costers skifte kommer mindre end et år efter, at Apples legendariske designchefen Jonathan Ive fik ny jobtitel.

I stedet overlod han daglige ansvar til Richard Howarth, der blev ny chef Apples industrielle design, og Allan Dye, der overtog ansvaret for Apples brugerflade-design. 

Ifølge Silicon Valley-mediet The Informations oplysningen har ledelsesskifte ændret dynamikken i design-teamet, hvilket kan være en medvirkende årsag til Danny Costers afgang.

Læs også: 
Apples chef-designer får nyt job: Forfremmelse eller retrætepost?

Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere