Artikel top billede

Foto: Robert Hendel (Foto: Robert Hendel)

Han stod bag nogle af Apples vigtigste produkter: Nu siger han stop

Vigtig Apple-designer skifter til konkurrent. Skiftet får aktiemarkedet til at gå bananas.

Navnet Danny Coster siger dig måske ikke umiddelbart noget.

Men onsdag var navnet på alles læber, da kamera-producenten GoPro kunne annoncere, at virksomheden har hyret ham som ny designchef.

Danny Coster har gennem mere end 20 år været en helt central del af Apples berømte designteam, der har stået bag legendariske produkter som iPhone, iPad og iPod.

Nyheden om jobskiftet fik ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider GoPros aktie til at stige med 19 procent.

Står bag mange patenter

Siden 1995 har Danny Costers navn figureret på adskillige væsentlige Apple-patenter.

Ifølge Apple-mediet 9to5mac fremgår hans navn blandt andet af designpatenter for iPhone 4 samt Apples nye smart-keyboard til iPad Pro.

Læs også:  Apple fylder 40 år - her er de mest betydningsfulde øjeblikke i virksomhedens historie

Mister sjældent medarbejdere

Tabet af en enkelt medarbejder lyder måske ikke som noget særligt i en koncern, der i forvejen har tusindvis af højtkvalificerede medarbejdere ansat.

Men ikke desto mindre har Danny Costers jobskifte vakt stor opsigt.  

Det skyldes, at Apple succes historisk set har været drevet af design, og at designteamet har haft status som virksomhedens hjertekule.  

Designteamet består af 19 personer, der traditionelt har måtte finde sig i at stå i skyggen af Apple-stifteren Steve Jobs samt chefdesigner Jonathan Ive.

De fleste af teamets medarbejdere har arbejdet sammen i Apple siden midten af 1990'erne, og Danny Coster er den kun tredje person, der har forladt teamet i løbet af de seneste femten år. Den ene af de tre afgange skyldes i øvrigt dødsfald.

Det fremgår blandt andet af en artikel i Apple-mediet The Cult of Mac samt i et portræt af Jonathan Ive i det amerikanske magasin The New Yorker.

Denne form for loyalitet er ganske ekstraordinær i Silicon Valley, hvor de store virksomheder løbende jagter hinandens medarbejdere.

Kommer efter Ives jobskifte

Danny Costers skifte kommer mindre end et år efter, at Apples legendariske designchefen Jonathan Ive fik ny jobtitel.

I stedet overlod han daglige ansvar til Richard Howarth, der blev ny chef Apples industrielle design, og Allan Dye, der overtog ansvaret for Apples brugerflade-design. 

Ifølge Silicon Valley-mediet The Informations oplysningen har ledelsesskifte ændret dynamikken i design-teamet, hvilket kan være en medvirkende årsag til Danny Costers afgang.

Læs også: 
Apples chef-designer får nyt job: Forfremmelse eller retrætepost?

Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere