Artikel top billede

Vækst-lokomotiv: Apple står for 40 procent af indtjeningen i Silicon Valley

Én virksomhed dominerer omsætning og indtjening i Drømmenes Dal, Silicon Valley, hvor gamle it-kæmper går tilbage, mens der er masser af hype om de nye it-selskaber.

Google, Cisco, Oracle, og Intel.

Alle ovenstående it-giganter har til huse i den vestlige verdens stadig hotteste it-område, Silicon Valley, der ligger syd for den amerikanske million San Francisco på den amerikanske vestkyst.

Alligevel er det it-virksomheden Apple, som suverænt løber med den allerstørste indtjening blandt områdets giganter, da Apple står for 40 procent af regionens samlede indtjening på godt 870 milliarder kroner.

Samtidig er Apple noteret for 28 procent af omsætningen for de 150 største Silicon Valley-virksomheder.

Det skriver nyhedsmediet Silicon Valley, efter tidsskriftet blandt andet har indsamlet og sammenlignet selskabernes salg, profit, medarbejderantal og skattebetalinger.

Læs også: Rapport: Apple er største skatteunddrager i USA: Så mange penge gemmer selskabet i skattely

De gamle går tilbage

Silicon Valley-avisen noterer sig samtidigt, at der er generel vækst i området, men det er ikke alle selskaber, der oplever federe bundlinjer.

44 af de 150 største selskaber fra Drømmenes Dal var udsat for en tilbagegang i salget.

Det gælder blandt andet for gamle, hæderkronede Silicon Valley-giganter som Intel (en procent tilbagegang) og de to nye HP-selskaber - Hewlett Packard Enterprise (ned med fem procent) og HP, Inc (11 procent tilbagegang).

Også 'gamle' Silicon Valley-virksomheder som chipfabrikanten AMD og it-service-virksomheden Agilent Technologies oplevede en tilbagegang i salget på henholdsvis 28 procent og 36 procent.

Chef for investeringsselskabet BOS, Jennifer Ellison, udlægger situationen i Silicon Valley-området på følgende måde:

"Tallene fortæller historien: der er vækst, men den stilner af. Folk plejer at sige, at tech-industrien er unik, og Silicon Valley er unik, fordi stedet er lidt immunt over for et omskifteligt marked. Og det er da også sandt, indtil væksten stopper," siger hun til mediet Silicon Valley med henvisning til, at tidligere it-giganter oplever fald på bundlinjen.

Masser af hype om Facebook

En yngre Silicon Valley-baseret virksomhed som Facebook oplever derimod fremgang med et salg på 118 milliarder kroner - en vækst på 44 procent sammenlignet med sidste år.

Samtidig er der godt gang i det sociale medies aktiesalg, som nyhedsmediet Silicon Valley spekulerer i, måske er pustet kunstigt op af hype.

For investorerne i Facebook-aktierne har betalt omkring 18 gange det årlige salg hos verdens største sociale medie.

"Investorerne forventer, at Facebook vil fortsætte med at være platformen, hvor hundredmillionvis af mennesker brugerer tid hver dag, og at Facebook dermed kan tjene en masse penge på målrettede reklamer," forklarer økonomiprofessor fra Florida Universitet til Silicon Valley-mediet.

"Jo flere mennesker, der benytter det sociale medie, des mere attraktivt vil det være for andre at bruge. Det er den klassiske netværkseffekt. Konkurrenter vil ikke nødvendigvis hæmme Facebooks profitter, ligesom det er tilfældet med en restaurantkæde," fortsætter hun.

Læs også: 
Skovler penge ind i andre lande - men findes ikke herhjemme: Derfor er der ingen Apple Store-butikker i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere