Artikel top billede

Tue Mantoni færdig som topchef i B&O: Afløses af tidligere Telenor-boss

Tidligere topchef for Telenor i Danmark bliver ny CEO for B&O, som Tue Mantoni forlader.

Efter mere end fem år på posten er Tue Mantoni snart fortid som topchef for den danske hifi-producent Bang & Olufsen A/S (B&O).

1. juli afløses han af 52-årige Henrik Clausen, der kommer fra et internationalt topjob som executive vice president for strategi og digital i teleselskabet Telenor.

Det fremgår af en børsmeddelelse, som B&O-koncernen har udsendt tirsdag.

Direktørskiftet finder sted, efter B&O fornylig afviste et købstilbud fra en kinesisk investor, fordi man ikke kunne nå til enighed om en pris.

B&O's bestyrelsesformand Ole Andersen oplyser, at Tue Mantonis exit kommer efter, at han gennem et stykke tid har haft en dialog med sin bestyrelse om sit "fremtidige engagement" efter at han har gennemført en række "væsentlige projekter".

Ole Andersen mener sammen med sin bestyrelse, at den nye CEO er den rette mand til at stå i spidsen for B&O.

"Vi ser frem til at byde Henrik Clausen velkommen. Jeg er sikker på, at han har den internationale ledererfaring, som kræves for at tage Bang & Olufsen skridtet videre," udtaler Ole Andersen, som samtidig takker Tue Mantoni for hans bidrag til B&O.

Tidligere topchef for Telenor i Danmark

Henrik Clausen var i perioden 2005 til 2010 CEO for Telenors danske forretning, før han tog en afstikker til et lignende job i det børsnoterede Malaysian DiGi, hvor han arbejdede fra 2010 til 2014, inden han vendte tilbage til Telenor.

"Bang & Olufsen er et ikonisk brand med state-of-the-art kvalitetsprodukter og en helt unik arv. Jeg ser meget frem til at tiltræde i organisationen og samarbejde med teamet om at udnytte det globale potentiale yderligere," lyder det i en udtalelse fra Henrik Clausen.

41-årige Tue Mantoni kom til B&O i 2011. Han har efter eget udsagn ingen planer om at kaste sig over et lignende topjob.

"Jeg har ingen planer om at fortsætte mit liv som topchef på nuværende tidspunkt. Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseshverv i Danmark og i udlandet," siger Tue Mantoni.

Læs også:

B&O Play A1: Endelig et fedt B&O-produkt til en fornuftig pris

B&O Play sælger tre produkter i minuttet - om 4.600 år er verdensherredømmet på plads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere