Artikel top billede

Ny it-direktør til Region Midtjylland: Skifter fra anden dansk it-toppost

Region Midtjylland har ansat Claus Kofoed som ny it-direktør, efter at den tidligere it-topchef blev CIO i Rigspolitiet.

Claus Kofoed er navnet på den nye it-direktør i Region Midtjylland.

Han kommer fra en stilling koncern it-chef i Region Nordjylland og kender således alt til it-arbejdet i en region, når han overtager posten som it-direktør i Region Midtjylland 1. juni.

Stillingen i Region Midtjylland har været ledig, siden Lars Ole Dybdal tidligere i år sagde op, da han fik CIO-jobbet i Rigspolitiet. Læs om det her.

Forstår sundhedsvæsenet

Claus Kofoed har tidligere også haft topposter i TDC og Energinet.dk, før han kom til Region Nordjylland.

"I et meget stærk ansøgerfelt har vi peget på en leder, der kan udvikle organisationen og skabe resultater sammen med andre. Claus Kofoed har vist megen forståelse for netop sundhedsvæsenets behov for effektiv og driftssikker it-understøttelse og en stor respekt for den indsats, der ydes i sundhedsvæsenet."

"Så jeg er sikker på, at vi har fået en fantastisk dygtig leder, der kan både konsolidere og udvikle it-området," udtaler koncerndirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lars Ole Dybdal nåede kun at være it-direktør i Region Midtjylland i knap to år, men fik alligevel pæne ord med på vejen mod CIO-stillingen i Rigspolitiet.

Regionen har blandt andet fremhævet en stabil drift af vitale patientinformationssystemer, en ny serviceportal for alle regionens ansatte, struktureret udnyttelse af business intelligence og en ny fælles regional it-platform som de mål, Region Midtjyllands IT har nået, mens Lars Ole Dybdal var it-direktør.

Claus Kofoed er 58 år og bor i Beder syd for Aarhus. Han er gift med en ledende terapeut på Aarhus Universitetshospital og har to voksne døtre og en søn på 17 år.

Læs også:

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere