Ny it-direktør til Region Midtjylland: Skifter fra anden dansk it-toppost

Region Midtjylland har ansat Claus Kofoed som ny it-direktør, efter at den tidligere it-topchef blev CIO i Rigspolitiet.

Claus Kofoed er navnet på den nye it-direktør i Region Midtjylland.

Han kommer fra en stilling koncern it-chef i Region Nordjylland og kender således alt til it-arbejdet i en region, når han overtager posten som it-direktør i Region Midtjylland 1. juni.

Stillingen i Region Midtjylland har været ledig, siden Lars Ole Dybdal tidligere i år sagde op, da han fik CIO-jobbet i Rigspolitiet. Læs om det her.

Forstår sundhedsvæsenet
Claus Kofoed har tidligere også haft topposter i TDC og Energinet.dk, før han kom til Region Nordjylland.

"I et meget stærk ansøgerfelt har vi peget på en leder, der kan udvikle organisationen og skabe resultater sammen med andre. Claus Kofoed har vist megen forståelse for netop sundhedsvæsenets behov for effektiv og driftssikker it-understøttelse og en stor respekt for den indsats, der ydes i sundhedsvæsenet."

"Så jeg er sikker på, at vi har fået en fantastisk dygtig leder, der kan både konsolidere og udvikle it-området," udtaler koncerndirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lars Ole Dybdal nåede kun at være it-direktør i Region Midtjylland i knap to år, men fik alligevel pæne ord med på vejen mod CIO-stillingen i Rigspolitiet.

Regionen har blandt andet fremhævet en stabil drift af vitale patientinformationssystemer, en ny serviceportal for alle regionens ansatte, struktureret udnyttelse af business intelligence og en ny fælles regional it-platform som de mål, Region Midtjyllands IT har nået, mens Lars Ole Dybdal var it-direktør.

Claus Kofoed er 58 år og bor i Beder syd for Aarhus. Han er gift med en ledende terapeut på Aarhus Universitetshospital og har to voksne døtre og en søn på 17 år.

Læs også:

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.