Artikel top billede

Ny it-direktør til Region Midtjylland: Skifter fra anden dansk it-toppost

Region Midtjylland har ansat Claus Kofoed som ny it-direktør, efter at den tidligere it-topchef blev CIO i Rigspolitiet.

Claus Kofoed er navnet på den nye it-direktør i Region Midtjylland.

Han kommer fra en stilling koncern it-chef i Region Nordjylland og kender således alt til it-arbejdet i en region, når han overtager posten som it-direktør i Region Midtjylland 1. juni.

Stillingen i Region Midtjylland har været ledig, siden Lars Ole Dybdal tidligere i år sagde op, da han fik CIO-jobbet i Rigspolitiet. Læs om det her.

Forstår sundhedsvæsenet

Claus Kofoed har tidligere også haft topposter i TDC og Energinet.dk, før han kom til Region Nordjylland.

"I et meget stærk ansøgerfelt har vi peget på en leder, der kan udvikle organisationen og skabe resultater sammen med andre. Claus Kofoed har vist megen forståelse for netop sundhedsvæsenets behov for effektiv og driftssikker it-understøttelse og en stor respekt for den indsats, der ydes i sundhedsvæsenet."

"Så jeg er sikker på, at vi har fået en fantastisk dygtig leder, der kan både konsolidere og udvikle it-området," udtaler koncerndirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lars Ole Dybdal nåede kun at være it-direktør i Region Midtjylland i knap to år, men fik alligevel pæne ord med på vejen mod CIO-stillingen i Rigspolitiet.

Regionen har blandt andet fremhævet en stabil drift af vitale patientinformationssystemer, en ny serviceportal for alle regionens ansatte, struktureret udnyttelse af business intelligence og en ny fælles regional it-platform som de mål, Region Midtjyllands IT har nået, mens Lars Ole Dybdal var it-direktør.

Claus Kofoed er 58 år og bor i Beder syd for Aarhus. Han er gift med en ledende terapeut på Aarhus Universitetshospital og har to voksne døtre og en søn på 17 år.

Læs også:

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere