Når CIO'en selv skal stå skoleret: Her er it-chefens egen chef

Mens CIO'erne selv har et omfattende ansvar i moderne virksomheder, rapporterer de også selv til en chef. Se det typiske setup her.

Flere og flere CIO'er får virksomhedens CEO - den administrerende direktør - som sin egen chef.

Det skriver vores kolleger på det britiske CIO-medie, der har spurgt 100 CIO'er, hvem de refererer til.

56 procent af CIO'erne svarer, at de rapporterer direkte til CEO'en.

25 procent har CFO'en som chef, 10 procent rapporterer til COO'en og ni procent har andre chefer.

De 56 procent af CIO'erne, der altså banker på CEO'ens dør ganske ofte, er en stigning på syv procentpoint i forhold til 2015.

Samtidig er der sket en stigning fra 37 til 43 procent, når det kommer til, hvor mange CIO'er, der sidder med i direktionen i virksomheden.

Flere direktører går op i digitalisering
Computerworld skriver ofte om den nye CIO-rollen og om CIO'erne, der er under pres i mange virksomheder i dag.

Mens der står mere it og digitalisering på programmet i de fleste virksomheder, er det ikke givet, at det det kun er CIO'en, der har digitale visioner og det digitale ansvar.

Virksomhedens CEO, CFO, CDO, CMO og alle andre typer af ledere har nemlig også en digital aktie i år 2016.

Læs også: It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Set i det lys er det heller ikke helt uvæsentligt, hvordan CIO'ens/it-chefens egen funktion er placeret i virksomheden og dermed hvilken chef, som it-chefen selv refererer til.

Sådan ser det ud i Danmark
Vi kårer om to måneder Årets CIO i Danmark sammen med IDC og Dansk IT.

I forbindelse med indstillingerne til titlen er de nominerede blevet spurgt, hvem de rapporterer til? 

Her svarer tre af fem nominerede, at det er CFO'en, mens en rapporterer til CEO'en og en til CDO'en (digital direktør).

Læs også: Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

For et halvt års tid siden bragte vi et længere interview om fremtidens CIO med Peter Søndergaard, der er senior vice president og står i spidsen for Gartner Research på globalt plan.

Her spurgte vi blandt andet, hvad man især skal fokusere på, hvis man vil bevare og styrke sin CIO-position i fremtiden?

"At forstå hvad det er for en virksomhed og en forretningsmodel, man arbejder med, og at være ekstremt god til at kommunikere - til det, vi kalder storytelling: At fortælle historier og at linke det til forretningen."

"Og så selvfølgelig til at inspirere sin egen organisation," sagde Peter Søndergaard i interviewet, som du kan læse her.

Læs også:

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.