Dansk it-firma deler ud ad overskuddet: 70 medarbejdere skal dele 1,4 millioner kroner

It-firmaet Mjølner Informatics uddeler 1,4 millioner kroner af sit overskud til sine 70 medarbejdere. Det handler om respekt for den enkelte medarbejders indsats, siger direktør.

"Vi får engagement, og så er det en måde at udtrykke stolthed over, at vi sammen har skaffet et godt resultat. Når det går godt, vil vi gerne belønne det."

Sådan lyder det fra direktør i software- og designhuset Mjølner Informatics, Brian Gottorp Jeppesen, når han skal forklare, hvad der ligger bag firmaets overskudsdelings-ordning.

I år udløser ordningen, der har eksisteret siden 2005, i alt 1,4 millioner kroner, som går til firmaets godt 70 fastansatte medarbejdere.

Det er virksomhedens største overskudsdelingssum til dato, og pengene hentes som en fast procentdel af selskabets overskud, som i det seneste regnskab endte på 15,9 millioner kroner før skat ud af en rekordomsætning på 94 millioner kroner.

Hvordan pengene præcis fordeles til de ansatte, er dog ikke noget, Mjølner-direktøren ønsker at gå i detaljer med.

Brian Gottorp Jeppesen fortæller, at ordningen er en fast del af medarbejdernes ansættelsesvilkår. Han ser det som en del af en virksomhedskultur, der sætter den enkelte medarbejder i centrum.

Har ikke målt effekten
"Det kan nemt komme til at lyde meget klicheagtigt. Men for os er det helt naturligt. Vores succeser er skabt i fællesskab og derfor skal alle også være en del af fejringen. Vi lever af gode ideer og viden og derfor er det en integreret del af vores kultur, at tage vare på de kloge hoveder - vores medarbejdere. Mjølner-ånden handler om fællesskab, og bygger på hjælpsomhed og at vi behandler hinanden ordentligt," siger han.

"Vores medarbejdere udviser et stort engagement og initiativ i deres daglige arbejde. Det er dem, der driver succesen. Derfor er det også helt naturligt, at vi deler overskuddet og det er en god måde at booste stolthed og engagement på, på en helt konkret måde."

Men hvad får virksomheden ud af det?

"Vi har ikke på den måde målt effekten af det. Det er svært, når det i 10 år har været en fast del af vores hverdag, men det her er også en måde at udtrykke stolthed over, at vi har skaffet et godt resultat."

Bruger I det for eksempel som argument, når I skal rekruttere nye medarbejdere?

"Nej, når jeg taler med dig om det, er det faktisk første gang, at vi kommunikerer det ud af huset. For os er det en del af vores ansættelsesvilkår på linie med, at vi for eksempel har en 37 timers arbejdsuge med fuld fleks," siger Brian Gottorp Jeppesen.

Læs også:

Her er Årets It-komet 2015: Aarhusiansk it-firma har vækst på 1.686 procent

Offentlig milliard-aftale til disse 60 it-firmaerBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.