Artikel top billede

300 medarbejdere i Københavns nye Koncern IT skal sikre stærkere it-fokus

Københavns Kommune har netop oprettet en selvstændig enhed, Koncern IT, der skal sikre et stærkere it-fokus på tværs af kommunens forvaltninger.

It og digitalisering er big business i landets største kommune. Det vidner en nyoprettet enhed i kommunen, Koncern IT, om.

I øjeblikket søger København en direktør til det nye Koncern IT.

Han eller hun får ansvaret for Koncern IT med to centerchefer, 12 kontorchefer og cirka 300 medarbejdere.

Og det nye Koncern IT er et udtryk for, at København ønsker endnu mere fokus på it-indsatsen.

"Det har været en del af Koncernservice tidligere, som - udover at have it - også havde vores HR-systemer, løn og hele finansdelen."

"Vi har så besluttet at skille it-delen ud fra Koncernservice og at gøre det til en selvstændig enhed," siger Bjarne Winge, direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Læs også: Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Beslutningen om at udskille Koncern IT fra Koncernservice blev truffet på et møde den 28. april i Borgerrepræsentationen, fortæller Bjarne Winge.

"Det er ikke sådan, at det er en ny enhed, som vi skal ud og ansætte en masse mennesker til - det er en udskillelse fra Koncernservice."

"Vi gør det for at få noget mere fokus. Koncernservice er en stor organisation med mange og også komplekse opgaver, og derfor har vi besluttet os for at lave noget fokus ved at skille Koncern IT ud og lave det i sin egen enhed med sin egen chef."

Hvad bunder det i, når du siger, at der er behov for et mere klart fokus?

"Det bunder i, at vi er i gang med at lave forretningsændringer på området. Vi vil godt have, at vores Koncern IT i højere grad er ude og understøtte de it-mæssige problemstillinger, der er lokalt i vores forvaltninger."

"It skal tage ansvar for processerne hele vejen igennem - for eksempel i forhold til it-sikkerhed, hvor Koncern IT skal tage ansvar for at overvåge it-sikkerhed, men også for at komme med løsninger til, hvordan man kan håndtere forskellige problemstillinger."

"Også selvom det formelt set er forvaltningerne, der har ansvaret. Vi mener, at det er god fornuft, at man løser problemerne for vores forvaltninger der, hvor kompetencerne er. Det er en af de ting, vi vil have fokus på."

Hvem nupper direktør-stillingen?

Bjarne Winge forklarer også, hvorfor stillingen som direktør for Koncern IT nu er slået op frem for blot automatisk at gå til en af cheferne fra Koncernservice, som også flytter med til den nye enhed:

"Det er sådan, at når vi laver en ny enhed med selvstændigt budgetansvar, skal man slå stillingen op. Og så er det selvfølgelig også for at se, hvad der findes derude af muligheder. Så vi er meget spændte på, hvad der kommer ind af ansøgninger."

Indtil videre er Stig Lundbech konstitueret direktør for Koncern IT, mens Ivan Kristoffersen er konstitueret direktør for Koncernservice, oplyser Bjarne Winge.

Den kommende direktør for Koncern IT skal blandt andet sikre forandringer, der skal til for løbende at effektivisere kommunen - herunder blandt andet "opfylde kommunens behov for automatisering, digitalisering og komplekse systemer."

Du kan læse mere om ambitionerne om automatisering i dette interview med Stig Lundbech fra Københavns Kommune.

Læs også:

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: "Folk kan bare ringe"

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere