300 medarbejdere i Københavns nye Koncern IT skal sikre stærkere it-fokus

Københavns Kommune har netop oprettet en selvstændig enhed, Koncern IT, der skal sikre et stærkere it-fokus på tværs af kommunens forvaltninger.

It og digitalisering er big business i landets største kommune. Det vidner en nyoprettet enhed i kommunen, Koncern IT, om.

I øjeblikket søger København en direktør til det nye Koncern IT.

Han eller hun får ansvaret for Koncern IT med to centerchefer, 12 kontorchefer og cirka 300 medarbejdere.

Og det nye Koncern IT er et udtryk for, at København ønsker endnu mere fokus på it-indsatsen.

"Det har været en del af Koncernservice tidligere, som - udover at have it - også havde vores HR-systemer, løn og hele finansdelen."

"Vi har så besluttet at skille it-delen ud fra Koncernservice og at gøre det til en selvstændig enhed," siger Bjarne Winge, direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Læs også: Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Beslutningen om at udskille Koncern IT fra Koncernservice blev truffet på et møde den 28. april i Borgerrepræsentationen, fortæller Bjarne Winge.

"Det er ikke sådan, at det er en ny enhed, som vi skal ud og ansætte en masse mennesker til - det er en udskillelse fra Koncernservice."

"Vi gør det for at få noget mere fokus. Koncernservice er en stor organisation med mange og også komplekse opgaver, og derfor har vi besluttet os for at lave noget fokus ved at skille Koncern IT ud og lave det i sin egen enhed med sin egen chef."

Hvad bunder det i, når du siger, at der er behov for et mere klart fokus?

"Det bunder i, at vi er i gang med at lave forretningsændringer på området. Vi vil godt have, at vores Koncern IT i højere grad er ude og understøtte de it-mæssige problemstillinger, der er lokalt i vores forvaltninger."

"It skal tage ansvar for processerne hele vejen igennem - for eksempel i forhold til it-sikkerhed, hvor Koncern IT skal tage ansvar for at overvåge it-sikkerhed, men også for at komme med løsninger til, hvordan man kan håndtere forskellige problemstillinger."

"Også selvom det formelt set er forvaltningerne, der har ansvaret. Vi mener, at det er god fornuft, at man løser problemerne for vores forvaltninger der, hvor kompetencerne er. Det er en af de ting, vi vil have fokus på."

Hvem nupper direktør-stillingen?
Bjarne Winge forklarer også, hvorfor stillingen som direktør for Koncern IT nu er slået op frem for blot automatisk at gå til en af cheferne fra Koncernservice, som også flytter med til den nye enhed:

"Det er sådan, at når vi laver en ny enhed med selvstændigt budgetansvar, skal man slå stillingen op. Og så er det selvfølgelig også for at se, hvad der findes derude af muligheder. Så vi er meget spændte på, hvad der kommer ind af ansøgninger."

Indtil videre er Stig Lundbech konstitueret direktør for Koncern IT, mens Ivan Kristoffersen er konstitueret direktør for Koncernservice, oplyser Bjarne Winge.

Den kommende direktør for Koncern IT skal blandt andet sikre forandringer, der skal til for løbende at effektivisere kommunen - herunder blandt andet "opfylde kommunens behov for automatisering, digitalisering og komplekse systemer."

Du kan læse mere om ambitionerne om automatisering i dette interview med Stig Lundbech fra Københavns Kommune.

Læs også:

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: "Folk kan bare ringe"

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.