300 medarbejdere i Københavns nye Koncern IT skal sikre stærkere it-fokus

Københavns Kommune har netop oprettet en selvstændig enhed, Koncern IT, der skal sikre et stærkere it-fokus på tværs af kommunens forvaltninger.

It og digitalisering er big business i landets største kommune. Det vidner en nyoprettet enhed i kommunen, Koncern IT, om.

I øjeblikket søger København en direktør til det nye Koncern IT.

Han eller hun får ansvaret for Koncern IT med to centerchefer, 12 kontorchefer og cirka 300 medarbejdere.

Og det nye Koncern IT er et udtryk for, at København ønsker endnu mere fokus på it-indsatsen.

"Det har været en del af Koncernservice tidligere, som - udover at have it - også havde vores HR-systemer, løn og hele finansdelen."

"Vi har så besluttet at skille it-delen ud fra Koncernservice og at gøre det til en selvstændig enhed," siger Bjarne Winge, direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Læs også: Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Beslutningen om at udskille Koncern IT fra Koncernservice blev truffet på et møde den 28. april i Borgerrepræsentationen, fortæller Bjarne Winge.

"Det er ikke sådan, at det er en ny enhed, som vi skal ud og ansætte en masse mennesker til - det er en udskillelse fra Koncernservice."

"Vi gør det for at få noget mere fokus. Koncernservice er en stor organisation med mange og også komplekse opgaver, og derfor har vi besluttet os for at lave noget fokus ved at skille Koncern IT ud og lave det i sin egen enhed med sin egen chef."

Hvad bunder det i, når du siger, at der er behov for et mere klart fokus?

"Det bunder i, at vi er i gang med at lave forretningsændringer på området. Vi vil godt have, at vores Koncern IT i højere grad er ude og understøtte de it-mæssige problemstillinger, der er lokalt i vores forvaltninger."

"It skal tage ansvar for processerne hele vejen igennem - for eksempel i forhold til it-sikkerhed, hvor Koncern IT skal tage ansvar for at overvåge it-sikkerhed, men også for at komme med løsninger til, hvordan man kan håndtere forskellige problemstillinger."

"Også selvom det formelt set er forvaltningerne, der har ansvaret. Vi mener, at det er god fornuft, at man løser problemerne for vores forvaltninger der, hvor kompetencerne er. Det er en af de ting, vi vil have fokus på."

Hvem nupper direktør-stillingen?
Bjarne Winge forklarer også, hvorfor stillingen som direktør for Koncern IT nu er slået op frem for blot automatisk at gå til en af cheferne fra Koncernservice, som også flytter med til den nye enhed:

"Det er sådan, at når vi laver en ny enhed med selvstændigt budgetansvar, skal man slå stillingen op. Og så er det selvfølgelig også for at se, hvad der findes derude af muligheder. Så vi er meget spændte på, hvad der kommer ind af ansøgninger."

Indtil videre er Stig Lundbech konstitueret direktør for Koncern IT, mens Ivan Kristoffersen er konstitueret direktør for Koncernservice, oplyser Bjarne Winge.

Den kommende direktør for Koncern IT skal blandt andet sikre forandringer, der skal til for løbende at effektivisere kommunen - herunder blandt andet "opfylde kommunens behov for automatisering, digitalisering og komplekse systemer."

Du kan læse mere om ambitionerne om automatisering i dette interview med Stig Lundbech fra Københavns Kommune.

Læs også:

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Københavns CIO har 452 millioner kroner og mere end 30 ledige it-stillinger: "Folk kan bare ringe"

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.