Artikel top billede

Farvel til mobiltastaturet: Sensorer gør det nu muligt at bruge alle overflader som tastatur

Sensorer indsamler informationer om dine bevægelser og gør alle overflader velegnede til at skrive på. Se her, hvordan det virker, og hvordan du slipper fri af mobilskærmens krampagtige tastegreb.

Det er nok de færreste, der ligefrem elsker at skrive beskeder via tasterne på mobilens skærm.

Ligeledes er de eksterne tastaturer ikke en optimal løsning, da de kræver, at du kan finde plads i inderlommen til plastikrammet med de mange tegn på.

Den erkendelse har en virksomhed nu gjort til en forretningsmodel.

Det er firmaet Tap Systems, der har udviklet en teknologiløsning, kaldet Tap Strap, der består af en stof-gadget, der kan monteres på fingrene og gør alle overflader skrivbare.

Produktet er konstrueret af et materiale, der er blevet døbt smart tekstil, hvilket dækker over et stykke stof, hvor der er monteret et sensorsystem.

Sensorerne kan registrere fingertryk og konvertere dem til tegn eller kommandoer, der så kan sendes til den mobile enhed.

Kommunikationen foregår via Bluetooth, og den kan således anvendes sammen med telefoner, tablet smarte fjernsyn eller pc'er.

På firmaets demo-video herunder kan du se, hvordan det fungerer.

Kommandoer på stribe

Teknologien kan håndtere en stribe forskellige kommandoer, der kan oversættes til tal og bogstaver.

Det kræver naturligvis tilvænning at benytte systemet, men det er der også råd for.

Der medfølger nemlig en mobilapplikation, der ifølge producenten gør dig i stand til at begribe systemet i løbet af en enkelt time - men det er nok afhængig af, hvor mange tommelfingre man har.

Men tanken om fleksibilitet og frihed er en ganske udmærket idé.

Muligheden for at springe den lille telefonskærm over og gøre brugeren i stand til at skrive beskeder på en enkel og diskret måde er et forsøg på at gøre ergonomien en smule mere spiselig og muligheden for at skrive på farten nemmere.

Samtidig er løsningen betydelig mere diskret end stemmestyrede systemer.

Tap Strap ifølge producenten kommer i butikkerne i år, men der er ikke fastsat en pris endnu.

Du kan læse mere her.

Læs også:
Vil du kunne arbejde på din iPad? Så bør du overveje dette tilbehør

Test af det nye Logitech: Dette produkt er lidt af en darling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere