Farvel til mobiltastaturet: Sensorer gør det nu muligt at bruge alle overflader som tastatur

Sensorer indsamler informationer om dine bevægelser og gør alle overflader velegnede til at skrive på. Se her, hvordan det virker, og hvordan du slipper fri af mobilskærmens krampagtige tastegreb.

Det er nok de færreste, der ligefrem elsker at skrive beskeder via tasterne på mobilens skærm.

Ligeledes er de eksterne tastaturer ikke en optimal løsning, da de kræver, at du kan finde plads i inderlommen til plastikrammet med de mange tegn på.

Den erkendelse har en virksomhed nu gjort til en forretningsmodel.

Det er firmaet Tap Systems, der har udviklet en teknologiløsning, kaldet Tap Strap, der består af en stof-gadget, der kan monteres på fingrene og gør alle overflader skrivbare.

Produktet er konstrueret af et materiale, der er blevet døbt smart tekstil, hvilket dækker over et stykke stof, hvor der er monteret et sensorsystem.

Sensorerne kan registrere fingertryk og konvertere dem til tegn eller kommandoer, der så kan sendes til den mobile enhed.

Kommunikationen foregår via Bluetooth, og den kan således anvendes sammen med telefoner, tablet smarte fjernsyn eller pc'er.

På firmaets demo-video herunder kan du se, hvordan det fungerer. Kommandoer på stribe
Teknologien kan håndtere en stribe forskellige kommandoer, der kan oversættes til tal og bogstaver.

Det kræver naturligvis tilvænning at benytte systemet, men det er der også råd for.

Der medfølger nemlig en mobilapplikation, der ifølge producenten gør dig i stand til at begribe systemet i løbet af en enkelt time - men det er nok afhængig af, hvor mange tommelfingre man har.

Men tanken om fleksibilitet og frihed er en ganske udmærket idé.

Muligheden for at springe den lille telefonskærm over og gøre brugeren i stand til at skrive beskeder på en enkel og diskret måde er et forsøg på at gøre ergonomien en smule mere spiselig og muligheden for at skrive på farten nemmere.

Samtidig er løsningen betydelig mere diskret end stemmestyrede systemer.

Tap Strap ifølge producenten kommer i butikkerne i år, men der er ikke fastsat en pris endnu.

Du kan læse mere her.

Læs også:
Vil du kunne arbejde på din iPad? Så bør du overveje dette tilbehør

Test af det nye Logitech: Dette produkt er lidt af en darling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Apple er på vej med en stribe nye iPhones: En folde-telefon kan være lige om hjørnet
Der kan være en stribe iPhones på trapperne, hvor Apple blandt andet formentlig vil forsøge at gøre andre producenter kunsten efter med en skærm, der kan foldes på midten.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.