Artikel top billede

Auktion: Flere købere klar til at lægge milliarder af kroner for Yahoo

Prisen ser ud til at blive langt mindre end forventet for Yahoo, der har udbudt sig selv på auktion.

Den amerikanske internetgigant Yahoo har sat sig selv på auktion, og en hel række store spillere og kapitalfonde er interesserede i at købe selskabet.

Men prisen ser ud til at blive en del lavere end det, som Yahoo oprindeligt havde forventet.

Ifølge Wall Street Journal ventes den amerikanske telekæmpe Verizon Communications samt flere kapitalfonde at byde mellem to milliarder og tre milliarder dollar for Yahoo.

Ifølge avisen regnes Verizon for at være den mest sandsynlige vinder af bud-runden.

For blot et par måneder siden var forventningen ellers, at auktionen ville resultere i en pris på mellem fire milliarder og otte milliarder dollar.

Dog peges der på, at det er normalt op til auktioner, at de mulige bydere forsøger at neddrosle forventningerne ved at lufte, at deres bud vil blive lave.

Yahoo har meddelt, at deadline for modtagelse af bud på selskabets er i første uge af juni.

Det er ifølge Wall Street Journal dog uklart, om Yahoo vil afvikle flere budrunder eller om denne vil blive den endelige.

Ifølge avisen er også kapitalfonde som Bain Capital, Vista Equity Partners samt den tidligere Yahoo-boss Ross Levinsohn interesserede i at overtage selskabet.

Det er for analytikere og andre svært at prisfastsætte Yahoos kerneforretningen - web-forretningen - korrekt, da en stor del af værdien består af en stor aktieandel af det stærkt succesrige kinesiske selskab, Alibaba Group Holding samt Yahoo Japan.

Alene disse to asiatiske dele af Yahoo er fornylig blevet vurderet til at være mellem fire milliarder og fem milliarder dollar værd.

Mens de asiatiske dele er mange penge værd, ser det værre ud med den amerikanske del af Yahoo. Her er omsætningen i årets første kvartal eksempelvis faldet med 18 procent i forhold til det samme kvartal i fjor.

Læs også:

Dyb krise: Yahoo sætter sig selv til salg og fyrer hver sjette medarbejder

Yahoo-bestyrelse holder krisemøder: Overvejer at sælge hele internet-forretningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere