Artikel top billede

Auktion: Flere købere klar til at lægge milliarder af kroner for Yahoo

Prisen ser ud til at blive langt mindre end forventet for Yahoo, der har udbudt sig selv på auktion.

Den amerikanske internetgigant Yahoo har sat sig selv på auktion, og en hel række store spillere og kapitalfonde er interesserede i at købe selskabet.

Men prisen ser ud til at blive en del lavere end det, som Yahoo oprindeligt havde forventet.

Ifølge Wall Street Journal ventes den amerikanske telekæmpe Verizon Communications samt flere kapitalfonde at byde mellem to milliarder og tre milliarder dollar for Yahoo.

Ifølge avisen regnes Verizon for at være den mest sandsynlige vinder af bud-runden.

For blot et par måneder siden var forventningen ellers, at auktionen ville resultere i en pris på mellem fire milliarder og otte milliarder dollar.

Dog peges der på, at det er normalt op til auktioner, at de mulige bydere forsøger at neddrosle forventningerne ved at lufte, at deres bud vil blive lave.

Yahoo har meddelt, at deadline for modtagelse af bud på selskabets er i første uge af juni.

Det er ifølge Wall Street Journal dog uklart, om Yahoo vil afvikle flere budrunder eller om denne vil blive den endelige.

Ifølge avisen er også kapitalfonde som Bain Capital, Vista Equity Partners samt den tidligere Yahoo-boss Ross Levinsohn interesserede i at overtage selskabet.

Det er for analytikere og andre svært at prisfastsætte Yahoos kerneforretningen - web-forretningen - korrekt, da en stor del af værdien består af en stor aktieandel af det stærkt succesrige kinesiske selskab, Alibaba Group Holding samt Yahoo Japan.

Alene disse to asiatiske dele af Yahoo er fornylig blevet vurderet til at være mellem fire milliarder og fem milliarder dollar værd.

Mens de asiatiske dele er mange penge værd, ser det værre ud med den amerikanske del af Yahoo. Her er omsætningen i årets første kvartal eksempelvis faldet med 18 procent i forhold til det samme kvartal i fjor.

Læs også:

Dyb krise: Yahoo sætter sig selv til salg og fyrer hver sjette medarbejder

Yahoo-bestyrelse holder krisemøder: Overvejer at sælge hele internet-forretningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere