Artikel top billede

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Uber har udviklet en førerløs bil, men hvad betyder den for Ubers chauffører?

Uber har netop offentliggjort, at virksomheden er begyndt at teste selvkørende biler i den amerikanske by Pittsburg. 

De nye biler er led i et samarbejde med det amerikanske universitet Carnegie Mellon, der har til formål at udvikle en selvkørende bil.

Men Ubers chauffører frygter ikke, at de snart bliver arbejdsløse, hvis Uber i fremtiden kan sende selvkørende biler på vejene. 

Det siger Nicolai Jørgensen, der er talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark, der er den danske forening for Uber-chauffører.

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," siger han til Computerworld.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Skal være tilgængelig som rindende vand

Uber oplyser i et blogindlæg at virksomheden investerer i udviklingen selvkørende biler, fordi det i sidste ende kan føre til transportløsninger, der bliver både billigere og mere tilgængelig.

"Vores ambition er, at skabe en transportløsning, der er ligeså pålidelig som rindende vand," skriver Uber i blogindlægget.

Nicolai Jørgensen forklarer dog, at han ikke forventer, at vi vil se førerløse Uber-biler betjene kunder i Danmark i løbet af de næste mange år.

"Jeg tror ikke, at det er noget, der kommer til at ske i løbet af de næste otte til ti år. Men i sidste ende tror jeg, at det er en god udvikling. Her i Uber Partner Foreningen mener vi, at det i sidste ende er noget, der kommer os til gavn, hvis Uber er i stand til at tilbyde en bred palette af tjenester, der appellerer til så mange kunder som muligt," siger han.

Når du snakker med de andre chauffører, hvad er holdningen så til de selvkørende biler?

"Det er faktisk ikke noget, som vi taler så meget om. Jeg har talt lidt om det med nogle af vores passagerer, og der er da nogle af dem, der synes, at det lyder som en sjov ide."

"Og der er da helt sikkert også et kundesegment, der synes, at det er interessant med selvkørende biler," siger han. 

Nicolai Jørgensen forventer desuden, at der er nogle trafiksikkerheds-spørgsmål, der skal afklares før, at Uber kan få tilladelse til at anvende føreløse biler i den danske trafik.  

Læs også:
Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde  

Uber-CEO om fremtiden: Alle biler skal være Uber-biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere