Artikel top billede

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Uber har udviklet en førerløs bil, men hvad betyder den for Ubers chauffører?

Uber har netop offentliggjort, at virksomheden er begyndt at teste selvkørende biler i den amerikanske by Pittsburg. 

De nye biler er led i et samarbejde med det amerikanske universitet Carnegie Mellon, der har til formål at udvikle en selvkørende bil.

Men Ubers chauffører frygter ikke, at de snart bliver arbejdsløse, hvis Uber i fremtiden kan sende selvkørende biler på vejene. 

Det siger Nicolai Jørgensen, der er talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark, der er den danske forening for Uber-chauffører.

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," siger han til Computerworld.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Skal være tilgængelig som rindende vand

Uber oplyser i et blogindlæg at virksomheden investerer i udviklingen selvkørende biler, fordi det i sidste ende kan føre til transportløsninger, der bliver både billigere og mere tilgængelig.

"Vores ambition er, at skabe en transportløsning, der er ligeså pålidelig som rindende vand," skriver Uber i blogindlægget.

Nicolai Jørgensen forklarer dog, at han ikke forventer, at vi vil se førerløse Uber-biler betjene kunder i Danmark i løbet af de næste mange år.

"Jeg tror ikke, at det er noget, der kommer til at ske i løbet af de næste otte til ti år. Men i sidste ende tror jeg, at det er en god udvikling. Her i Uber Partner Foreningen mener vi, at det i sidste ende er noget, der kommer os til gavn, hvis Uber er i stand til at tilbyde en bred palette af tjenester, der appellerer til så mange kunder som muligt," siger han.

Når du snakker med de andre chauffører, hvad er holdningen så til de selvkørende biler?

"Det er faktisk ikke noget, som vi taler så meget om. Jeg har talt lidt om det med nogle af vores passagerer, og der er da nogle af dem, der synes, at det lyder som en sjov ide."

"Og der er da helt sikkert også et kundesegment, der synes, at det er interessant med selvkørende biler," siger han. 

Nicolai Jørgensen forventer desuden, at der er nogle trafiksikkerheds-spørgsmål, der skal afklares før, at Uber kan få tilladelse til at anvende føreløse biler i den danske trafik.  

Læs også:
Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde  

Uber-CEO om fremtiden: Alle biler skal være Uber-biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere