Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

Uber har udviklet en førerløs bil, men hvad betyder den for Ubers chauffører?

Uber har netop offentliggjort, at virksomheden er begyndt at teste selvkørende biler i den amerikanske by Pittsburg. 

De nye biler er led i et samarbejde med det amerikanske universitet Carnegie Mellon, der har til formål at udvikle en selvkørende bil.

Men Ubers chauffører frygter ikke, at de snart bliver arbejdsløse, hvis Uber i fremtiden kan sende selvkørende biler på vejene. 

Det siger Nicolai Jørgensen, der er talsmand for Uber Partner Foreningen Danmark, der er den danske forening for Uber-chauffører.

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," siger han til Computerworld.

Læs også: Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"

Skal være tilgængelig som rindende vand
Uber oplyser i et blogindlæg at virksomheden investerer i udviklingen selvkørende biler, fordi det i sidste ende kan føre til transportløsninger, der bliver både billigere og mere tilgængelig.

"Vores ambition er, at skabe en transportløsning, der er ligeså pålidelig som rindende vand," skriver Uber i blogindlægget.

Nicolai Jørgensen forklarer dog, at han ikke forventer, at vi vil se førerløse Uber-biler betjene kunder i Danmark i løbet af de næste mange år.

"Jeg tror ikke, at det er noget, der kommer til at ske i løbet af de næste otte til ti år. Men i sidste ende tror jeg, at det er en god udvikling. Her i Uber Partner Foreningen mener vi, at det i sidste ende er noget, der kommer os til gavn, hvis Uber er i stand til at tilbyde en bred palette af tjenester, der appellerer til så mange kunder som muligt," siger han.


Når du snakker med de andre chauffører, hvad er holdningen så til de selvkørende biler?

"Det er faktisk ikke noget, som vi taler så meget om. Jeg har talt lidt om det med nogle af vores passagerer, og der er da nogle af dem, der synes, at det lyder som en sjov ide."

"Og der er da helt sikkert også et kundesegment, der synes, at det er interessant med selvkørende biler," siger han. 

Nicolai Jørgensen forventer desuden, at der er nogle trafiksikkerheds-spørgsmål, der skal afklares før, at Uber kan få tilladelse til at anvende føreløse biler i den danske trafik.  

Læs også:
Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde  

Uber-CEO om fremtiden: Alle biler skal være Uber-biler

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
IT Relation fortsætter offensiv opkøbsbølge: Overtager it-sikkerheds-selskabet Improsec
Vækst-selskabet IT Relation fortsætter sin massive opkøbsbølge, der har ført til et to-ciftret antal opkøb over de seneste år. Selskabet overtager nu sikkerhedsselskabet Improsec.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.