Artikel top billede

Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Opdateret: Microsofts mobile nedtur koster nu et stort antal medarbejdere jobbet.

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Men nu koster de ringe salgstal også dyrt på de interne linjer hos Microsoft, hvor et stort antal medarbejdere mister jobbet. Det meddeler Microsoft i en netop udsendt pressemeddelelse.

I alt 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, lyder beskeden, der vel at mærke kommer, efter at Microsoft i forvejen har været ramt af store fyringsrunder i mobil-afdelingerne efter opkøbet af Nokia i 2013.

"Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering - hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme," udtaler Microsoft-topchef Satya Nadella.

"Vi vil fortsætte med at innovere på tværs af enheder og med vores cloud-services på tværs af alle mobile platforme."

Her rammer fyringerne

Det er først og fremmest i Nokias hjemland, Finland, at den nye fyringsrunde rammer - her skal op til 1.350 stillinger i Microsoft Mobile Oy nedlægges. Dertil kommer yderligere 500 stillinger globalt.

"Handlingerne, der er relateret til dagens meddelelse, ventes i det store hele at være udført ved udgangen af kalenderåret og vil være helt fuldført i juli 2017, ved udgangen af selskabets næste regnskabsår," lyder det videre fra Microsoft.

Læs også: Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Dagens melding fra Microsoft kommer under et år efter, at selskabet valgte at fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på 7,6 milliarder dollar - omkring 51 milliarder kroner - på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Også i forbindelse med den nye fyringsrunde nedskriver Microsoft værdien - denne gang med omkring 6,4 milliarder kroner.

Er det ved at være slut?

Den seneste Gartner-opgørelse over det globale salg af smartphones viste, at Windows-telefonerne i første kvartal 2016 fyldte blot 0,7 procent af det globale marked.

Der er ikke kun tale om et dramatisk fald i markedsandelen for Microsoft, men også i antal solgte smartphones.

Hvor der i første kvartal 2015 blev solgt 8,2 millioner Windows-smartphones på globalt plan, faldt det i første kvartal i år til 2,4 millioner smartphones. 

Læs også: Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af

Gartner-analytiker Anshul Gupta udtalte i den forbindelse til Computerworld, at Microsoft får svært ved at sikre en meningsfuld position på markedet.

"Vi ser ikke rigtig, at Microsoft vil hente markedsandele på smartphone-markedet i de kommende år," udtalte Anshul Gupta til Computerworld.  

"Hvis du skal have en meningsfuld markedsandel, vil det sige over fire-fem procent, og for at få det, skal du have fat i forbrugerne."

"Jeg ser, at Windows som et smartphone-økosystem mister tiltrækningskraften i forbrugersegmentet," lød konklusionen fra Gartner-analytikeren.

Læs også:

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere