Artikel top billede

Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Opdateret: Microsofts mobile nedtur koster nu et stort antal medarbejdere jobbet.

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Men nu koster de ringe salgstal også dyrt på de interne linjer hos Microsoft, hvor et stort antal medarbejdere mister jobbet. Det meddeler Microsoft i en netop udsendt pressemeddelelse.

I alt 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, lyder beskeden, der vel at mærke kommer, efter at Microsoft i forvejen har været ramt af store fyringsrunder i mobil-afdelingerne efter opkøbet af Nokia i 2013.

"Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering - hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme," udtaler Microsoft-topchef Satya Nadella.

"Vi vil fortsætte med at innovere på tværs af enheder og med vores cloud-services på tværs af alle mobile platforme."

Her rammer fyringerne

Det er først og fremmest i Nokias hjemland, Finland, at den nye fyringsrunde rammer - her skal op til 1.350 stillinger i Microsoft Mobile Oy nedlægges. Dertil kommer yderligere 500 stillinger globalt.

"Handlingerne, der er relateret til dagens meddelelse, ventes i det store hele at være udført ved udgangen af kalenderåret og vil være helt fuldført i juli 2017, ved udgangen af selskabets næste regnskabsår," lyder det videre fra Microsoft.

Læs også: Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Dagens melding fra Microsoft kommer under et år efter, at selskabet valgte at fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på 7,6 milliarder dollar - omkring 51 milliarder kroner - på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Også i forbindelse med den nye fyringsrunde nedskriver Microsoft værdien - denne gang med omkring 6,4 milliarder kroner.

Er det ved at være slut?

Den seneste Gartner-opgørelse over det globale salg af smartphones viste, at Windows-telefonerne i første kvartal 2016 fyldte blot 0,7 procent af det globale marked.

Der er ikke kun tale om et dramatisk fald i markedsandelen for Microsoft, men også i antal solgte smartphones.

Hvor der i første kvartal 2015 blev solgt 8,2 millioner Windows-smartphones på globalt plan, faldt det i første kvartal i år til 2,4 millioner smartphones. 

Læs også: Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af

Gartner-analytiker Anshul Gupta udtalte i den forbindelse til Computerworld, at Microsoft får svært ved at sikre en meningsfuld position på markedet.

"Vi ser ikke rigtig, at Microsoft vil hente markedsandele på smartphone-markedet i de kommende år," udtalte Anshul Gupta til Computerworld.  

"Hvis du skal have en meningsfuld markedsandel, vil det sige over fire-fem procent, og for at få det, skal du have fat i forbrugerne."

"Jeg ser, at Windows som et smartphone-økosystem mister tiltrækningskraften i forbrugersegmentet," lød konklusionen fra Gartner-analytikeren.

Læs også:

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere