Artikel top billede

Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google

Google har nu rettens ord for, at Oracle ikke har noget at komme efter. Oracle raser, at kampen om Java-API'er i Android fortsætter.

Google har nu rettens ord for, at søgegigantens brug af Java-API'er var inden for rammerne af såkaldt "fair use". En jury i San Francisco besluttede torsdag, at Google ikke havde krænket Oracles ophavsret. Det skriver The Register.  

Det betyder blandt andet, at Google slipper for at betale op mod 60 milliarder kroner i erstatning til Oracle, der fik ejerskab over Java med købet af Sun Microsystems i 2010. 

Anker med det samme

Google har reageret positivt på dommen, som firmaet betegner som en styrkelse af både sit eget Android-miljø og for Java-programmører generelt. 

Ikke overraskende har Oracle's advokater ikke armene over hovedet af glæde og truer med et anke sagen.

"Vi mener at Google udviklede Android ved ulovligt at kopiere grundlæggende Java-teknologi, for at haste ind på mobilmarkedet. Vi mener, at der er indtil flere årsager til at anke dommen," udtalte Oracle's advokat Dorian Daley til The Register.

Advaret på forhånd

Dorian Daley må have en særligt bitter smag i  munden, eftersom en dommer i april direkte advarede imod at gå i retten med sagen.

Advarslen kom under en høring, som netop skulle hjælpe kamphanerne til at finde en fredelig løsning.

"Når den retssag er slut, vil en af jer gå ud af retssalen med armen om jeres klient og prøve at forklare, hvorfor I tabte," lød de formanende ord fra dommer William Alsup den gang. 

Læs også: Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere