Artikel top billede

Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google

Google har nu rettens ord for, at Oracle ikke har noget at komme efter. Oracle raser, at kampen om Java-API'er i Android fortsætter.

Google har nu rettens ord for, at søgegigantens brug af Java-API'er var inden for rammerne af såkaldt "fair use". En jury i San Francisco besluttede torsdag, at Google ikke havde krænket Oracles ophavsret. Det skriver The Register.  

Det betyder blandt andet, at Google slipper for at betale op mod 60 milliarder kroner i erstatning til Oracle, der fik ejerskab over Java med købet af Sun Microsystems i 2010. 

Anker med det samme

Google har reageret positivt på dommen, som firmaet betegner som en styrkelse af både sit eget Android-miljø og for Java-programmører generelt. 

Ikke overraskende har Oracle's advokater ikke armene over hovedet af glæde og truer med et anke sagen.

"Vi mener at Google udviklede Android ved ulovligt at kopiere grundlæggende Java-teknologi, for at haste ind på mobilmarkedet. Vi mener, at der er indtil flere årsager til at anke dommen," udtalte Oracle's advokat Dorian Daley til The Register.

Advaret på forhånd

Dorian Daley må have en særligt bitter smag i  munden, eftersom en dommer i april direkte advarede imod at gå i retten med sagen.

Advarslen kom under en høring, som netop skulle hjælpe kamphanerne til at finde en fredelig løsning.

"Når den retssag er slut, vil en af jer gå ud af retssalen med armen om jeres klient og prøve at forklare, hvorfor I tabte," lød de formanende ord fra dommer William Alsup den gang. 

Læs også: Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere