Artikel top billede

Bestyrelsesformand i Topsil: Det kommer salget til 355 millioner kroner til at betyde

Topsil er netop solgt for 355 millioner kroner. Se reaktionen fra selskabets bestyrelsesformand her.

Den danske silicium-producent Topsil er netop blevet solgt til virksomheden GlobalWafers for et beløb på 355 millioner danske kroner. 

Det sker efter en intens budkrig. 

Topsil stod i første omgang til at blive solgt til GlobalWafers for 320 millioner kroner, men så indløb et bud på 335 millioner kroner fra virksomheden National Silicon Industry Group.

Det betød, at GlobalWafers tilbud blev forkastet, men efter en budkrig er det nu alligevel endt med, at Topsil sælges til GlobalWafers - nu for 355 millioner danske kroner.

Læs også: Efter budkrig: Danske Topsil solgt for 355 millioner kroner - får ny ejer og nyt navn

Generalforsamlingen er netop blevet afsluttet, og her er det således blevet besluttet at acceptere det nye tilbud.

Det er ligeledes blevet vedtaget at ændre selskabetsnavn til Cemas A/S.

Med salget skiller Topsil sig af alle sine produktionsfaciliteter, og tilbage er derfor kun nogle ejendomsbesiddelser i Polen, som ligeledes skal afhændes over de kommende år.

Jens Borelli-Kjær, hvad er det for en følelse, du som bestyrelsesformand i Topsil sidder tilbage med nu, hvor salget er faldet på plads?

"Det er tilfredshed. "Og så har jeg behov for at få mine løbesko på og komme ud og få noget frisk luft."

Er det alene prisen, der har været afgørende for hvem der endte med at købe Topsil, eller har der været andre faktorer i spil?

"Det er prisen, og så har vi i bestyrelsens anbefaling vægtet, at der skulle være en deal-sikkerhed til stede. Det er sikkerheden for, at vi rent faktisk har en aftale, når vi siger ja til det her."

Hvad betyder den nye aftale for selskabet Topsil, som vi kender det i dag?

"Det betyder, at Topsil kommer ind i en familie af andre ligesindede og bliver en del af GlobalWafers, som er meget succesrig, taiwanesisk ejet gruppe, som har produktion og salg i Japan, Kina, Taiwan og andre steder i verden."

"Vi kender i forvejen selskabet rigtigt godt, for GlobalWafers er både kunde og leverandør til os i dag - og vi har haft et langvarigt samarbejde på en masse fronter - ligesom vi også har med NSIG, der var den alternative byder."

"Og så betyder det selvfølgelig en masse synergier ved, at man kan begynde at købe ind sammen og producere sammen og så videre."

"I praksis er det jo den nye ejer, der skal bestemme, hvad der skal ske med bygningen, der står Topsil på, men jeg ville da blive overrasket, hvis de gav 355 millioner for en spritny fabrik for at begynde at pille den ned." 

Hvad vil der ske med de danske arbejdspladser i Topsil?

"Jeg kan måske bedst svare på det sådan her: Da vi byggede den nye fabrik, kiggede vi på mulighederne for at bygge i Danmark og for at bygge i Polen, hvor vi i forvejen havde produktion."
 
"Det er en kendt sag, at timelønninger og en masse andre omkostninger er en hel del lavere i Polen, men vi valgte ikke at gøre det, fordi hele kompetencen og al ekspertisen på det her område ligger i Frederikssund. Det er ikke sådan noget, man lige kan flytte."

Læs også:

Efter budkrig: Danske Topsil solgt for 355 millioner kroner - får ny ejer og nyt navn

Topsil efter frasalg af hovedforretningen: Vi har fået en rigtig god pris - aktionær ikke enig

Danske Topsil sælger hele it-forretningen for 320 millioner: Fortsætter som ejendomsselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere