Artikel top billede

(Foto: Jesper Voldgaard / Jesper Voldgaard)

Bestyrelsesformand i Topsil: Det kommer salget til 355 millioner kroner til at betyde

Topsil er netop solgt for 355 millioner kroner. Se reaktionen fra selskabets bestyrelsesformand her.

Den danske silicium-producent Topsil er netop blevet solgt til virksomheden GlobalWafers for et beløb på 355 millioner danske kroner. 

Det sker efter en intens budkrig. 

Topsil stod i første omgang til at blive solgt til GlobalWafers for 320 millioner kroner, men så indløb et bud på 335 millioner kroner fra virksomheden National Silicon Industry Group.

Det betød, at GlobalWafers tilbud blev forkastet, men efter en budkrig er det nu alligevel endt med, at Topsil sælges til GlobalWafers - nu for 355 millioner danske kroner.

Læs også: Efter budkrig: Danske Topsil solgt for 355 millioner kroner - får ny ejer og nyt navn

Generalforsamlingen er netop blevet afsluttet, og her er det således blevet besluttet at acceptere det nye tilbud.

Det er ligeledes blevet vedtaget at ændre selskabetsnavn til Cemas A/S.

Med salget skiller Topsil sig af alle sine produktionsfaciliteter, og tilbage er derfor kun nogle ejendomsbesiddelser i Polen, som ligeledes skal afhændes over de kommende år.

Jens Borelli-Kjær, hvad er det for en følelse, du som bestyrelsesformand i Topsil sidder tilbage med nu, hvor salget er faldet på plads?

"Det er tilfredshed. "Og så har jeg behov for at få mine løbesko på og komme ud og få noget frisk luft."

Er det alene prisen, der har været afgørende for hvem der endte med at købe Topsil, eller har der været andre faktorer i spil?

"Det er prisen, og så har vi i bestyrelsens anbefaling vægtet, at der skulle være en deal-sikkerhed til stede. Det er sikkerheden for, at vi rent faktisk har en aftale, når vi siger ja til det her."

Hvad betyder den nye aftale for selskabet Topsil, som vi kender det i dag?

"Det betyder, at Topsil kommer ind i en familie af andre ligesindede og bliver en del af GlobalWafers, som er meget succesrig, taiwanesisk ejet gruppe, som har produktion og salg i Japan, Kina, Taiwan og andre steder i verden."

"Vi kender i forvejen selskabet rigtigt godt, for GlobalWafers er både kunde og leverandør til os i dag - og vi har haft et langvarigt samarbejde på en masse fronter - ligesom vi også har med NSIG, der var den alternative byder."

"Og så betyder det selvfølgelig en masse synergier ved, at man kan begynde at købe ind sammen og producere sammen og så videre."

"I praksis er det jo den nye ejer, der skal bestemme, hvad der skal ske med bygningen, der står Topsil på, men jeg ville da blive overrasket, hvis de gav 355 millioner for en spritny fabrik for at begynde at pille den ned." 

Hvad vil der ske med de danske arbejdspladser i Topsil?

"Jeg kan måske bedst svare på det sådan her: Da vi byggede den nye fabrik, kiggede vi på mulighederne for at bygge i Danmark og for at bygge i Polen, hvor vi i forvejen havde produktion."
 
"Det er en kendt sag, at timelønninger og en masse andre omkostninger er en hel del lavere i Polen, men vi valgte ikke at gøre det, fordi hele kompetencen og al ekspertisen på det her område ligger i Frederikssund. Det er ikke sådan noget, man lige kan flytte."

Læs også:

Efter budkrig: Danske Topsil solgt for 355 millioner kroner - får ny ejer og nyt navn

Topsil efter frasalg af hovedforretningen: Vi har fået en rigtig god pris - aktionær ikke enig

Danske Topsil sælger hele it-forretningen for 320 millioner: Fortsætter som ejendomsselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere