Artikel top billede

Afsløring: Vi deler artikler på de sociale medier - men har ikke selv læst dem

En stor del af internetbrugerne deler links uden selv at læse artiklerne først.

Måske har du også spekuleret over, om din "ven" på Facebook rent faktisk selv har læst den artikel, han deler.

Nu viser forskning, at det har han højst sandsynlig ikke.

Et amerikansk/fransk studie viser, at 59 procent af alle links delt på sociale medier aldrig er blevet klikket på - altså at seks ud af 10 deler links uden at lave læst artiklerne selv først.

Det skriver Washington Post.

Vil hellere dele end læse

Undersøgelsen blev foretaget på Twitter over en måned, men kan stadig trækkes over på Facebook, danskernes foretrukne sociale medie.

Undersøgelsen viser også, at de "tomme" delinger er med til at definere, hvad der cirkulerer som dagens nyheder, og hvad der bliver glemt i den blå masse kaldet Newsfeed.

Tankeløse delinger har altså en stor effekt på vores politiske og kulturelle dannelse.

"Folk er mere villige til at dele en artikel end til at læse den. Det er typisk for den moderne informationsforbruger: Vi danner en holdning baseret på et resume, eller et resume af resumeer (kun at læse overskrifter), uden at gå i dybden," udtalte medforfatter Arnaud Legout fra det franske nationalinstitut i en meddelelse i forbindelse med resultatet.

Delte vrøvletekst

Kort fortalt: Virale nyheder går måske viralt og bliver delt, liket og kommenteret i stor stil - men det er ikke det samme som, at folk rent faktisk læser nyheden.

Et satirisk, amerikansk medie, Science Post, lavede tidligere på måneden en post med overskriften, "Studie: 70 procent af Facebook-brugere vil kun læse overskriften, før de kommenterer."

Artiklen blev delt 46.000 gange, men indeholdt intet andet end en blok af "Lorem Ipsum"-fyldtekst - altså intet reelt indhold.

Læs også: Når de sociale medier går helt amok: Sådan overlever du en shitstorm på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere