Artikel top billede

Afsløring: Vi deler artikler på de sociale medier - men har ikke selv læst dem

En stor del af internetbrugerne deler links uden selv at læse artiklerne først.

Måske har du også spekuleret over, om din "ven" på Facebook rent faktisk selv har læst den artikel, han deler.

Nu viser forskning, at det har han højst sandsynlig ikke.

Et amerikansk/fransk studie viser, at 59 procent af alle links delt på sociale medier aldrig er blevet klikket på - altså at seks ud af 10 deler links uden at lave læst artiklerne selv først.

Det skriver Washington Post.

Vil hellere dele end læse

Undersøgelsen blev foretaget på Twitter over en måned, men kan stadig trækkes over på Facebook, danskernes foretrukne sociale medie.

Undersøgelsen viser også, at de "tomme" delinger er med til at definere, hvad der cirkulerer som dagens nyheder, og hvad der bliver glemt i den blå masse kaldet Newsfeed.

Tankeløse delinger har altså en stor effekt på vores politiske og kulturelle dannelse.

"Folk er mere villige til at dele en artikel end til at læse den. Det er typisk for den moderne informationsforbruger: Vi danner en holdning baseret på et resume, eller et resume af resumeer (kun at læse overskrifter), uden at gå i dybden," udtalte medforfatter Arnaud Legout fra det franske nationalinstitut i en meddelelse i forbindelse med resultatet.

Delte vrøvletekst

Kort fortalt: Virale nyheder går måske viralt og bliver delt, liket og kommenteret i stor stil - men det er ikke det samme som, at folk rent faktisk læser nyheden.

Et satirisk, amerikansk medie, Science Post, lavede tidligere på måneden en post med overskriften, "Studie: 70 procent af Facebook-brugere vil kun læse overskriften, før de kommenterer."

Artiklen blev delt 46.000 gange, men indeholdt intet andet end en blok af "Lorem Ipsum"-fyldtekst - altså intet reelt indhold.

Læs også: Når de sociale medier går helt amok: Sådan overlever du en shitstorm på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere