Artikel top billede

I dag stemmer briterne: Britisk exit fra EU kan ramme dansk it-branche

Briterne stemmer i disse timer om, hvorvidt Storbritannien fremover skal være med i EU eller om landet skal melde sig ud. En exit vil få konsekvenser for den danske it-branche.

Briterne stemmer i dag om en af de vigtigste beslutninger for Storbritannien i mange år: Skal Storbritannien melde sig ud af EU? Eller fortsat være en del af det europæiske fællesskab?

Argumenterne har i de seneste måneder bølget frem og tilbage. På den ene side taler mange briter for en exit, der kan føre til mere selvstændighed og mindre afhængighed af EU's beslutninger for den tidligere stormagt.

På den anden side kan en exit føre til et sammenbrud for hele EU.

Og erhvervslivet taler enstemmigt imod en exit, som kan ramme forretninger, samarbejde og samhandel ret dramatisk, lyder bekymringen.

Fri bevægelighed eller ej?

Det gælder også herhjemme, hvor den danske it-branche er bekymret over konsekvenserne, hvis Storbritannien - der er en af EU's helt store magter - skulle melde sig ud.

"Hvis briterne vælge at forlade EU vil det betyde en periode med stor usikkerhed for danske it-virksomheder, " sagde Adam Lebech, der er branchedirektør for erhvervsorganisationen DI Digital, til Computerworld fornylig.

Ifølge ham er det helt centralt, at vi har et indre marked med fri bevægelighed.

"Hvor vi kan rekruttere it-specialister på tværs af alle EU-lande. Det er en kæmpe fordel for danske såvel som britiske virksomheder," sagde Adam Lebech til os.

Det kan du læse mere om her: Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche.

Storbritannien er sammen med Tyskland, Sverige, Norge og Finland blandt de vigtigste eksportmarkeder for danske it-virksomheder, som ifølge Danmark Statistik solgte tjenesteydelser for knap 2,1 milliarder kroner til Storbritannien i 2014.

Også store amerikanske it-virksomheder har været ude og lufte deres bekymringer.

Det gælder Microsoft, IBM, Cisco og Hewlett-Packard Enterprise, der mener, at medlemskab af EU gør et land til et 'mere attraktivt sted at gøre forretning."

IBM, Cisco, BT Group, Vodafone, General Electric og mere end hundrede andre virksomheder har tidligere i et åbent brev til briterne argumenteret for, at en udmelding af EU vil skade landet.

"Virksomheder har brug for ubegrænset adgang til det europæiske marked for at kunne understøtte vækst, investeringer og jobskabelse. Vi mener, at en exit fra EU vil skade investeringer og true jobs. Britannien vil være stærkere, sikrere og i en bedre position ved at forblive i EU," hedder det i det fælles brev.

Læs også: Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere