Artikel top billede

I dag stemmer briterne: Britisk exit fra EU kan ramme dansk it-branche

Briterne stemmer i disse timer om, hvorvidt Storbritannien fremover skal være med i EU eller om landet skal melde sig ud. En exit vil få konsekvenser for den danske it-branche.

Briterne stemmer i dag om en af de vigtigste beslutninger for Storbritannien i mange år: Skal Storbritannien melde sig ud af EU? Eller fortsat være en del af det europæiske fællesskab?

Argumenterne har i de seneste måneder bølget frem og tilbage. På den ene side taler mange briter for en exit, der kan føre til mere selvstændighed og mindre afhængighed af EU's beslutninger for den tidligere stormagt.

På den anden side kan en exit føre til et sammenbrud for hele EU.

Og erhvervslivet taler enstemmigt imod en exit, som kan ramme forretninger, samarbejde og samhandel ret dramatisk, lyder bekymringen.

Fri bevægelighed eller ej?

Det gælder også herhjemme, hvor den danske it-branche er bekymret over konsekvenserne, hvis Storbritannien - der er en af EU's helt store magter - skulle melde sig ud.

"Hvis briterne vælge at forlade EU vil det betyde en periode med stor usikkerhed for danske it-virksomheder, " sagde Adam Lebech, der er branchedirektør for erhvervsorganisationen DI Digital, til Computerworld fornylig.

Ifølge ham er det helt centralt, at vi har et indre marked med fri bevægelighed.

"Hvor vi kan rekruttere it-specialister på tværs af alle EU-lande. Det er en kæmpe fordel for danske såvel som britiske virksomheder," sagde Adam Lebech til os.

Det kan du læse mere om her: Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche.

Storbritannien er sammen med Tyskland, Sverige, Norge og Finland blandt de vigtigste eksportmarkeder for danske it-virksomheder, som ifølge Danmark Statistik solgte tjenesteydelser for knap 2,1 milliarder kroner til Storbritannien i 2014.

Også store amerikanske it-virksomheder har været ude og lufte deres bekymringer.

Det gælder Microsoft, IBM, Cisco og Hewlett-Packard Enterprise, der mener, at medlemskab af EU gør et land til et 'mere attraktivt sted at gøre forretning."

IBM, Cisco, BT Group, Vodafone, General Electric og mere end hundrede andre virksomheder har tidligere i et åbent brev til briterne argumenteret for, at en udmelding af EU vil skade landet.

"Virksomheder har brug for ubegrænset adgang til det europæiske marked for at kunne understøtte vækst, investeringer og jobskabelse. Vi mener, at en exit fra EU vil skade investeringer og true jobs. Britannien vil være stærkere, sikrere og i en bedre position ved at forblive i EU," hedder det i det fælles brev.

Læs også: Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere