Fortalt til: Joachim Kühlmann Selliken

Mennesker i IT

Udgivet 18. juli 2016 kl. 15.29
Jeg blev født med en loddekolbe i hånden, og jeg har rodet med teknik lige siden.

Som barn ombyggede jeg en gammel båndoptager, så den fik en mikrofon. Så listede jeg den ud af mit vindue og hen til min søsters vindueskarm for at prøve den.

Der var ikke nogen ond vilje i det. Jeg ville bare se, om den virkede.

Hun var måske 12 år gammel og sad og talte meget hemmeligt med en af sine veninder.

Det havde jeg slet ikke skænket en tanke. Så jeg blev meget overrasket over hendes reaktion, da jeg viste hende, hvad jeg havde bygget.

Hun blev stik tosset på mig, så jeg lærte, at aflytning er ret problematisk.

Min far satte foden ned, da jeg byggede en sender, som forstyrrede radio- og tv-signaler i en radius på over 100 meter. Far var politimand, og det kunne han ikke være med til. 

Men det var OK, at jeg programmerede min Commodore 64, så den kunne styre alle strømstik på mit værelse og åbne og lukke en slå på døren.

Dengang var det jo meget lettere at begynde på programmering. Man kunne tilgå systemet helt ned i roden. I dag er en computer jo næsten en black box, så det er sværere at komme i gang
Steen Garbers Enevoldsen, udviklingschef for netafdelingen hos Fullrate

Flere mennesker i IT Om mennesker i itComputerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.