Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT

Udgivet 13. juli 2016 kl. 12.45
For fem års tid siden var jeg projektleder i et statsligt it-projekt i Østeuropa, hvor arkitektur-specialister og forskellige konsulenter var fløjet ind fra en masse forskellige lande.

Projektet havde høj prioritet, for hvis vi håndterede det godt, kunne vi få kontrakter med andre stater.

Jeg var den eneste kvinde i projektgruppen, og undervejs gik bølgerne rigtig højt med en masse diskussioner uden filter om de forskellige løsningsmodeller, hvor folk bankede i bordet, og det hele var ret skørt.

En aften jeg kom ind i projektrummet, stoppede alle diskussionerne.

Folkene i it-projektet bad mig om at holde mig for ørerne, bare fordi jeg var kvinde. Det ville jeg ikke finde mig i. Jeg sagde til dem, at de blev nødt til at acceptere, at jeg var deres leder og give mig deres feedback åbent og ærligt.

Men hver gang jeg kom ind i projektrummet, blev folk mere stille.

Til sidst blev jeg nødt til at uddele en artikel fra Harvard Business School med titlen "What makes a team smarter. More women". Her bliver det nemlig understreget, at kvinder i it-projektgrupper gør hele gruppen og dermed projektet bedre.

Til sidst afleverede vi et rigtig godt projekt, og jeg har efterfølgende holdt mange foredrag om, at der skal flere kvinder ind i it-branchen, fordi så bliver projekterne bare bedre.
Khayala Eylazova, senior business development & strategy manager, Microsoft Financing International

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.