Artikel top billede

Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT
Udgivet 13. juli 2016 kl. 12.45

For fem års tid siden var jeg projektleder i et statsligt it-projekt i Østeuropa, hvor arkitektur-specialister og forskellige konsulenter var fløjet ind fra en masse forskellige lande.

Projektet havde høj prioritet, for hvis vi håndterede det godt, kunne vi få kontrakter med andre stater.

Jeg var den eneste kvinde i projektgruppen, og undervejs gik bølgerne rigtig højt med en masse diskussioner uden filter om de forskellige løsningsmodeller, hvor folk bankede i bordet, og det hele var ret skørt.

En aften jeg kom ind i projektrummet, stoppede alle diskussionerne.

Folkene i it-projektet bad mig om at holde mig for ørerne, bare fordi jeg var kvinde. Det ville jeg ikke finde mig i. Jeg sagde til dem, at de blev nødt til at acceptere, at jeg var deres leder og give mig deres feedback åbent og ærligt.

Men hver gang jeg kom ind i projektrummet, blev folk mere stille.

Til sidst blev jeg nødt til at uddele en artikel fra Harvard Business School med titlen "What makes a team smarter. More women". Her bliver det nemlig understreget, at kvinder i it-projektgrupper gør hele gruppen og dermed projektet bedre.

Til sidst afleverede vi et rigtig godt projekt, og jeg har efterfølgende holdt mange foredrag om, at der skal flere kvinder ind i it-branchen, fordi så bliver projekterne bare bedre.

Khayala Eylazova, senior business development & strategy manager, Microsoft Financing International


Flere mennesker i IT Om mennesker i it