Artikel top billede

Finansmedie: Google bliver ramt af ny EU-sag i dag

Google kan se frem til endnu flere sager i EU, når EU Kommissionen senere i dag fremlægger flere anklager om misbrug af søgegigantens dominerende position på annoncemarkedet. Det skriver en amerikansk finans avis

En ulykke kommer sjældent alene.

Det er nok ved at være mottoet i Googles juridiske afdeling, som i årevis har slidt med retssager om misbrug af Googles dominerende position overfor app-udviklere og på det ekstremt lukrative reklamemarked.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google

Nu er der så endnu en sag på vej, skriver den amerikanske finans avis, The Wall Street Journal.

Ifølge avisen vil EU-Kommissionen torsdag aflevere en såkaldt Statement of Objection (SO), der er sammenligneligt med et anklageskrift. 

Ifølge avisens kilder vil SO'en dreje sig om Googles kontraktbetingelser for annoncører ligesom der vil komme en yderligere SO med fokus på regelbrud i forbindelse med Googles sammenligningsservice for e-handlende.

Sagen har været under optræk i et stykke tid, og allerede for flere måneder siden udbad EU-kommissionen en række organisationer, som har klaget over Google, om at levere "rene" versioner af deres klageskrifter.
Det vil sige versioner, som kan deles med andre parter (læs, Google) uden tab af fortrolige informationer.

Læs mere her: Her er anklagerne imod Google - Skader kunderne og kvæler udviklingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere