Artikel top billede

Finansmedie: Google bliver ramt af ny EU-sag i dag

Google kan se frem til endnu flere sager i EU, når EU Kommissionen senere i dag fremlægger flere anklager om misbrug af søgegigantens dominerende position på annoncemarkedet. Det skriver en amerikansk finans avis

En ulykke kommer sjældent alene.

Det er nok ved at være mottoet i Googles juridiske afdeling, som i årevis har slidt med retssager om misbrug af Googles dominerende position overfor app-udviklere og på det ekstremt lukrative reklamemarked.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google

Nu er der så endnu en sag på vej, skriver den amerikanske finans avis, The Wall Street Journal.

Ifølge avisen vil EU-Kommissionen torsdag aflevere en såkaldt Statement of Objection (SO), der er sammenligneligt med et anklageskrift. 

Ifølge avisens kilder vil SO'en dreje sig om Googles kontraktbetingelser for annoncører ligesom der vil komme en yderligere SO med fokus på regelbrud i forbindelse med Googles sammenligningsservice for e-handlende.

Sagen har været under optræk i et stykke tid, og allerede for flere måneder siden udbad EU-kommissionen en række organisationer, som har klaget over Google, om at levere "rene" versioner af deres klageskrifter.
Det vil sige versioner, som kan deles med andre parter (læs, Google) uden tab af fortrolige informationer.

Læs mere her: Her er anklagerne imod Google - Skader kunderne og kvæler udviklingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere