Artikel top billede

EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager skyder med skarpt imod Google.

Her er anklagerne imod Google - Skader kunderne og kvæler udviklingen

Google skader både sine kunder og den teknologiske udvikling med sine ufine forretningsmetoder. Så hårde er anklagerne fra EU-Kommissionen i to nye kæmpesager.

Google misbruger sin dominerende position på søge- og reklamemarkedet til at give sine egne tjenester en uretfærdig fordel frem for konkurrenter.
Det er essensen af den ene af de såkaldte Statements  of Objection (SO), som EU-kommissionen har afleveret til Google i dag.

Kommissionen anklager blandt andet Google for at bryde EU's regler ved at tvinge en række kunder til at afvise reklamer fra søgefirmaets konkurrenter.

Men anklagerne fortsætter, og selvom det kan lyde tørt, er der tale om alvorlige brud på EU's regelsæt. Det understreger konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

"Google har ikke ret til at hindre andre firmaer i at konkurrere og innovere. I dag har vi styrket vores sag om, at Google har favoriseret dets egen sammenligningstjeneste for e-handel i dets søgeresultater," udtaler kommissæren.

Det handler sagen om

De mange anklagepunkter har et fælles udgangspunkt. Nemlig at Google har forhindret reel konkurrence.
 
Blandt andet mener EU-Kommissionen, at Google systematisk har favoriseret sin egen sammenlignings-tjeneste for e-handlende.

"Kommissionen er bekymret over, at brugere ikke nødvendigvis ser de mest relevante resultater på deres søgninger - det er til skade for forbrugerne og kvæler innovation," slår kommissionen fast i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen er også utilfreds med en række krav, som Google i løbet af de seneste 10 år har stillet til kunder.

Google har blandt andet krævet:

  • at hjemmesider, der viste målrettede reklamer ved hjælp af Google, ikke måtte vise målrettede reklamer via andre firmaers løsninger.
  • At få de mest fremtrædende reklamepladser på kundernes hjemmesider, og at konkurrerende reklamefirmaer ikke måtte vise målrettede reklamer ved siden Googles reklamepladser.
  • At Google skulle godkende ændringer i visningen af reklamer fra konkurrerende reklameselskaber
Google mener selv, at det tværtimod har haft en positiv effekt på konkurrencesituationen.

"Vi mener, at vores innovationer og produktforbedringer har øget valgmulighederne for europæiske forbrugere og fremmer konkurrencen. Vi kigger nærmere på Kommissionens reviderede sager og giver et detaljeret svar i de kommende uger," lyder udmeldingen fra søgefirmaet

Google har nu op til 10 uger til at svare på anklagerne.

Læs også: EU åbner stor Android-sag mod Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere