Artikel top billede

EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager skyder med skarpt imod Google.

Her er anklagerne imod Google - Skader kunderne og kvæler udviklingen

Google skader både sine kunder og den teknologiske udvikling med sine ufine forretningsmetoder. Så hårde er anklagerne fra EU-Kommissionen i to nye kæmpesager.

Google misbruger sin dominerende position på søge- og reklamemarkedet til at give sine egne tjenester en uretfærdig fordel frem for konkurrenter.
Det er essensen af den ene af de såkaldte Statements  of Objection (SO), som EU-kommissionen har afleveret til Google i dag.

Kommissionen anklager blandt andet Google for at bryde EU's regler ved at tvinge en række kunder til at afvise reklamer fra søgefirmaets konkurrenter.

Men anklagerne fortsætter, og selvom det kan lyde tørt, er der tale om alvorlige brud på EU's regelsæt. Det understreger konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

"Google har ikke ret til at hindre andre firmaer i at konkurrere og innovere. I dag har vi styrket vores sag om, at Google har favoriseret dets egen sammenligningstjeneste for e-handel i dets søgeresultater," udtaler kommissæren.

Det handler sagen om

De mange anklagepunkter har et fælles udgangspunkt. Nemlig at Google har forhindret reel konkurrence.
 
Blandt andet mener EU-Kommissionen, at Google systematisk har favoriseret sin egen sammenlignings-tjeneste for e-handlende.

"Kommissionen er bekymret over, at brugere ikke nødvendigvis ser de mest relevante resultater på deres søgninger - det er til skade for forbrugerne og kvæler innovation," slår kommissionen fast i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen er også utilfreds med en række krav, som Google i løbet af de seneste 10 år har stillet til kunder.

Google har blandt andet krævet:

  • at hjemmesider, der viste målrettede reklamer ved hjælp af Google, ikke måtte vise målrettede reklamer via andre firmaers løsninger.
  • At få de mest fremtrædende reklamepladser på kundernes hjemmesider, og at konkurrerende reklamefirmaer ikke måtte vise målrettede reklamer ved siden Googles reklamepladser.
  • At Google skulle godkende ændringer i visningen af reklamer fra konkurrerende reklameselskaber
Google mener selv, at det tværtimod har haft en positiv effekt på konkurrencesituationen.

"Vi mener, at vores innovationer og produktforbedringer har øget valgmulighederne for europæiske forbrugere og fremmer konkurrencen. Vi kigger nærmere på Kommissionens reviderede sager og giver et detaljeret svar i de kommende uger," lyder udmeldingen fra søgefirmaet

Google har nu op til 10 uger til at svare på anklagerne.

Læs også: EU åbner stor Android-sag mod Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere