Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea fortsætter sit vokseværk - men har svært ved at tjene penge

Efter et år præget af den store bestikkelsessag, er it-giganten Ateas danske forretning på vej tilbage i topform med kraftig vækst i omsætningen. Men det kniber med at tjene penge.

It-giganten Ateas danske forretning er for alvor ved at komme til hægterne igen efter et år, hvor den store bestikkelsessag i blandt andet Region Sjælland har givet alvorlige økonomiske ridser i lakken.

Atea offentliggjorde torsdag sit regnskab for 2. kvartal, og her fremgår det, at den danske afdeling stille og roligt er ved at finde sit momentum efter det seneste års uro.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor er omsætningen steget med 27 procent til 1,9 milliarder kroner mod 1,5 milliarder i fjor. Samtidig stiger indtjeningen (EBITDA) til godt 45 millioner kroner. Det er en fremgang på næsten 50 procent i forhold til sidste års lavpunkt, hvor anklagerne om bestikkelse gik hårdt ud over forretningen på grund af annullerede og udsatte ordrer.

En stor del af den danske vækst kommer fra øget salg af software på en række store offentlige indkøbsaftaler, som Atea har vundet over det sidste halve år. Aftalerne har boostet salget af software kraftigt, men lave marginer på produkterne har samtidig lagt en dæmper på indtjeningen, som på softwaremarkedet er halveret siden i fjor.

Læs mere her: Atea rydder bordet igen: Vinder kæmpe software-udbud i staten

Omsætningen på hardware steg med 15 procent, og her er indtjeningen oppe på godt ti procent, mens salget af services står i stampe.

Samtidig med det øgede salg har Atea i Danmark skåret kraftigt i omkostningerne, hvilket også slår igennem på antallet af ansatte, som over det sidste år er skåret ned fra 1592 til 1557 ansatte.

Satser på kundernes tillid

Ateas danske direktør Morten Felding siger, at han er tilfreds med kvartalsresultatet, som er et stykke over det forventede. Det ser han som udtryk for kundernes opbakning og tillid til Atea.

"Vi har fokus på at drive en sund forretning, som kunderne kan have tillid til. Vores altoverskyggende mål er at være den mest attraktive partner for vores kunder, og jeg er stolt over at se Ateas medarbejdere levere på den målsætning hver eneste dag," siger Morten Felding.

For hele Atea-koncernen, som udover Danmark også opererer i Norge, Sverige, Finland og Baltikum, nåede omsætningen i kvartalet op på 8,4 milliarder norske kroner med en samlet indtjening på 215 millioner kroner.

Læs også:
27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

Bestikkelsessag: Region Sjælland fyrer økonomidirektør - it-direktør får skriftlig advarsel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere