Atea fortsætter sit vokseværk - men har svært ved at tjene penge

Efter et år præget af den store bestikkelsessag, er it-giganten Ateas danske forretning på vej tilbage i topform med kraftig vækst i omsætningen. Men det kniber med at tjene penge.

It-giganten Ateas danske forretning er for alvor ved at komme til hægterne igen efter et år, hvor den store bestikkelsessag i blandt andet Region Sjælland har givet alvorlige økonomiske ridser i lakken.

Atea offentliggjorde torsdag sit regnskab for 2. kvartal, og her fremgår det, at den danske afdeling stille og roligt er ved at finde sit momentum efter det seneste års uro.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor er omsætningen steget med 27 procent til 1,9 milliarder kroner mod 1,5 milliarder i fjor. Samtidig stiger indtjeningen (EBITDA) til godt 45 millioner kroner. Det er en fremgang på næsten 50 procent i forhold til sidste års lavpunkt, hvor anklagerne om bestikkelse gik hårdt ud over forretningen på grund af annullerede og udsatte ordrer.

En stor del af den danske vækst kommer fra øget salg af software på en række store offentlige indkøbsaftaler, som Atea har vundet over det sidste halve år. Aftalerne har boostet salget af software kraftigt, men lave marginer på produkterne har samtidig lagt en dæmper på indtjeningen, som på softwaremarkedet er halveret siden i fjor.

Læs mere her: Atea rydder bordet igen: Vinder kæmpe software-udbud i staten

Omsætningen på hardware steg med 15 procent, og her er indtjeningen oppe på godt ti procent, mens salget af services står i stampe.

Samtidig med det øgede salg har Atea i Danmark skåret kraftigt i omkostningerne, hvilket også slår igennem på antallet af ansatte, som over det sidste år er skåret ned fra 1592 til 1557 ansatte.

Satser på kundernes tillid
Ateas danske direktør Morten Felding siger, at han er tilfreds med kvartalsresultatet, som er et stykke over det forventede. Det ser han som udtryk for kundernes opbakning og tillid til Atea.

"Vi har fokus på at drive en sund forretning, som kunderne kan have tillid til. Vores altoverskyggende mål er at være den mest attraktive partner for vores kunder, og jeg er stolt over at se Ateas medarbejdere levere på den målsætning hver eneste dag," siger Morten Felding.

For hele Atea-koncernen, som udover Danmark også opererer i Norge, Sverige, Finland og Baltikum, nåede omsætningen i kvartalet op på 8,4 milliarder norske kroner med en samlet indtjening på 215 millioner kroner.

Læs også:
27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

Bestikkelsessag: Region Sjælland fyrer økonomidirektør - it-direktør får skriftlig advarsel

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.