Sådan her fremtidens papirbunke ud, hvis transportbranchen skal ind i det 21. århundrede.

Hver sjette vognmand har ikke en hjemmeside: "Hvis de ikke digitaliserer, går kunderne et andet sted hen"

Logistikbranchen skal digitaliseres, hvis den skal følge med udviklingen. Men det er ikke helt let i en verden, da hver sjette vognmand ikke engang har en hjemmeside.

Logistikbranchen er tvunget til at digitalisere, hvis den skal følge med tiden.

For kunderne er simpelthen for godt vant til at finde sig i mindre end det komplette overblik.

Det mener Kuno Lange Jensen, it-direktør i Scan Global Logistics (SGL), der er et dansk logistikfirma, som blandt andet arbejder med transport af nødhjælp.

"Hvis man ikke digitaliserer, kommer kunderne til at gå et andet sted hen. Vi er jo alle sammen forbrugere, og vi gider ikke en leverandør, der ikke kan levere den samme service som de andre."

Direkte kontakt til chaufførerne
For et firma som Scan Global Logistics, der blandt andet har en række nødhjælpsorganisationer som kunder, betyder det, at kunderne kræver de samme ydelser, som almindelige forbrugere er vant til.

"Folk er vant til track and trace fra privatlivet, og det vil vores kunder også have nu. Så vi skal digitalisere i flere led. Både ud mod kunderne og ud mod underleverandørerne."

Det betyder blandt andet, at chaufførerne ude hos de enkelte vognmænd skal sende data direkte tilbage til SGL's systemer, som igen er forbundet med kunderne.

Læs også: Sådan skal data-analyse gøre dansk transportfirma til en bedre forretning

Gamle mobiler kan også komme med
Ikke en helt ligetil opgave i en branche, hvor hver sjette vognmand ikke engang har en hjemmeside.

"Vi bruger mange forskellige vognmænd, og mange af dem har heldigvis allerede digitaliseret meget af papirarbejdet. Men dem, der ikke har digitaliseret, bruger en app, som vi har fået udviklet."

Så langt, så godt. Men det er ikke helt nemt, at få chaufførerne til at bruge appen, forklarer Kuno Lange Jensen.

For selv hvis chaufførerne gerne vil bruge appen, er det ikke sikkert, at teknikken kan følge med. For ikke alle har de nyeste og smarteste mobiler med i førerhuset.

"Vi bruger også nogle gange udenlandske vognmand, og de har ikke altid de nyeste telefoner. Så er der heldigvis en html-version af appen, så de kan rapportere den vej."

Html-versionen er faktisk appens forgænger. For da SGL satte sig for at slippe af med papirarbejdet, ville virksomheden ikke vente på, at man havde færdigudviklet en app.

"Det var faktisk sådan vi startede. For det var en hurtig måde at komme ud over rampen," fortæller Kuno Lange Jensen.

Læs også: Alle taler om digitalisering - men spørgsmålet er om er du god nok til at levere varen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.